baykuş ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dwrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

dwrm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Devrim BIKMAZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
sevgili abilerim ve değerli kardeşlerim bu tür baykuşların güvercinlere bi zararı varmıdır? ben bunları hep büyük böcekleri yerken gördüm.zaten güvercin kadarlar ya da çok az büyüğü dür ...
zvetdk.jpg

saygılar...

Bugüne dek bir baykuşun güvercin avladığına şahit olmadım , serçe, sığırcık, fare gibi hayvanları avladığına çok şahit oldum , ama güvecin avlayanını görmedim ben ..
Şu ola bilir, yakında duruyorsa kuşlarınıza, nede olsa yırtucı hayvan, kuşları ürkütür ister istemez .. selamlarŞEREF

Selamun aleyküm önclekle şunu belirtmek isterimki güvercini yiyecek hayvan illaki güvercin boyunda vede güvercinden ebat olarak büyük olanlar değildir bilakis kücük sürüngen vede kemirgen hayvanlar da yer baykuşun genel olarak böcek fare vede serce ile beslendiğini gördüm güvercine buzamana kadar saldırdığını görmedim fakat ac kaldığı müddet ce hercanlı gibi neden saldır masın?

çok doğru abiler ama çok merak ettim ...

doğrudur aç kalsalar neden yemesinler...

ben de izledim bunları hep büyükçe böcekleri yerken gördüm.

ŞEREF ABI : sen kırklareli nde oturuyosun ben de edirneliyim. çok görmüşündür bunlardan ben de kuşları köye götürücem bi kere kerkenez gördüm ama bunlar hegün takılıyolar...

saygılar...

Vallahi ben baykuştan bir zarara uğramadım hiç , ancak atmacalar canıma ot tıkıyor , nefes alamıyorum , yerden bile kuş alan türleri var .. selamlarŞEREF

ben yediğini duydum geceleri bi cift mardinim vardı gecelri uçuruyodum antreman gibi bir abim var dikkat et baykus alır diyordu bizm burda da 1 tane vardı yazzın fareleri alıyordu ama alıyormus diye duydum ben sahinde ufak ama ördeqi alıyor

ama şahin baykuşa göre daha kuvvetli ve ben hayvanat bahçesinde görmüştüm atmaca dan daha iriydi...

saygılar...

ufaklarıda var büyükleride dogustan büyük olcak hali yoq ya deqil mi baykusta kedi qibi fareleri aldıgı oluyor o zamn kuşlarınızı da alma ihtimali var ama cevre köy yeri gibi duruyo cesitli yemler , avlar vardır kuşlara dokunmz sanıyorum yem buldu sürece

evet bulunduğumuz yer köy yeri.

saygılar...

selamunaleykum..
bu arada tüm islam alemının kandili kutlu olsun..
ben baykuşların atmacalar üzerindeki etkisini gördüğüm için konuşuyorum,yanlışım varsa affola...
baykuşların büyük olanları atmacalara dahi saldırıyor,ve mesela kumesinin etrafına doldurulmuş baykuş koyanları biliyorum... baykuşların güvercin saldırısını daha duymadın ama atmacaya saldıran hayvan güvercine de hertürlü gider diye düşünüyorum...

SAYGILAR...

yani bende katılıyorum buna natıonal diye bir hayvanlarla ilğili kanal var orada cok büyük baykusları gösterdiler baya büyüklerdi ve arastırmacılar yuvasını bulup yavrularınına bakarken hızla arastırmacılara saldırdı tabikide arastırmacılar temkinli biliyorlar baykus hafife alınacak bir hayvan degil !

Arkadaşlar baykuşlar gündüzleri çok iyi görmez.. Ve bu güne kadar hiçbir baykuşun güvercine saldırdığını görmedim. Baykuşlar çeşitli sesler çıkarır ve saldıracağı şeyin pozisyonunu ona göre tahmin eder zaten tek seferde alırsa alır başka şansı yoktur.. Yani güvercinleri yiyeceğini hiç sanmıyorum...

...........SİNAN ÖZTEKİN...........

yani gövercin baykuşa göre gündüzleri çok daha hızlıdır..

aslında denemeden bilemeyiz...

ama baykuşlar atmaca ya problem olduğuna göre o zaman bnm kuşlara atmaca gelmez çok var bunlardan. evin etrrafların da ve ben yine tek sefer de alabileklerini sanmıyorum.çünkü göremedikleri için seslere göre hareket eder ve güvercin çok daha hızlıdır...ben de sinan öztekin e katılıyorum...ilk saldırı önemli...

saygılar...

kardeş o baykuş sana bulunmaz bir niğmet keşke bizim evin çatısına hatta kümesin içine yuva yapsa! serce kuşalara hasatalık getirir baykuş onu yer fare kuşların yumurtasını yer hastalık getirir onu yer hatta napar biliyormusun senede 2o tane atmaca yer en az bu söylediğimi araştıra bilirsin atmaca korkun olmaz ki bu büyük nimet sevin bence,) Saygılar

doğru abi eğer atmaca bu baykuşlardan korkuyorsa yaşadım ben. bütün gün evin çatısında vs. geziyolar ki zaten atmaca değil de kerkenez gördüm bi kere aynı zaman da karga da çok var..demek ki fazla atmaca derdim olmıcak varsın bi kaç tane de kuşumu bunlar yesin.. napalım...

saygılar...

ben mardinleri mi gece ucurduqumdan böle bir cevap verdim birde baykus atmaca gibi yükseklerde cok süzüldüqünü görmedim hele sabah atmaca sabahları avlanır onun için kusları diktiğiniz anda baykus var bişey olmaz demeyin tedbiri elden bırakmayın !!! !! !

doğru ismet kardeşim...atmaca çok profesyonel avcıdır ve akıllıdır. gördükleri an gelirler..ben kuşları ikindi varkti uçurmayı düşünüyorum zaten...

saygılar...

baykuş almıyor kuşları.kuş dışarda kaldığında herhangi bir çatıda gecelerken PUHU denen kuş alıyor.

Geri