Bemkalı arıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan güvercindostları
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
XXX
Meslek
XXX
İlgi Alanı
Selam arkadaşlar bemkalı arıyom ?

Öncelikle inşallah tez zamanda bulursunuz ama ben şahsen bemkalının ne olduğunu bilmiyorum. Açıklarsanız sevinirim Erhan abi.

Selamlar hüseyin kardeşim bemkalı makaracı ırklardan biri ve ötücü bir kuş oldugunu duydum tam olarak bilgi bulamadım araştırmaktayım inş bu konuda bilgisi olan arkdaşlardan bilgi alırım sizlerede bu ırk hakkında bilgi veririm...

Selamlar,

Erhan beyin sözünü ettiği "bemkalı" bir tür makaracı cinsi güvercindir. Ama Bulgaristan'ın bemka dedikleri gibi belinin üstünde sırt kısmında noktalar vardır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bende ilk defa senden duydum bemkalı ırkını erhan abi,umarım bulabilirsin,çünkü ülkemizde pek bilinmeyen duyulmayan bir ırk.Aykut abi verdiğiniz bilgi içinde size teşekkür ederim.

bemka güvercini 3 çeşit olup bunlar 1 ötücü 2 dönücü ve 3 bu ıkısının kırması hem ötücü hem dönücüdür.ötücü oalnları normal güvercınden çok kısık seslı olup ötüşleri pek zor duyulur,dönücüler ıse takla üzerıne sarmaları ıle mehşurdur,ve bu ıkısını eşledıgınızde hem dönüş hem ötüşü degişik kuş çıkmış olur .bu kuşların en buyuk göze çarpan özelligi bellerının noktalı gri veya sıyah buhurleri bulunmasıdır .

ilan güncel ise elimde 1 çift sarı bemkalı var.

arkadasım egerkı sınırda kapıkulede problem olmamıs olsaydı 1 cıft hedıye ederdım sasıyorum bulgardan kus sokuyolar ama nasıl ben cozebılmıs degılım sonucta tc vatandası olarak ıs yapıyorum bende bulgar benkalısı dıyolarya ben halen fılıbe beyazı demekteyım ınata ınat 12 takım var bende gumruk problem ama edırnede soz arastıracagım sende bursalı abılerımıze sor 3 takım 10 numara bango sokmaya calıstım kuslara el koydular o yuzden elımden gelen bu sevgıler uzun zamandan berı gıremıyorum nete yenı gırmeye basladım

millet 10-20 kuş birden sokuyor, ayda yılda bir kere değil, her haftasonu. size sorun olacak filibe nin kaç çeşit beyaz kuşu var ?

benım elınde senın istedın bemkalılardan var zakırten hemde coookk tombalak atıyorlar ben onları 3 sene once getırdım kj almıstım mesur bı bulgardan...

Ekli dosyalar

• SDC10095.webp
    SDC10095.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 2,506
Geri