BAZI KUŞLARIMIN KANADIN DA KUYRUĞUN DA DELİKLER VAR'''

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Thugix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Thugix

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tugay şevik
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Slm arkadaşlar bn Bursa gülbahçeden Tugay dönek ırkı besliyorum
bazı kuşlarımın kanadında kuyruğunda iğne deliği gibi delikler var bu bir hastalık mıdır ? yoksa nedir
bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ederim

benimde bu sene aldığım bir yavrunun kuyruğunda gördüm. ama bütün kuyruk tüğlerinde var ve desen gibi duruyor.. bende merak ettim şimdi
ama benim yavrum gayet sağlıklı bence hastalık olmayabilir nacizane fikrim tabi .. bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyoruz..

hikmet baba' Alıntı:
Slm arkadaşlar bn Bursa gülbahçeden Tugay dönek ırkı besliyorum
bazı kuşlarımın kanadında kuyruğunda iğne deliği gibi delikler var bu bir hastalık mıdır ? yoksa nedir
bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ederim
s.a hikmet bey bu bir hastalık deyil bu genle alakalıdır bana göre benim beyazlarda da vardır yavrular tüyden çıkınca onlarda iyneli oluyor.bana göre iyi bir şey saygılar.

Selamlar...
Kanat ve kuyruk teleklerinde bu delikler bulunan kuşlara zımbalı deniliyor genelde. Bu da kuşların genetiğiyle alakalı. Kuşlardaki bir nevi nişane gibi. Bence de hiçbir sakıncası yok...

slm arkadaşlar benim bildigim kadarıyla bilgiçlik taslamak istemem ama sizin bahsettiginiz delikler hastalık falan degil aksine o delikler oynayan yani dönen kuşlarda olur.Dönen kuşlara bakın çogu sizin bahsettiginiz gibidir.Kuşlar uçarken hava akımından oluşar diye tahmin ediyorum.HERKEZE SAYGILAR.

mesut-1907' Alıntı:
slm arkadaşlar benim bildigim kadarıyla bilgiçlik taslamak istemem ama sizin bahsettiginiz delikler hastalık falan degil aksine o delikler oynayan yani dönen kuşlarda olur.Dönen kuşlara bakın çogu sizin bahsettiginiz gibidir.Kuşlar uçarken hava akımından oluşar diye tahmin ediyorum.HERKEZE SAYGILAR.
dikkat ettim de doğru söylüyorsun arkadaşım genelde döneklerde var hatta sadece dönekler de var

Merhaba arkadaşlar kanat ve kuyruk teleklerinde oluşan delikler kuş bitlerinden dolayı olabilir,kuşların üzerinde bit olup olmadığını kontrol edin.

evet bende büyüklerime bilen kuşçu abilerime sordum bitlerin yerleşip ondan sonra terk ettikleri yerde o delikler oluyormuş.. ama benim kuşun kuyruğunda bir desen gibi oluşu dikkatimi çekmiştir. bütün kuyrukta aynı seviyede aynı noktada olmasına bir anlam veremedim..

düzenli delikler hastalık veya bit değildir ister kümes içerisinde isterse dışarıda uçan oynar tabir ettiğimiz bütün cinslerde bu deliklere rastlıyoruz,sebebi ise kuşun tırnaklarını taktırması olarak da söyleniyor,ne kadar doğru bilemiyorum.

bende biliyorum benimkilerde var deliklerden öyle bir kuşçuya sordum o delikleri olan kuş havada oyun yaparmış bana öle dedi valla bende onun yalancısıyım...

slm arkadaslar kuslarda kı delıkler dıkkat edın ilaçlama yapın bıtler kusu terk ettıgınde delıkler olusur bu da hemen kapanır bır hafta kadar kalıcı olur eger pacalarında bu sorun olursa yerlerı iyi bir ilaçdan geçmek gerekır saygılar

arkadaşlar lütfen mantıklı olun genle filan ne alakası varya kanat biti dedikleri parazitten dolayı bu olay meydana gelir

kuşcu17' Alıntı:
arkadaşlar lütfen mantıklı olun genle filan ne alakası varya kanat biti dedikleri parazitten dolayı bu olay meydana gelir

Selamlar...

