Baytril 2,5 kullanan varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dizlek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 45K

dizlek

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin Dizlek
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Balıklar
Baytril %2,5 ağır bir antibiyotik olduğunu biliyorum 4 tane kuşuma bu ilacı vermek istiyorum ama doz olarak bir çok yere baktım ama pek bişey anlamadım bu ilacı daha önce kullanan ve olumlu sonuc alan birisi varsa kaç günde ne kadar doz, nasıl tedavi ettiğini yazarsa memnun olurum.

Saygılarımla...

S A HÜSEYİN KARDEŞİM BAYTRİL ETKİLİ VE KAFADAN KULLANILACAK BİR İLAÇ DEYİLDİR KUŞUN RAHATSIZLIGI NEDİR HER HASTALIKTA BAYTRİL KULLANILMAZ AYRICA DOZ AŞIMINDA KISIRLIGA YOL AÇAR SAKINCALI VE DİKKATLİ KULLANILMASI GEREKEN BİR İLAÇTIR YAKINLARINDA VETERİNER YADA BÜYÜK KUŞÇU AGBİN VAR İSE KUŞUN RAHATSIZLIGINA GÖRE TEDAVİ EDİCİ İSE KULLAN DERİM HEM KUŞLARA ÇOK MECBUR KALINMADIGI SÜRECE ANTİBİYOTİK KULLANIMI İYİ BİR ŞEY DEGİL ZAMANLA FAZLA KULLANIM BAGIŞIKLIK YAPACAGI İÇİN KUŞLARIN HASTA OLDUGUNDA DA TEDAVİ EDEMEZSİN BİLİNÇLİ VE BİR BİLENE SORARAK HASTA KUŞUNUN HASTALIGINI TEDAVİ EDECEKSE KULLAN DERİM
SAYGILAR

Teşekkür ederim muharrem abi hastalık yeşil ishalle başladı 1 kac gün icinde 40 kuşun icinden 2 tanesi ucamamaya, tüy kabartmaya, zayıflamaya basladı hemen bos olan bi kümese aldım kusları sonra 2 tane daha cektim 4 tane kusum suanda hasta , veterinerede sordum çok araştırmada yaptım . ama veterinerin önerdiği doz günde 2ml kuş başına, araştırdım göre çok fazla dediğiniz gibi kısırlık yapabilir diye ;
bu bytril ilacını daha önce kullanmıs olumlu sonuc almıs abilerimden ne kadar doz kac gün kullandıklar yardım istiyorum ?

baytiril cubra diye biliyorum;baramixo;paratyfus;tirimonaksi. hastaliklarinda kullana bilirsiniz.buyun donmesi;kanat tutukluklari;agiz icinde peynirlesme; bu hastaliklarda kullanin.ama dikkat gerektiren bir olay.1.litre suya 1,miligramkatin iyice calkalayin yukardaki hastaliklara 7-10 arasi verin.

kardes senin kusun yanilmiyorsam E-coli hastaligi var bu hastalika agir yakalanan kuslar ve genelde bir yasinin altindaki kuslar yakalanir yesil ve sarimsi beyaz renginde pislerler; ilac kullanilmazsa 10 gun icinde olur;
bu hastaligin en buyuk belirtisi yedigi yemi 15-30 dakika icinde kusmasi ve ertesi gun sabah erkende kursagina bakin daha yemi eritmemisse %100 E-coli,dir.bunun ilacida colistop,dur.3 gunde iyilestirir.

Peki kardeş bend ebir soru soruyum buradan kuşların kursakları su ile dolumu aşırı su tüketimi varmı

şu baytrili nasıl kullandığınızı bende merakla bekliyorum 7-10 arası derken gün olarak mı 7-10 yazdınız?

nihat50' Alıntı:
kardes senin kusun yanilmiyorsam E-coli hastaligi var bu hastalika agir yakalanan kuslar ve genelde bir yasinin altindaki kuslar yakalanir yesil ve sarimsi beyaz renginde pislerler; ilac kullanilmazsa 10 gun icinde olur;
bu hastaligin en buyuk belirtisi yedigi yemi 15-30 dakika icinde kusmasi ve ertesi gun sabah erkende kursagina bakin daha yemi eritmemisse %100 E-coli,dir.bunun ilacida colistop,dur.3 gunde iyilestirir.

