Başlangıç için kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ekincimehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MEHMET EKİNCİ
Meslek
Polis
İlgi Alanı
Soğuk bir kış gecesi balkona gelen Mardin ile başlayan güvercin merakim ve yaptırdığım ilk kümes.. :)
İlk Beş ay yalnız yaşadı ;karton kutudan bozma kümeste ;hiç kapatmadim kafasına göre uçtu geldi sonra bu kümesi aldım bi gece kapalı kaldı sonraki gün saldim içeri girmez geceleri gelmez oldu sadece yem yemeye geldi. Sonra bi eş aldım kapadim kumese bu yem yerken yakalayıp yanına koydum şimdi yem yerken didisiyolar salsam ne olur acaba?

Ekli dosyalar

• IMG-20140405-WA0006.webp
    IMG-20140405-WA0006.webp
    126 KB · Görüntüleme: 2,455
Bu da balkona düşen kuş. Irk konusunda net bi fikrim yok haliyle

Ekli dosyalar

• IMG_20140417_031758.webp
    IMG_20140417_031758.webp
    892.1 KB · Görüntüleme: 2,469
merhaba kusunuz ve kumesınız ıyı gorunuyor, ılk basta kavga edebılırler, ancak farklı cınsıyetlerde oldugundan emın olun once, aldıgınız esın de fotosunu paylasın arkadaslar yorum yapsın ıstersenız.

bır ıkı hafta ıcerıde tutun bence salmadan, ondan sonra salabılırsınız. balkonda beslıyorsunuz herhalde, kacıncı kat, balkona ılk kus alıstırmak zordur bıraz(sonrakı aldıgınız kusdan bahsedıyorum).

dişi erkek olduklarına eminsen, salmak için yumurtlamalarını bekle, ilk yumurtadan sonra serbest bırak, taklacı kuşlar, yumurtaları varken kolay kolay kaçmazlar.

Canım kardeşim duyarlı davranıp kendi gelen kuşa sahiplenmiş sin dişi veya erkek olduğunu anlamıyorsan etreafında veya yakının da kuş besleyen kardeş veya arkadaşlardan yardım istersen sana yardım edeceklerini tahmin ediyorum kümesin çok güzel olmuş yapanın ellerine sağlık 2-4 adet kuş için müsait fazlalaştırmaz san mutlu olur zevkini yaparsın selamlarımla.

Balkona düsen kuş gümuş kafa çakmaklı kuş erkek olabilir kalıplı .yuvanda güzel olmuş en fazla 4 kus bakılır

İlginiz için çok teşekkür ederim. İlk etapta bu kumeste sadece bir çift bakmayı düşünüyorum.. Yanına aldigim kuşun resmini koymayacagim ;fırça yerim onu geri vericem zira aynı cins değil o zaman üstelik yine sanırım ikisi de erkek :(gümüş kafa Çakmaklı bir ırk mıdır? Yoksa görünüm için mi dediniz teşekkür ederim

Peki bana bunun dişisini Bitlis van muş çevresinde temin edebileceğim iyi bir yetiştirici önerebilir misiniz rica etsem?

Canım kardeşim sen bu alçak gönüllülük ve öz verili davrandığın müddetce MUŞ ,BİTLİS,VAN hiç fark etmez etrafındaki kuşçu kardeş ve arkadaşlarımdan sana mutlaka yardım edecek arkadaşlar çıkacaktır sadece biraz sabır selamlar.

Canım kardeşim sen şu an için BALIKESİR de mi yoksa görev yerin MUŞ ta mısın herhalde açık çakmaklı dişi MARDİN lazım sana ben sana E- postadan telofonumu yazıcam istersen kuşun bir resmini benim E - postama atarsın ben Esenlerden Muş otobüsüne veririm hediyem olur burdan telefon vermek site kuralları gereği yasak olduğundan isteğini yaz ve resmi gönder ben göndericem devlete hizmet veriyorsun bir kuş sana feda olsun selamlarımla.

Bitlis teyim çalışıyorum.. Önümüzde yıl Balıkesir deyim inşallah. Teşekkür ederim aldım e postayı geri dönüş yapacağım..

Şaşırtıcı derecedeki ilgi ve alaka için de ayrıca çok teşekkürler abicim.. İstanbul'a illaki işim düşer mutlaka ugrayacagim... Bi önceki görev yerim de fatih ;devreleri de görmüş oluruz ;)

Başka kuş almak istersen mezatlara gidebilirisin

Geri