BAYBURTGÜVERCİNLERİ(KDZ Ereğli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan enes69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

enes69

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
enes doğan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
[No message]

Ekli dosyalar

• ENES-0112.webp
    ENES-0112.webp
    211.1 KB · Görüntüleme: 3,069
  • ENES-0118.webp
    ENES-0118.webp
    144.2 KB · Görüntüleme: 3,036
  • ENES-0127.webp
    ENES-0127.webp
    73.3 KB · Görüntüleme: 3,097
Re: BAYBURT GÜVERCİNLERİ(KDZ Ereğli)

Ekli dosyalar

• ENES-0173.webp
    ENES-0173.webp
    37.6 KB · Görüntüleme: 3,079
  • ENES-0178.webp
    ENES-0178.webp
    198.9 KB · Görüntüleme: 3,113
  • ENES-0179.jpg
    ENES-0179.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 2,897
[No message]

Ekli dosyalar

• ENES-0182.jpg
    ENES-0182.jpg
    182.9 KB · Görüntüleme: 3,075
  • ENES-0183.webp
    ENES-0183.webp
    154.2 KB · Görüntüleme: 3,113
  • ENES-0191.webp
    ENES-0191.webp
    187.4 KB · Görüntüleme: 3,108
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0924.webp
    Fotoğraf-0924.webp
    74.9 KB · Görüntüleme: 3,008
değişik ve güzel kuşlar tüyü kadar hayrını görün

Maaşallah çok güzel kuşlar güle güle besleyin...
Bunlar takla atıyordu heralde, değil mi.. Yani normal taklacılar kadar çok değil ama taklaatıyorlar diye biliyorum ben.. Bilmem yanlış mı..

...........SİNAN ÖZTEKİN...........

Güzel sevimli hayvanlar ,; Bu Bayburt Güvercinlerinin yuvalarına çok sadık olduğunu duymuştum daha önce..
Bir posta kadar evine sadıktır demişti bir arkadaşım ..
Bunlardan bakıcı olarak kulanmak maksatlı bir çift edinmiştik , yuvalarına çok sadık olan bu kuşlar yeni kümeslerine çok zor adapte oldu, hatta diyebilirim ki uyum sağlayamadılar , kümese girildiğinde yuvalarından kalkıp uzaklaştılar , ürkek ve aşırı sitresli hareketleri vardı ..
Kaçmalarından korktuğumuzdan dışarı bile çıkaramadık ..
Neticede ilk salı verildiğinde dişisi kaçtı, daha sonrada erkeği ,,,..
Daha sonra her iki kuşunda şehir dışında ki eski kümeslerine uşaltıkları bilgisini aldık ..
Bukuşlar hakında bilgi ve tecrübelerimiz çok az ..
Bizlere bu kuşların özelliklerini anlatırsanız sevinirim .. selamlarŞEREF

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bu kuşlar ötüşleri ile tanınır , kanat vuruşları taklacılara göre kat kat fazla seslidir , cok ürkeklerdir , kendilerine el sürdürmezler , çok dayanıklılardır. Çok uçmazlar uçsa bile maksimum 5 dk . Takla bir tane aklına eserse atar. Biryere alıştığı zaman birdaha başka biryere gitmezler . Sokaklara çok çabuk uyum sağlayabilirler. Erkeklerinin iri ve sesli öteni makbuldür.

Bakıcı olarak besleyecek olanlara şunu belirtiyim . ARD ARDA 4 ÇİFT YAVRU BAKANLARI VARDIR ON NUMARA BAKICILARDIR (ben bakıcı olarak beslemiyorun .)

çok güzel kuşlarmış maşallah diyelim

Benim bildigim kadarıyla bayburt güvercinlerinin öterken sesleri bile duyulmaz.
Yani bu güvercinlerinin öterken seslerini kolay kolay duyamayız.. çok degişik sesleri vardır.. kolayca alışacak bir tür diye biliyorum. Ama kümese girerken uyuzluk yapabilirler.. kümesin üstüne atlıyorlar.. Oyunlu kuşla bir arada bakmasak ii olur..

merhabalar.bende bir bayburtlu olarak yuvamda bayburt cinsi olmazsa olmaz:)bu kusun hastalari ötüsleri icin bakarlar bayburt kusu sahipleride kendi aralarinda ii fiyat bicim birbirlerine satarlar.sahsen bize verilse ciftine 10 ytl zor veririz:)bayburt kusunun yeri köse yüksekten harabe gibi yerler olmasidir.türkiyede kus beslerken catida beslerdim bayburtlarda kiyiya köseye yuva yaparlardi.cok harika bakicidirlar bende kostüm kuslarida besledigim icin yumurtalarini altlarina kaydirirdim.isterseniz yavrular ciktiktan sonra 1 yavru daha koyun onuda bakarlar ayirt etmezler diger yavrulardan öyle bakicilardir anlayacaginiz.herkeze bakici yapacaklarsa bayburtu tavsiyer ederim...Almanya augsburgtan saygilar..

kardeş satlık varmı sende taklacı bi tane vermisin 35 tl ye senin msn yi ekledim onla bi görüşelim bende bayburtluyum

merhabalar kuşlarınız çok güzeller bende yaklaşık bir sene besledim 1 çifften 12 kadar üremişlerdi ancak uçuşları hantal olduğundanmıdır nedir atmaca ve şahinler topladı. bakıcılıkları muhteşem. öyleki dişisini atmaca kapan erkek 1 hafta yumurtalara tek başına yatıp 2 yavruyuda sapasağlam büyüttü. bakıcı olarak kuş besleyenler için bence ideal ayrıca ötüşleri ve görüntüleride kümese renk katıyor.

çok güzel kuşların var hemşerim güle güle yetiştir

Geri