Belirti, teşhis, tedavi ve tedarik...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan legolas1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Alper Ağıl
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese selamlar. ..
Benim sorunum yavru kuşların ölümüyle ilgili.
Kuşlar 2-3 aylık olduğunda yani yeme vurup uçmaya başladığında ani ölümlerle karşılaşıyorum.
Kuşlar aniden ateşleniyor, kursaklari su topluyor... bir köşeye çekiliyor ve sonunda ölümler gerçekleşiyor.
Anaç kuşlarin sağlıklari ve neşeleri yerinde.Yem yemede herhangi bir problemleri yok.Birde yavru kuşlar tüye giremiyor.
Belliki anaç kuşlarda sorun var.Taşıyıcı gibi duruyor.
Öncelikle teşhisi koyamadim çünkü veba, ecoli ve Salmonella gibi hastalıklar hep aynı belirtileri veriyor.
Hangisi olduğuna karar vermek zor bu yuzden teşhisi koyamadim.
Bu arada kümes yeterince ferah,3 çift kus var ve yanlarina hiç kus katmiyorum.
Bu bağlamda tecrübeli arkadaşlarin yardımına ihtiyacım var.
Nasıl bir yol izlemeliyim?Yavru kaybı vermek istemiyorum artık. İlaç, aşı vs. Önerileriniz ve nerden temin edeceğime dair bilgi verirseniz cok sevinirim.

s a alper kardesım sıtemıze hos geldınız hastalıklar konusunun moferetoru var oraya yazarsanız kendısı sıze en dogru teshıs ve tedavı seklınde yardımcı olacakdır sadece hastalıklar konusunda dalının uzmanıdır bu tur baslıklar ve arayıslar olmaması ve sızlerın tedavı ve teshıse çabuk ulasabılmesı ıçın moderetorumuze yazınıs geçmıs olsun
saygılar

Merhaba Alper Bey,
Belki Murat Bey kadar bilgili olmayabilirim ama acizane tavsiyem,yavrular tüye girene kadar uçuma bindirmeyin.
İçerideki sürede vitamin ve karışık yem takviyesi ile tüye girmelerini sağlayın.
İnce tüye başladıklarında antrenmanlara başlarsınız.
Güzel günlerde güzel yavrular uçurmanız temennisiyle...
Selamlar
Khalid

Cevaplar ve ilginiz için teşekkür ederim. Murat beyle bir an önce irtibata geçicem.
Saygılar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri