BELEK lerden birkaç yeni kare...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan www.amedliyiz.biz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
SA

Ekli dosyalar

• 20120405163043.webp
    20120405163043.webp
    346 KB · Görüntüleme: 1,547
  • 20120425023122.webp
    20120425023122.webp
    311.7 KB · Görüntüleme: 1,394
  • 2012.webp
    2012.webp
    383.5 KB · Görüntüleme: 1,572
[No message]

Ekli dosyalar

• nisan2012 (1).webp
    nisan2012 (1).webp
    320.6 KB · Görüntüleme: 1,581
  • nisan 2012 (7).webp
    nisan 2012 (7).webp
    395.9 KB · Görüntüleme: 1,612
  • nisan2012 (2).webp
    nisan2012 (2).webp
    309.1 KB · Görüntüleme: 1,473
[No message]

Ekli dosyalar

• nisan2012 (3).webp
    nisan2012 (3).webp
    284.9 KB · Görüntüleme: 1,588
  • nisan2012 (6).webp
    nisan2012 (6).webp
    326.5 KB · Görüntüleme: 1,598
  • nisan 2012 (2).webp
    nisan 2012 (2).webp
    397.3 KB · Görüntüleme: 1,562
Maşallah Tüyü Kadar Ömrü Olsun :)

SAYGILARIMLA B'esim A'sLan ......

S A MASALLAH MEHMET KARDESİM ÇOK GÜZEL VE SAGLIKLILAR GÜLE GÜLE UCUR BESLE

HER SEYİN İSTEDİGİN GİBİ OLMASI DİLEGİ İLE

SAYGILAR

masallah guzel kuslarınız var gayette saglıklı duruyorlar gule gule besleyın ve ucurun
saygılar
OGUZ USTUNDAG

Maşallah kuşlarınız çok diri duruyorlar , çok da güzeller..Allah nazarlardan saklasın.

Maşşallah Mehmet kardeşim güzel yavrular almışsın,güle güle besle.

Bu belekler adama yapmaz kelek öyle gözüküyorlar.

Görüntüye görede iki adam boyu yaparız diyorlar :)))

Selamlar sağlıcakla kal.

__BaDBoY__' Alıntı:
masallah guzel kuslarınız var gayette saglıklı duruyorlar gule gule besleyın ve ucurun
saygılar
OGUZ USTUNDAG

0zqur' Alıntı:
Maşallah kuşlarınız çok diri duruyorlar , çok da güzeller..Allah nazarlardan saklasın.

tşk ederim abilerim.allah daha güzellerini sizlere nasip etsın.

şenol tunç' Alıntı:
Maşşallah Mehmet kardeşim güzel yavrular almışsın,güle güle besle.

Bu belekler adama yapmaz kelek öyle gözüküyorlar.

Görüntüye görede iki adam boyu yaparız diyorlar :)))

Selamlar sağlıcakla kal.

şenol abim tşk ederim...şimdiye dek keleklık yapan olmadı inş. bundan sonra da yapmazlar.ama 2 adam boyu yapsalar kızarım onlara..biz ustalarımızın namına göz dikmeyiz. 1,5 adam boyu maksimum üst limitimiz..:)

Maşallah Mehmet Hocam,
Beyaz da gerçekten ilk sıradaki yerini haketmiş.
Küllüler ve kızılsinkliler de çok güzel poz vermişler.
İnşallah bu sezon hepsi beklentilerinizi karşılayacak şekilde oynarlar.
Güzel günlerde uçurup seyretmeniz temennisiyle...
Khalid

Maşallah çok güzeller, güle güle besleyiniz ve uçurunuz tüyü kadar yaşasınlar,

Paylaşımınız için tesekkürler.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Khalid' Alıntı:
Maşallah Mehmet Hocam,
Beyaz da gerçekten ilk sıradaki yerini haketmiş.
Küllüler ve kızılsinkliler de çok güzel poz vermişler.
İnşallah bu sezon hepsi beklentilerinizi karşılayacak şekilde oynarlar.
Güzel günlerde uçurup seyretmeniz temennisiyle...
Khalid

tşk. ederim.allah size ve kuşlarınıza uzun ömürler versın.