Nihat abi bende bu hastalıktan şüpheleniyordum dediğiniz gibi yeşil ve beyaz köpük halinde pisliyorlar, Kaparıyorlar düşünüyorlar , yeme karşı iştahsızlar, ve günden güne zayıflıyorlar bunlar çoğu hastalığın belirtisi o yüzden tam teşhis koymak çok zor gerçekten, '' bu hastaligin en buyuk belirtisi yedigi yemi 15-30 dakika icinde kusmasi '' demişsiniz şimdiye kadar kusma olayına rastlamadım ve bol su tüketmiyorlar ve kursaklarında neredeyse hiç yem yok çok az var yaşıyacakları kadar yiyorlar.

sevgili arkadaşlar
baytril hakkında veteriner ilaçları satan bir arkadaşımdan öğrendiğim konuyu iletmek isterim
bundan 6-7 sene önceye kadar kanatlılar için üretilen bir ilaç vardı ve bu ilaç üretimi durduruldu sonradan üretilen
baytriller büyük baş hayvanlar için üretildi. dikkat ederseniz ilacın kutusunda kanatlı hayvan resmide yoktur.
büyük baş hayvan için üretilen bu ilaçta kuşlara zarar verir.
arkadaşın bana söylediği kuşlar için üretilen baytrili özel olarak ecza deposundan getirtirim özel olarak ama büyük
şişe olur birkaç arkdaş bölüşürsünüz dedi fiatıda yüz liradan daha fazla dedi
bu konuyu veteriner ilaç satan yerlerden sorup fikir sahibi olabilirsiniz.
kuşlara faydalı kocakarı ilacı dedikleri formül şöyle sarımsak limon zeytinyağını havanda iyice dövüp kuşlara
vermektir hasta olan kuşlara yarım çay kaşığı kadar

Bu ilacı daha önce kullanan ve olumlu sonuc alan birisi varsa kaç günde ne kadar doz, nasıl tedavi ettiğini yazarsa memnun olucam :)

dizlek' Alıntı:
Bu ilacı daha önce kullanan ve olumlu sonuc alan birisi varsa kaç günde ne kadar doz, nasıl tedavi ettiğini yazarsa memnun olucam :)

Merakla bekliyorum aynen.

bu ilaç bakteri ilacı ve güçlü bi ilaçtir koruma amaçli verilmesinden yanayim..hasta olan güvercin eger guclu ve iyi bakımlı bi güvercin ise ise yarar.. ilacın etkisi büyük olduğundan kuşun bağışıkligi guclu olması gerek..aksi taktirde güvercini öldürebilirsiniz..Baytril %2,5 adındanda anlaşılacagı gibi 1 litre suya 2/5 ml verilir bu şöylemis olduğum koruma amaçli kulanim için..hasta güvercine 1 litre suya 5 ml..

slm ben daha önce kullandım 4 kuşa yedigün sularına 1ltre suya 025 cc kullan 7 gün sonunda kes yararını görebilirsin ama tabi gerisi kuşlara kamış
ters etkide aypabilir

slm kardes bende yakin zamanda kullandim 1 kusum hasta idi simdi durumu cok iyi allaha sükür... 1 litre suya 1ml koymalisin ve sularini her gün taze vermelisin 1 hafta ver yeter bittikten sonra 1 hafta,da vitamin vermelisin insallah yardimci olmusuzdur

abi şimdi, hergün taze vermelisin demişsin nasıl yani hergün suyunu dökecez sonra bidaha ilaclı sumu verecez yani 1 günde kus o ilaclı suyu bitiremez ki ? bu konuda cevaplarınızı bekliyorum

salmonella ve e.coli crd kronik ust solunum yollari icin kullanabilirsin .(2litre suya 0.5cc )birde neo terramicyn de onerebilir buda vitamin antibiyotik karisimidir 1 lt suya 1 cay kasigi 3 gun ust uste uygularsan iyi gelecegini dusunuyorm.kuslarin 1 gunde biterebilecegi kadar su koy onlerine her gun tazelemis olursun.yarim litre koy yarım cay kasigi kulan onun gibi