İlk genetik kelimesini kullanan olduğum için bu yoruma cevap vermek istiyorum. Öncelikle güzel kardeşim yapılan yorumlara katılmayabilirsin ama hiçbirinin mantık terazisi olma, sadece fikrini adabınca söyle yeter. Mutlaka senin dediğin gibi parazitlerden kaynaklanan delikler de vardır ama;

Aynı kümeste birçok kuş içerisinde sadece aynı ana babayı ve yavrularını diğerlerinden ayırarak sadece bu kuşlardan gelen neslin kanat ve kuyruklarında üstelik sanki bir oya işlemesi gibi simetrik delikler açabilen süper akıllı, sanatçı ruhlu ve mantıklı parazitlerin de olabileceğini pek de zannetmiyorum.

Dediğim gibi bu özelliğe sahip kuşa bizde zımbalı deniliyor. Hiç uçmamış kuşlarda ve yavrularında da görülüyor. Tabi Uçan kuşlarda oyunlarından dolayı biraz daha belirgin olabiliyor.

Saygılar...

hayır kuşun oynmasıyla alakası yk benim azmanlarda bile var bunun sebebi bit pire gibihaşereler.

beyzade' Alıntı:
hayır kuşun oynmasıyla alakası yk benim azmanlarda bile var bunun sebebi bit pire gibihaşereler.

Selamlar Engin kardeşim.İronik bir yorum yapmışsın gülsemmi ağlasammı bilemedim :)) Haşerelere biran önce çözüm bulmanı tavsiye ederim.Zararsız gibi görünebilirler fakat yavruların 15 20 günlükken hastalanmaya başlarsa bilki bu haşereler yüzündendir.Sağlıklı,bol yavrulu kümesler dileğiyle.Saygılar...

bu kanadındaki delikler eğer kuşun kanadına bant bağladıysan ondan oluyor veya bir yere carpıyor öle oluyor

bnmde bir adet kaplanımın kanadında var o tür delikler ama bu bir sorun arz etmiyor ve hayvanda oyun ypmadan ucamıor yani yükselemiyor oyun yapmaktan :Dama bir sorunu yok yani o delikler bir sorun değil bnm için

şefim merak etme sadece o doneklerde yok mardin ve ankara kuslarındada var yukarıda arkadasın dedıgı gıbı bız onlara zımbalı dıyoruz bit felan degil kim soyluyorsa onu sallıyo yanı hastalıkla zaten hıc bı alakası yok benım hangı kusumda varsa hepsi cok iyi oynuyor ve o zımbalı olupta oynamayan kus daha hayatımda görmedim saygılar..

sigara ile yapılmış olabilir.

Selamlar bizdede bir aralar beyaz kelebek falan vardı onlarda da bu delikler wardı ama nedenini hiç araştırmamıştım

capkin' Alıntı:
Selamlar bizdede bir aralar beyaz kelebek falan vardı onlarda da bu delikler wardı ama nedenini hiç araştırmamıştım

Serkan sen askerde değilmiydin??

Arkadaslar benim bildiğim kadarıyla dönek kuslarda rastlanan birşeydir ve kusa hiçbir zararı yok o deliklerin olusmasınun sebebide kusun hava yaptığı oyundandır !

thucix adlı arkadaşım ben taklacı ırk besliyorum ve benim kuşlarımdada var onlar sadece takla atan vb kuşlarda görülür

saygılar

merhabalar neden gereksiz yere polemik yaratıyorsunuz ki,birisi bitten,birisi genden diyor ,hiçkimse ben düzenli ilaç kullanırım bit kesilikle olmaz demiyor benim ilk başlarda bir dumanlımda vardı ve gerçekten bitten olmuştu ,onlarca kuş izlemeye gittim yıllardır derneğe giderim hiç genle alakalı bunlar zımbalı dendiğini duymadım ha belki vardır gerçekten onunda fotosunu çekinde bizde görelim arkadaşlar yaş 33 olsun herkese selamlar :slm:

Geri