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Maşallah çok güzeller, güle güle besleyiniz ve uçurunuz tüyü kadar yaşasınlar,

Paylaşımınız için tesekkürler.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

tşk ederim ramazan bey.saygılar.

Güle güle besleyin...(Kuşların hepsininde kanatları kısa, kanat ile kuyruk arasındaki mesafe oldukça açık!! )

Selamlar

ilhan Kösedag' Alıntı:
Güle güle besleyin...(Kuşların hepsininde kanatları kısa, kanat ile kuyruk arasındaki mesafe oldukça açık!! )

Selamlar

tşk ederim saolun..yalnız kafama takıldı şimdi fikrinizi almak isterim. kanatların kısa olması iyiye mi yoksa kötüye mi işarettir.?

Öncelikle maşallah , Allah tüyü kadar yavrularını almayı nasib etsin.
Kanat konusuna gelince,İlhan bey tespitinde haklı.
Ne kadar kanat o kadar uçuş .

kanat kuyruga pek takılma mehmet kardesim ne kanatlı kuslar var içleri bos

sana lazım olan kusun içndedir her kusun kanatları var önemli olan çırpınısı ve nasıl çırpındıgıdır

kanadı söyle olsun böyle oynar ince olsun söyle oynar uzun olsun söyle gider bana göre önemsizdir
kanı geni devamlılıgıdır önemli olan kusun dısına bakılarak görünenler aldatıcıdır

varsa kusun İÇİNİ de gören bende severek katılırım söylemlerim kendi düşüncelerim kusu anlayıs seklimdir

kişilerle alakalı degildir oldugu kadar gözlemlerim ve tecrübelerimle alakalıdır inanılır yada inanılmaz anlayan anlar

kusda sekil aramak kanat kuyruk aramak ellesin kapatsın demek oynasında gelsin konsun demek bu tür söylemler ve anlatıs sekilleribu ugrasın ilerlemesine en büyük engel vede kuscu olacakların kafalarının karısnasının tek sebebidir avuntudur önümüze bakalım kuslarını biliyorsun seni tatmin ediyorlarmı altlarındanda veriyor devamlılıkda varsa
sana göre en kral kus görünene bilinene bak kafi
SAYGILAR

Fikirlerine saygi duyarim Muharrem abi,yasca da tecrube acisindan da buyugumsun. Ancak kusu havada gorup sonra bu kus iyiymis veya iyi degil su eksik bu eksik diye yorum yapmak icin kustan cok iyi anlamaya gerek yok, asil onemli olan ve benim usta diye nitelendirebilecegim kisi kusu yerde gorup onu anlatabilen kisidir. Kus kalktiginda denilene yakin bir performans gosterirse ben o kisiye iste bu adam kustan anliyor derim. Konuyu getirmek istedigim nokta bu isler kanat kuyrukla olmaz diyorsun , elbette kusun icindeki onemlidir soyundan gelen kalitimsal ozellikleri kusun oyun ve ucus stilini belirler, seyisin buna fazlaca bir katkisi olamaz ancak fiziki ustunlukte o kusu performansinda zirveye cikarir. Benim kanat kuyruk orani ile ilgili olarak demek istedigim budur.

mehmetjeddi' Alıntı:
Fikirlerine saygi duyarim Muharrem abi,yasca da tecrube acisindan da buyugumsun. Ancak kusu havada gorup sonra bu kus iyiymis veya iyi degil su eksik bu eksik diye yorum yapmak icin kustan cok iyi anlamaya gerek yok, asil onemli olan ve benim usta diye nitelendirebilecegim kisi kusu yerde gorup onu anlatabilen kisidir. Kus kalktiginda denilene yakin bir performans gosterirse ben o kisiye iste bu adam kustan anliyor derim. Konuyu getirmek istedigim nokta bu isler kanat kuyrukla olmaz diyorsun , elbette kusun icindeki onemlidir soyundan gelen kalitimsal ozellikleri kusun oyun ve ucus stilini belirler, seyisin buna fazlaca bir katkisi olamaz ancak fiziki ustunlukte o kusu performansinda zirveye cikarir. Benim kanat kuyruk orani ile ilgili olarak demek istedigim budur.