Benim kuşların birinde aşırı halsizlik ve ishal vardı, Veterinere götürüp Baytril iğne yaptırdım. Ayrıca veteriner bana koruyucu ve ishali kesici olarak bunu verdi (NEO-TERRAMYCIN + VİTAMİN). İçinde hem antibiyotik hem de vitamin mevcut.

scutaro' Alıntı:
Benim kuşların birinde aşırı halsizlik ve ishal vardı, Veterinere götürüp Baytril iğne yaptırdım. Ayrıca veteriner bana koruyucu ve ishali kesici olarak bunu verdi (NEO-TERRAMYCIN + VİTAMİN). İçinde hem antibiyotik hem de vitamin mevcut.
abi vitamin şurupmu? ve neo teramycin nasıl kullanılır anlatırsan sevinirim

Berkin2' Alıntı:
scutaro' Alıntı:
abi vitamin şurupmu? ve neo teramycin nasıl kullanılır anlatırsan sevinirim
Hayır toz halinde paket içerisinde, 1 lt suya çay kaşığının ucu ile ilave edip eritmek yeterli.

kuvvetlidir 2-3 damla damlat ağızdan yada sulandırıp da ver
3 günden fazla verme sürekli kullanımda kısırlık yapar.son çare ilaçlardan biridir çok etkilidir.

Herkez yazmış çizmiş kafasına göre, damlalık ile ilacı çek günde tek sefer tek damla hasta kuşun ağzına damlat, hemen ardındanda uygun bir vitamin kullan. Bu şekilde hem tedavi edici hemde kısırlık ve sakat yavrulama olmuyor burada yazan dozların çoğu yüksek bu güvercin ilacı değil .

Merhabalar,
Benim de kümesimde 2 tane sallabaş yavru var. Ararştırıken Baytril'in faydal olabileceği yorumları gördüm bir çok yerde. Ancak verdiğim linkte de ilacın sadece sığır ve koyunlarda kullanılabileceği bilgisi var. Tecrübeli dostlardan bu konuda yorum rica ediyorum.
Saygılar
Mustafa Özdinç

Link: http://www.vetbb.com/BAYTRIL_100de_2_5_(BAYER)__VETBB163RN006Q587

mstfozdnc' Alıntı:
Merhabalar,
Benim de kümesimde 2 tane sallabaş yavru var. Ararştırıken Baytril'in faydal olabileceği yorumları gördüm bir çok yerde. Ancak verdiğim linkte de ilacın sadece sığır ve koyunlarda kullanılabileceği bilgisi var. Tecrübeli dostlardan bu konuda yorum rica ediyorum.
Saygılar
Mustafa Özdinç

Link: http://www.vetbb.com/BAYTRIL_100de_2_5_(BAYER)__VETBB163RN006Q587
BEN BAYTRİL %10 2,5 LİTRE SUDA 2 CC KULLANIYORUM 2 3 GÜNDÜR, BENM KUŞLARIMDA KOLERA VAR

yavru kuşlarımda hastalık var sanırım kuşun kursağı çok boş ve kuş çok hızlı zayıfladı tüy kabartıyor kümeste hafif beyazlı yeşilli dışkı ve ishal olmuş şekilde dışkı gördüm forumdan baktım ya e coli ya da salmonelle sizce hangi hastalık ve ilaç baytril öneriliyor fakat baytril ağır bir ilaç sanırım onun yerine ne kullanabilirim ve kümesi nasıl dezenfekte ederim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun

slm ben kullandım

baytırıl sakıncalı bır ılaç bılıncsız kullanmayınız doz artırımı olursa ayarlayamazsanız kısırlıga kadar goturur kusu bu ve benzerı konularda daha saglıklı yardım ve tedavı seklıllerı ıçın ilaç ve tedavı sekıllerı moderetorumuz ILAÇÇI MURAT A YAZINIZ KENDISI BABASININ RAHATSIZLIGINDAN DOLAYI PEK SITEMIZE GIREMIYOR GELDIGINDE EN DOGRU CEVAP VE TEDAVI SEKILLERINDE SIZLERE YARDIMCI OLACAKDIR KAFADAN VE DUYUMLARLA KUSLARINIZA ZARAR VERMEYINIZ GEÇMIS OLSUN

Geri