Baştan Sonuna Kadar Taklacı (oyun kuşu) Uçurma Sanatı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan basan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

basan1

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Fahrettin
Meslek
tornaci
İlgi Alanı
Kediler
Slm hepinize
Arkadaslar bana su kus ucurmayi ve sefere alisdirmayi bir basdan sonuna kadar anlatirmisiniz.
8 aydir takla beslemeye basladi 1000 Euro kadar kümese masraf ettim.
Kuslara cok temiz bakiyorum.Ama bir türlü seferli kus ögretemiyorum
Deli gibi ucuyorlar üc bes takla atiyorlar ve 15-20 dakika ucuyorlar.
Cevablariniza simdiden tesekürler

Oyun kuşu uçurma ile ilgili ve oldukçada ayrıntılı pekçok konu başlığı mevcut , size baştan bir daha tamamını aktarmak güç , forumu şöyle bir araştırın. Böylelikle eminim gerekli bilgilere ayrıntılarıyla ulaşabilirsiniz.. selamlarŞEREF

Hatta GençOsman arkadaşın anlatımları ile ''kuşu oynatmak 1'' ve 2 adlı makaleleri de okuyabilirsiniz size çok yarar sağlayacağından eminim.. Kolay gelsin..

basan1' Alıntı:
Slm hepinize
Arkadaslar bana su kus ucurmayi ve sefere alisdirmayi bir basdan sonuna kadar anlatirmisiniz.

selamlar yeteneği matematik olan bir çoçuğu ressam yaparsanız ne kadar ressam olursa o kadar olur. kuşun seferi seyisle alakalı değildir kendi içinde yoksa öğretemezsin. o olanı daha kaliteli ortaya koymak seyisliktir. anladıgım kadarıyla senin kuşların zaten sefer kuşu değil önce kuşu bul derim.

selamlar.bunun sanatla ilgisi yok.en acemi kuşçu bile bazı püf noktalarını uygularsa kuş uçar ve nedir ne değildir belli eder.kuş uçmuyor diye hemen gözden çıkarılmaz.uçmuyorsa bir çok sebebi vardır.belki damızlık kuştur aylarca uçmamış yağ bağlamıştır.şişman bir adama 2 km koş desek koşabilir mi.sporu bırakmış bir futbolcu 90 dakika maç çıkarabilirmi.bunun gibi yani.bende çok süper bir gök akkayruk vardı satın almıştım.ne yaptıysam uçmadı.bende yavaş yavaş antrenman verdim hayvan yavaş yavaş açılmaya başladı .10 sonra 20 sonra 40 sonra 60 dakika derken 2 saate çıktı ve oldukça da güzel oynadı.fakat havadan kaptırıyordu yere gelemiyordu yeteneği o kadardı hayvanın .bende daha iyi yere gelen bir kuşa eş ettim yavruları daha yere yakın geldi.onların yavrularıda onlardan daha iyi oynadı.yani önce kuş sağlıklı olacak soyu temiz olacak performansını göstermesi için tek uçurulacak ve kuş tok olmayacak.hafif yemleyip uçurmak en iyisidir 5-10 gram yem sabah yeter.uçuştan bir müddet sonra dinlendikten sonra su ve yem verilir.

1 .sıfırdan iyi kuş besleyim diyorsan.kümesin yerin zamanın müsaitse önce iyi kuş biriktirmeye başla.farklı yerlerden farklı bölgelerden,mezattan yerinden ordan burdan.gördüğün iyi kuşları biriktir.acele etme.oyunsuz olması takla atmaması önemli değil.önce biriktir.herkes bişey söyler ya karga bu felan boşver biriktirmeye devam.
2 kuşları kendine göre abuk sabuk eşle.abuk sabuk kısma başkalarına göredir aslında sana göre mantıklııdır eşlemeler.uçuşuna sertliğine vs...eşle.
3 sonra seyislik yap
4 tutmayanları ele.çıkan yavrulara göre tekrar eşlemeler yap. bu dögiye devam iyileri beklet kötüleri defet.gördüğün iyiyide araya kat.3-4 yıl içinde kesinlikle kendine ait iyi oynayan kuşar çıkarırsın.tabi en önemlisi sabır....