mehmet kardesim düşüncelerimi oldugu kadar tecrübelerimi aktardım yalnız yerde meselesi de yanıltıcı bana göre yerde sekil semale bakıp su kus iyi kötü demekde insanı yanıltır hani derler ya balık tavada kus havada misali
ama bütün önemli olan dogru 1 dir bu bir olan dugrularda bulusabilmek olmalıki insanların kafası karısmasın hele resme bakarak kus yorumlayarak söyle oynar sunu su kadar yapar denilenleride duyuyorsak geldigimiz durum ortada
hepimizin daha bilemedikleri ögrenecegi çooook seyler vardır mehmet kardesim ögrenmenin yası yok usta olamadık henüz böyle böyle kendimizi geliştirecegiz elestirilerde anlayan için kazanımdır tecrübedir gereklidir
saygılar

mehmet21' Alıntı:
ilhan Kösedag' Alıntı:

Selamlar

tşk ederim saolun..yalnız kafama takıldı şimdi fikrinizi almak isterim. kanatların kısa olması iyiye mi yoksa kötüye mi işarettir.?

Değerli kardeşim öncelikle kuşların hakkında olumlu olumsuz yorumlara karşı öğrenme, fikir alma temelli mütevazi yaklaşımından ötürü tebrik ederim. Olması gereken de budur; kuşlarımızı kıskançlıkla sahiplenmek yerine, yersiz-kaba-yıkıcı-saldırgan-temelsiz eleştirenler dışındaki insanların yorumuna açık olmak...

Gelelim kuştakanat kısalığı ile ilgili duruma, değerli kardeşim oyun kuşunda kanat kısalığı iyiye işaret değildir! Kanat ile kuyruk arasındaki mesafe açıldıkça kuştaki kalite de buna orantılı olarak düşmüş demektir. Malum kuş kanadı ile uçar, oynar, bu bakımdan kanadı kuyruğa denk kuşlar tercih edilmelidir.(Tabi bu fiziki bir özellik, kuşta olmazsa olmaz temiz bir soy//zaten temiz bir soya mensup kuşların istisnasız hepsinin kanadı kuyruğuna denktir yada mesafe yok denilecek kadar azdır//, daha sonrasına aranan özellikler içinde yer alan fiziki özelliklerden birisidir bu husus!)

Saygı ve selamlarımla...

sana lazım olan kusun içndedir her kusun kanatları var önemli olan çırpınısı ve nasıl çırpındıgıdır

kanadı söyle olsun böyle oynar ince olsun söyle oynar uzun olsun söyle gider bana göre önemsizdir
kanı geni devamlılıgıdır önemli olan kusun dısına bakılarak görünenler aldatıcıdır

varsa kusun İÇİNİ de gören bende severek katılırım söylemlerim kendi düşüncelerim kusu anlayıs seklimdir

kişilerle alakalı degildir oldugu kadar gözlemlerim ve tecrübelerimle alakalıdır inanılır yada inanılmaz anlayan anlar

kusda sekil aramak kanat kuyruk aramak ellesin kapatsın demek oynasında gelsin konsun demek bu tür söylemler ve anlatıs sekilleribu ugrasın ilerlemesine en büyük engel vede kuscu olacakların kafalarının karısnasının tek sebebidir avuntudur önümüze bakalım kuslarını biliyorsun seni tatmin ediyorlarmı altlarındanda veriyor devamlılıkda varsa
SAYGILAR

Yaşça benden ve sitedeki çoğu üyeden büyük olan birisinin yukarıdaki yorumu beni gerçekten üzdü. Ve her işte olduğu gibi, bu işte de yaşla bilginin doğru orantılı olmadığı kanısına bir kez daha emin olmamı sağladı. Oyun kuşu konusunda en büyük eksiğimiz, kulaktan duyma bilgilerle yol göstermek, bederşahi şekilde 'ben bilirim sen diğerlerini boş ver' edasıyla doğru bilgileri köreltmek!

Oyun kuşunu bir bilmeceymiş gibi anlatanlara her daim kızmışımdır. Nasıl ki bir insanın dış görünümü onun karekteri ile ilgili de çok ciddi ip uçları veriyorsa bu kuşlar içinde böyledir ve hatta kuşlarda daha da az yanılma oranı vardır. Çünkü kuşta her özellik(uçum, oyun stili, atma stili, gezme özelliği, kayma yapması vs ve fiziki özellikleri) genetik olarak kuşaktan kuşağa aktarılır. Bu işin bilimsel yanıdır. Diğer yanı da şudur; istisnai hayvanların varlığına rağmen genel olarak bahsettiğimiz kuşak özelliğini bilerek yada bilmeyerek her aklı başında oyun kuşu besleyen gök kuşta bazı özellikler ara gök kuşa has, arapta başka, beyazda başka, dumanlı da başka vs vs...Aranılan özelliklerden biriside her renk oyun kuşu için geçerlidir, o da kanat kuyruk denkliği! (Nitekim uçucu bir hayvan, aynı zamanda performans için besleniyor, kanadı ve kuyruğu ile havada kalıp görevini yapıyor.) Bunun nedeni bahsettiğimiz kuşaktan kuşağa aktarım gerçeğinden yararlanarak en az kırılmış, tahrife uğramış hayvanı bulma çabasıdır!

Bilmediğimiz konuda öğrenmemizin en doğrusu olduğu kanısındayım, 'sen diğerlerini boş ver, seni tatmin ediyorsa...' anlayışı ile yüzde yüz bir yanlışı savunarak bir doğrunun öğrenilmesinin(öğretilmesinin önünde engel olmaya kimsenin hakkı yok! Ama 'hayır efendin bende kanadı ile kuyruğu arasındaki mesafe 3 parmak veya 4 parmak ama nizami uçum ve oyun özelliklerini sergiliyor' diyen varsa oyun kuşuna yeniden başlayıp bol bol adam akıllı oynayan kuş izlemelidir. Nitekim dünyayı gezdim ben kanadı ile kuyruğu arasında 3 parmak 2 parmak 4 parmak mesafe olan kuşun ne adam akıllı oynadığını gördüm, ne de usta kuşların bu kuşlara değer verdiğini...

Saygı ve selamlarımla...

Aleykum Selam Mehmet Abi kuşların çok güzel hepsinden asalet akıyor Kayırlı Uçurmalar... Maşallah.

ilhan Kösedag' Alıntı:

SAYGILAR

Yaşça benden ve sitedeki çoğu üyeden büyük olan birisinin yukarıdaki yorumu beni gerçekten üzdü. Ve her işte olduğu gibi, bu işte de yaşla bilginin doğru orantılı olmadığı kanısına bir kez daha emin olmamı sağladı. Oyun kuşu konusunda en büyük eksiğimiz, kulaktan duyma bilgilerle yol göstermek, bederşahi şekilde 'ben bilirim sen diğerlerini boş ver' edasıyla doğru bilgileri köreltmek!

Oyun kuşunu bir bilmeceymiş gibi anlatanlara her daim kızmışımdır. Nasıl ki bir insanın dış görünümü onun karekteri ile ilgili de çok ciddi ip uçları veriyorsa bu kuşlar içinde böyledir ve hatta kuşlarda daha da az yanılma oranı vardır. Çünkü kuşta her özellik(uçum, oyun stili, atma stili, gezme özelliği, kayma yapması vs ve fiziki özellikleri) genetik olarak kuşaktan kuşağa aktarılır. Bu işin bilimsel yanıdır. Diğer yanı da şudur; istisnai hayvanların varlığına rağmen genel olarak bahsettiğimiz kuşak özelliğini bilerek yada bilmeyerek her aklı başında oyun kuşu besleyen gök kuşta bazı özellikler ara gök kuşa has, arapta başka, beyazda başka, dumanlı da başka vs vs...Aranılan özelliklerden biriside her renk oyun kuşu için geçerlidir, o da kanat kuyruk denkliği! (Nitekim uçucu bir hayvan, aynı zamanda performans için besleniyor, kanadı ve kuyruğu ile havada kalıp görevini yapıyor.) Bunun nedeni bahsettiğimiz kuşaktan kuşağa aktarım gerçeğinden yararlanarak en az kırılmış, tahrife uğramış hayvanı bulma çabasıdır!

