Baska'da böyle bir kostüm ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozngvn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

ozngvn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Güven.
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Seçiniz
Evet abiler, ablalar, kardeşler, hepinize hayırlı akşamlar.Yeni bir baska aldık forumda internette benzerini bulamadım.Baskada böyle bir kostüm gören oldumu ? Varsa eğer siz bu kuşa ne baska diyorsunuz ? Ben şekeri diyorum ama böyle şekeride görmedim, kuşumuzun kanat telekleri ve takribi 10 kuyruk teleği istemeyerekte olsa tarafımca çekilmiştir.Yenileri geldiğinde tekrar resim yüklicem.Kuşta bi kırmalık söz konusumu ?ayrıca kuşun silik alemleri var onlarda çekili durumda. Görüntü kalitesi içinde Md. Kurum'a burdan ayrıca teşekkür eder sizlerdende değerli yorumlarınızı beklerim.

Özet: Nasıl kuş ?

Ekli dosyalar

• baska1.webp
    baska1.webp
    17.8 KB · Görüntüleme: 2,372
  • baska2.webp
    baska2.webp
    19.3 KB · Görüntüleme: 2,379
  • baska3.webp
    baska3.webp
    13.5 KB · Görüntüleme: 2,372
  • baska4.webp
    baska4.webp
    14.7 KB · Görüntüleme: 2,363
  • baska5.webp
    baska5.webp
    15.2 KB · Görüntüleme: 2,391
Baska kusunda renk yelpazesi cok genistir sekeride olabilir, yanlizca renk butun olmali,bas kismi beyaz ve kanatta yediye kadar beyaz telek makbuldur geri taraflar tek renk olmali.

Bu kuşu çok beğenerek aldım sitede makbul olanı ve istenileni dediğiniz renk formatındaki kuşlar o kriterlere uygun bi takım kırmızı baskamız vardı erkek kaçalı aylar oluyor kalan dişiyle bu şekeriyi eş yapıcam.Şu an çatıda tek merakım bu kuşların nasıl yavru vericeği.Yorum için sağol Gökay Bey Abi.

Ekli dosyalar

Pek makbul bir renk değil, renge renk eşlersen daha güzel olur ,sonra piyasada abuk subuk kuşlar oluyor. Eşlemeden annenin yada babanın kopyasıda atabilir , çok daha güzelinide atabilir fakat saçma bir yavruda atabilir bence bununla zaman kaybedeceğinize kırmızı bir eş bulun. Bulacağınız kuş en kötüsü bile olsa şekeri ile çıkacak yavrulardan daha güzel olacaktır.

Vallahi Koray Bey Abi ,kardeşim dahil çoğu yetiştirici renge renk atmayı makbul görüyor.Ben bu kuşa aşık oldum size değersiz gelebilir :hungur: anlayışla karşılarım.Bu kuş artık benim oğlumdur dişi baskada kümeste çok sevdiğim bi kuşum cin gibidir Allah can pekliği versin, ele gelmez.Bu iki sevdiğim kuştan çıkıcak yavruda benim yavrumdur derimki anası bende babası bende ve yavrumu ölene kadar beslerim hiç tereddütsüz yani piyasaya salıp kimsenin renge renk eşe atamıyacağı renk kırması bi yavru vermem.İçerim çayımı gerek yürüyüşünü gerek uçuşunu keyfeder, seyrederim.Bence bu işin tadı tuzu budur malum zevkler ve renkler... Zamanında renge renk de eş ettik.Bir örnek kuşlarımız olucaktı kaçmasaydı hee o zamanda onu sevicektik o ayrı neyse.Kaşını gözünü sevdiğim bir baska bu beyaz, farklı geldiği için kendini sevdirdi.Zaten gözleri filan kırmızı kırmızı etli etli bi garip, bu aralar isim arayışındayım.Neyse çok yazdım, gelicek ve gelmiş değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

o zaman maşallah diyelim . :haha: :slm: bir sürü torunların olsun..

Eyvallah Türker Bey Abi Allah cümlemize nasip etsin.

Ozman atış serbest :hhh: Ama yarın bir gün çıkacak yavruları beğenmeyip piyasaya vereceksen başlamadan bitir bu aşkı :heyo: Dediğini iyi anlıyorum çok iyi kuşların arasında 10 liralık mezat kuşu beslediğimde oldu ama hiçbir zaman ırkını yada beslediğim kuş kırmada olsa rengini bozmadım sağlıklı bol yavrular nasip olur inşallah.

Eyvallah Koray Abi yavruların resimleri paylaşmak nasip olur inşallah gerçi kışta geliyor ama.

kırmızıların altına toprak sermişsin , toprak nemli gibi ,gazete serip ustune plastik ızgara konsa daha iyi olmazmı.

gökay' Alıntı:
kırmızıların altına toprak sermişsin , toprak nemli gibi ,gazete serip ustune plastik ızgara konsa daha iyi olmazmı.
:evet: :tamam:

:bravo:

BAŞKA ARKADAŞLARA ÖRNEK OLSUN..ALTA TEMİZ KAĞIT ÜZERİNE DE IZGARA KOYALIM.. :slm:

Tespit güzel Nizam abi yalnız resimler eski resimler, yuva kümes düzenimde şuan toprak bulundurmuyorum bu kümeste iptal zaten ama zamanında para verip suluk kullanmadığımızdan su dökülüyor toprakta nem oluyor sorun çıkıyordu haklısın.Ama önüne bi tahta çekip içinede düzgün suluk koyarlarsa kümeslerinde toprak bulundurabilirler arkadaş ve abilerime duyrulur herhangi bir sıkıntı olucağını sanmıyorum tabi düzenli değiştirmek kaydıyla.Ama tabiki ızgara gazete en makbulüdür ona bi sözüm yok.Dikkat ve uyarılarınız için teşekkür ederim.

Geri