KEMALO' Alıntı:
selamlar.bunun sanatla ilgisi yok.en acemi kuşçu bile bazı püf noktalarını uygularsa kuş uçar ve nedir ne değildir belli eder.kuş uçmuyor diye hemen gözden çıkarılmaz.uçmuyorsa bir çok sebebi vardır.belki damızlık kuştur aylarca uçmamış yağ bağlamıştır.şişman bir adama 2 km koş desek koşabilir mi.sporu bırakmış bir futbolcu 90 dakika maç çıkarabilirmi.bunun gibi yani.bende çok süper bir gök akkayruk vardı satın almıştım.ne yaptıysam uçmadı.bende yavaş yavaş antrenman verdim hayvan yavaş yavaş açılmaya başladı .10 sonra 20 sonra 40 sonra 60 dakika derken 2 saate çıktı ve oldukça da güzel oynadı.fakat havadan kaptırıyordu yere gelemiyordu yeteneği o kadardı hayvanın .bende daha iyi yere gelen bir kuşa eş ettim yavruları daha yere yakın geldi.onların yavrularıda onlardan daha iyi oynadı.yani önce kuş sağlıklı olacak soyu temiz olacak performansını göstermesi için tek uçurulacak ve kuş tok olmayacak.hafif yemleyip uçurmak en iyisidir 5-10 gram yem sabah yeter.uçuştan bir müddet sonra dinlendikten sonra su ve yem verilir.

selamlar ben mi yanlış anladım acaba konuyu açan arkadaşın yazısında kuşlarım uçmuyor değil sefere gelmiyor yazıyordu. deli gibi uçuyorlar ama sefere gelmiyorlar yazıyordu yada ben onu anladım yazısından.

Sizin kuşlarınız taban takla atıyorlar.Kuşunuzun sefer yapmasını öğretemezsiniz.Ancak kuşun genlerinde varsa sefer yapabilir.Sizin bir daha kuş alırken kuşu dışarıda görmeniz veya kapalı bir alanda salarak almanızı öneririm.
Ayrı bir noktaya daha değinmek istiyorum sefer yapan kuşu kapalı alnda saldığınızda kuş tavana doğru yükselir ve tavana kanatları çarpa çarpa uçar ayakları aşağı doğru salıktır belli yerde uçar ve takla atıp konar.Seferli kuşun iyiside dik duruşlu olan ve kapalı alanda takla atarak yükselendir.Yani bir takla atınca aşağı doğru iner işte o bulunduğu noktadan bir daha diklenerek takla atıyorsa bu kuş iyi kuştur.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DmDr1v2EVkU&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QvOyPjRwj4Y&feature=related[/youtube]

selamlar.kuş uçuyor ve sefere gelmiyorsa birçok sebebi olabilir.grup uçuruluyorsa sefere gelmez genellikle.solo uçuyorda sefere gelmiyorsa yeride müsaitse ve sefere yine gelmiyorsa ozaman o kuş seferli değildir.yapacak bir şey yok.elden çıkarılabilir veya çok seferli bir kuşa eş edilip yavru alınabilir.bazen bu durumlarda iyi yavru alınabilir bence.