Bilmediğimiz konuda öğrenmemizin en doğrusu olduğu kanısındayım, 'sen diğerlerini boş ver, seni tatmin ediyorsa...' anlayışı ile yüzde yüz bir yanlışı savunarak bir doğrunun öğrenilmesinin(öğretilmesinin önünde engel olmaya kimsenin hakkı yok! Ama 'hayır efendin bende kanadı ile kuyruğu arasındaki mesafe 3 parmak veya 4 parmak ama nizami uçum ve oyun özelliklerini sergiliyor' diyen varsa oyun kuşuna yeniden başlayıp bol bol adam akıllı oynayan kuş izlemelidir. Nitekim dünyayı gezdim ben kanadı ile kuyruğu arasında 3 parmak 2 parmak 4 parmak mesafe olan kuşun ne adam akıllı oynadığını gördüm, ne de usta kuşların bu kuşlara değer verdiğini...

Saygı ve selamlarımla...

KİMSEYE BOS VER DEDİGİMİZ YOK YUKARDA ÖYLE BİR YAZIDA YOK BENİM SÖYLEMLERİM YASLI OLUSUMLA DEGİL TACRÜBELERİMLE ALAKALIDIR ÇOK YASAYAN DEGİL ÇOK GEZEN BİLİR DOGRUDUR SİZDE ÇOK YER GEZDİGİNİZ İÇİN SİZİN SÖYLEMLERİNİZ DAHA DA DOGRUDUR SEN HAKLISIN KARDESİM BENİMKİSİ KULAKDAN DUYMA BİLGİLERDİR KİMSEYE YAPTIRIM UYGULAMIYOR BİLEBİLDİKLERİMİZ KADARINI ANLATIYORUZ YAPARLAR YAPMAZLAR KENDİ BİLECEKLERİDİR

SAYGILAR

SA
ÖNCELİKLE TÜM ABİLERİME BİLGİLENDİRİCİ YAZILARINDAN DOLAYI TŞK EDERİM.

önemli olan tecrübelere ve eleştrilere kulak kabartıp bunlardan istifade etmektir.gerek şahsıma gerekse kuşlarıma(hakaret boyutuna ulaşmadıkça) yapılan tüm eleştrilerden memnun olurum..çünkü bunların beni ilerleteceğine inanırım.ben oyun kuşunda hiçbir zaman renge,fiziğe,şekle önem vermedim bundan sonra da önemseyeceğime inanmıyorum.ama tabiki bir kuşa yerde bakınca bişeyler sezılmelıdır.değerli bir abim kanat kısalığı konusunda bana şöyle demişti:KANADI KISA KUŞLAR GENELDE HEDEFÇİ OLURLAR VE ATMALARI(SIKMA) İYİ OLUR. inanın bu söylem yerinde bir söylem oldu..kuşlarımın belirgin özelliği de budur.
dikkat ettıysenız kuşların rengine bakmaksızın hepsinin aynı soy olduğu çok açık.bu soya hizmet etmemın de bir sebebi olmalı.yani önemli olanın soy genetiği olduğuna ınanıyorum.

hepinize tekrar çok tşk eder ilginize saygı duyuyorum.

mehmet21' Alıntı:
SA
değerli bir abim kanat kısalığı konusunda bana şöyle demişti:KANADI KISA KUŞLAR GENELDE HEDEFÇİ OLURLAR VE ATMALARI(SIKMA) İYİ OLUR.

Sevgili adaşım, bu sözü söyleyen abin kuş anatomisinden anlayan ve bir kuşun fiziki yapısının kuşa eksi ve artı olarak performansı üzerinde ne gibi etkileri olabileceğini bilen birisiymiş belli ki.

Kuşlar kanatları ve kuyrukları sayesinde havada kalırlar. Kanatları kısa olan bir kuşun sıkça hedefe veya ineceği yere gelmesi , kendini sıkıp hedefine doğru atlaması da kuşun inme denemelerinden başka bir şey değildir.
Kanatları uzun bir kuşta aynı eğilimi gösterir ancak kısa kanatlı bir kuşa nazaran sefer aralıkları daha uzundur.

