Başlamak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Çömez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Çömez

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nazmi Yavuz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Seçiniz
İstiyorum değil bü gün itibariyle başladım bu gün paletlerle kümes yaptım daha da iyileştirecem ama sizlerden tavsiyelere almak istiyrum ve bir kaç soru sorucam
1-bu kuşların türü nedir şimdi fotoğraf koyamayacağım ama anlatmaya çalışıyım yabani gibi ama renkleri güzel paçalı değil takalacı gibi ufak bi boyuda yok kalıplı elime aldığımda güçnü hissetiriyor benim hoşuma gitti ama bilmiyorum türü nedir değeri nedir daha öncearkdaşımın kuşunu elime aldım takalacı paçalı bi güvercindi ama bunların onla alakası yok ondan daha güçlü kalıplı büyükler ne olablirler hiç bi çzelliği yok dışardan bakılınca(bi abi verdi al bunlarla başla diye ama sormayı unuttum oda izne ayrıldı askerdi )
2- birinin gözü kapalı ne olmuş olablir çapak falan olablir mi çok garip durmuyor bi yarda gözükmüyor ama gözü kapalı
3-kuşlar kümese alıştıkdan sonra kümes açık kalsa bir sıkıntı olur mu bahçeli bir evdeyim ve 30 ya yakın tavuk, hindi ve kaz var bir sıkıntı olur mu alışırlarmı aynı kaptan buğday yerler mi
4-kşın çok sıkıntı olur mu kuşlar için
bunların cevaplarını arıyorum bana yardımcı olun lütfen ve vermek istediğiniz tavsiyeler var mı arkadaşlar

Kardeşim aramıza hoşgeldin öncelikle . Fotoğraf koymadığın için kuşunun türünü söylemek doğru olmayacak yanlız paçaları yoksa ve iriyse bu posta olabilir herhangi bir paçoz da olabilir sen yeni başlıyorsun kuşunun türünden çok ne yapman gerektiğini öğrenmem güzel olacaktır . Öncelikle kümesin yeteri kadar büyük olsun bir çift kuş için 50 cm genişlik 70 cm yukarı doğru uzunluğu yeterli olacaktır daha fazla olursada sorun olmaz ama bunlardan küçük olmasın . Öncelik olarak sana çift veren bi dişi bi erkek vermiş olmalı o yüzden kümese yuvalık koyarsan yavru alma ihtimalin olur . Kazın tavuğun içinde güvercin olmaz onları ayrı bir yerde yemle zaten iki güvecin kümeste de yemlesen olur . Gözünde sorun var dedin gözü kapalıysa ona git vetenirerden uygun bir ilaç al öncelik kuşunu tedavi ettir ondan sonrasını kuşlara bırak . Senin yapman gereken temiz yem su ve temiz bir kümes . Bunları yaptıktan sonra kuşlarını yaşatabilirsin . Eğer imkanın varsa adam akılı iki tane kuş al ki hevesin kaçmasın çok param yok diyorsan güvercin mezatların da 5 10 tl senin elindeki kuşlardan bile çok daha iyi kuşlar satılıyor 5 10 tl yok diyorsan bu işe hiç başlama kuşlara da yazık etme . İnşallah güzel kuşların sağlıklı kümesin bol yavrulu anaçların olur .

Posta güvercini pahalı olur diye tahmin ediyorum bı de yuvalik etrafa baktım bulamadım kendim yapmak istesem nasıl yapabilirim içine neler koymalıyım

Posta güvercini pahalı olur diye tahmin ediyorum bı de yuvalik etrafa baktım bulamadım kendim yapmak istesem nasıl yapabilirim içine neler koymalıyım
Bir de sabah fotoğraf atacam bu gün akşama kadar uğraştım güzel bir şeyler yaptım

Limon kasalarından yuva yapabilirsin içine sen yuvaya süpürge teli ince ağaç dalları falan koy yuvayı kuşlar yapar

https://hizliresim.com/6NWBOP
6 tane kuş var biri gözükmemiş ama gözü sıkıntılı olan orda gözküyor öndeki beyzalı
bunların cinsi cinsiyeti nelerdir arkdakşlar bügün fotoda gözükmeyen siyalınında gözü yaşardı ve şimdi baktığımda kapalıydı açamııyor sanırım sabah veterine götürecem
şimdi kaz tavuk derken yaptığım ayrı kümes çıkar çıkmaz tavuklarla karşılaşıyorlar ve bazen aynı yemlikten yiyenilirler ama uçarken bı skıntı olmaz herhalde

Kardeşim kuşların bakıcı kuşlara benziyor bu kuşlar iyi yavruya bakarlar kuşların fazla Güneş'ten göz nezlesi olmuş olabilir vetenirere götür ve tedavi ettir mümkünse fazla güneşte bırakma

Kardeşim kuşların bakıcı kuşlara benziyor bu kuşlar iyi yavruya bakarlar kuşların fazla Güneş'ten göz nezlesi olmuş olabilir vetenirere götür ve tedavi ettir mümkünse fazla güneşte bırakma
Peki hangisi erkek hangisi dışı bu kuşlar kendi yavruları mı ? Bakıcı diyorsunuz aklıma başka kuşun yavrusuna bakar gibi şeyler geliyor :D

Geri