Arkadaslar öncelikle bukadar vermis oldugunuz cevablar icin tesekürler.
Küslarimdan 3 tanesini secdim ikisi 2yas kadar var ve az ucmus kuslar.(sisman degiler damizlik da degiler)
Biri de 4 aylik kusum. bunlarin ücünüde sabah 11:00 ve aksam 16:00 ucuruyorum

Kuslar birinci bel kirmaya basladilar ondan sonra takla atmaya basladilar ve simdi de uzun ucmaya basliyorlar
basdan 5 dakika sonra 10d 15d 25 dakika ucuyorlar taklalarini da atiyorlar.
yanilmiyorsam simdi de fisek cekmeye baslamiyacaklar mi ?

yoksa daha az mi ucurdum?
yada bir yerde yanlislik mi yapiyorum?
tamam kusun damarinda oynamak olmaya bilir ama ücünündemi damari bözuk bunlarin?
ücüdemi fisek bile cekmeye ugrasmayacaklar ?
vereceginiz her türlü cevablar icin simdiden tesekürler^^

selamlar.seferli kuş başkadır hava kuşu başkadır.hava kuşunu en iyi şartlarda da uçursan yere gelmez fişeklemez.seferli kuşlarda iki kısma ayrılır bir erken oyun açıp sefere gelenler .birde geç oyun açıp sefere gelenler.seferli kuşsa ve oyun söktüyse bir müddet sonra tek uçurulur ve yeteneğini sergiler.zamanla yere daha aşağıdan gelir.önce birkaç metreden sonra 1 metreden sonra yarım metreye kadar gelir tabii soyunda bu özellikler varsa.ideal bir seferli kuşun bana göre performansı şöyledir.tek uçurulunca bir müddet 5-10 dakika kadar kanatlarını ısıtır .açılır yükselir alçalır.ve on dakika kadar sonra yem yediği yere 100-150 metre uzaktan ve belli bir yükseklikten kanatlarını kısıp yumularak atmacavari dalışlar yaparlar.biz buna sefere gelmek deriz.bu hareketi yere yarım metre 1 metre yaklaşıp aniden taban taklalı veya taklasız yükselip tepede 5-6 takla vurup seferi tamamlayıp yeniden yuvadan açılır.sonra birkaç dakika turlayıp yine uzaktan kısıp yeni bir sefere başlar.seferli kuşlarda seferlerinde farklılıklar gösterebilir.bazı kuşlar taban takla ile fişeğe başlar 2-3 metrede yine taklalar vurarak tekrar 2-3 metrede takla vurur.bazısı da sadece en tepede birkaç takla vururu .bu sadece keyfe kederdir.ikisinide sevenler vardır.ben arada takla vuranları yani bağlamalı fişekleyenleride severim diğerinide.taban taklayıda fazla önemsemem.olmaması belkide daha mantıklıdır.kuşun hızını kestiğini düşünüyorum ve taban taklayı şart görmüyorum.unuttuğum bişey varsa arkadaşlar tamamlarlar veya bir yanlışım olursa düzeltebilirler.saygı duyarım.
i

basan1' Alıntı:
Slm hepinize

Kaan kaplan kardeş bende mavi öntepe vardı içerde ayağı yerden kesilsin tavandan inmezdi yay gibi 5 6 takla vurup inerdi. Dışarda tek seferi olmayan yabani gibi inen bi hayvandı böle kuşlarda var. En iyisi ya tanıdığın güvendiğin bi dostundan alcan yada izleyip parana kıyıp alcan abi

kemalettin abi bende senin gibi uçuruyorum kuş. aç uçuruyom indikten 20 dk sonra yem ve su verip karnını doyurup kapatıyom. Ama şuanda hazırda uçacak kuşum yok yeni yeme düşmüş yavrular ve damızlıklar var :)

tengelli' Alıntı:
basan1' Alıntı:
Slm hepinize

selamlar yeteneği matematik olan bir çoçuğu ressam yaparsanız ne kadar ressam olursa o kadar olur. kuşun seferi seyisle alakalı değildir kendi içinde yoksa öğretemezsin. o olanı daha kaliteli ortaya koymak seyisliktir. anladıgım kadarıyla senin kuşların zaten sefer kuşu değil önce kuşu bul derim.

Doğru lafa ne denir ? Haklısın.
İlave olarak bende çevrende bu işi bilenlerin oynayan ve sefer yapan kuşlarını seyretmeni öneririm,insan görerek daha iyi öğrenir ve unutmaz.

Geri