Kuşun kanadı ne kadar büyükse bir kanat çırpışta kısa kanatlı bir kuşa göre daha çok hava tahliye edip daha uzun mesafe katedecektir.

Kendimizin de deneyip tespit edeceği çok basit bir örnek vereceğim: çıplak ayakla denizde yüzmeyi deneyin , 60 sn gibi bir süre tutun ve denizde ne kadar yol aldığınıza bakın. Daha sonra ayaklarınıza palet takıp yüzmeyi deneyin, aynı sürede çıplak ayakla aldığınız mesafenin 2 katını hatta belki daha fazlasını katettiğinizi göreceksiniz.

Aynı mantık kuşlar içinde geçerlidir.

Her alanda olduğu gibi kuşçulukta da yıllar yılı söylenegelmiş doğru bilinen yanlışlar ve kulaktan dolma bilgiler yerine artık bilimselliğe dayalı çalışmalar yapmak gerekir. Perde ayak, çatal kuyruk gibi genetik bir bozukluğu bile günümüzde kuşlara üstün bir özellikmiş gibi mal etmeye çalışanlar ve buna inananlar var. Bu beslediğimiz kuşların genetiği ve anatomisi hakkında ne kadar bilgisiz olduğumuzun basit bir örneğidir.

Bilimin olmadığı yol insanı karanlığa götürür.

Kuşlarını iyi günlerde uçurman dileğiyle

mehmetjeddi' Alıntı:
mehmet21' Alıntı:
SA
değerli bir abim kanat kısalığı konusunda bana şöyle demişti:KANADI KISA KUŞLAR GENELDE HEDEFÇİ OLURLAR VE ATMALARI(SIKMA) İYİ OLUR.

Sevgili adaşım, bu sözü söyleyen abin kuş anatomisinden anlayan ve bir kuşun fiziki yapısının kuşa eksi ve artı olarak performansı üzerinde ne gibi etkileri olabileceğini bilen birisiymiş belli ki.

Kuşlar kanatları ve kuyrukları sayesinde havada kalırlar. Kanatları kısa olan bir kuşun sıkça hedefe veya ineceği yere gelmesi , kendini sıkıp hedefine doğru atlaması da kuşun inme denemelerinden başka bir şey değildir.
Kanatları uzun bir kuşta aynı eğilimi gösterir ancak kısa kanatlı bir kuşa nazaran sefer aralıkları daha uzundur.

Kuşun kanadı ne kadar büyükse bir kanat çırpışta kısa kanatlı bir kuşa göre daha çok hava tahliye edip daha uzun mesafe katedecektir.

Kendimizin de deneyip tespit edeceği çok basit bir örnek vereceğim: çıplak ayakla denizde yüzmeyi deneyin , 60 sn gibi bir süre tutun ve denizde ne kadar yol aldığınıza bakın. Daha sonra ayaklarınıza palet takıp yüzmeyi deneyin, aynı sürede çıplak ayakla aldığınız mesafenin 2 katını hatta belki daha fazlasını katettiğinizi göreceksiniz.

Aynı mantık kuşlar içinde geçerlidir.

Her alanda olduğu gibi kuşçulukta da yıllar yılı söylenegelmiş doğru bilinen yanlışlar ve kulaktan dolma bilgiler yerine artık bilimselliğe dayalı çalışmalar yapmak gerekir. Perde ayak, çatal kuyruk gibi genetik bir bozukluğu bile günümüzde kuşlara üstün bir özellikmiş gibi mal etmeye çalışanlar ve buna inananlar var. Bu beslediğimiz kuşların genetiği ve anatomisi hakkında ne kadar bilgisiz olduğumuzun basit bir örneğidir.

Bilimin olmadığı yol insanı karanlığa götürür.

Kuşlarını iyi günlerde uçurman dileğiyle

bilgilendirmeniz için tşk ederim...bu konuyu dikkate alacağımdan emın olabılırsınız...gözlemlerimde daha dikkatli olacağım.

Geri