ben bıraktım o benı bırakmadı :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan latif yıldız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 975
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
latif yıldız
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
bundan bir ay önce bırkatım kuşculuğu kuşlarımın bi kısmını sattım bi kısmınıda bi arkadaşıme verdim ve pazar gunu bi byazım geri döndu terasaki kumesinin kapısı açıkdı oraya girmiş bende hiç dokunmadım sadece yem ve su verdim yanı ben onlardan vazgecsem bile onlar vaz geçmiyolar bnde geri devam etmeye karar verdim :heyo: saygılarımla....

kuşçuluk kolay kolay bırakılmaz, he sen daha gençsin kendi kendine terapi uygular bu genç yaşta belki bırakırsın ama, belli bir yaştan sonra, sigarayı bırakır, işi bırakır, kuşları bırakamazsın :)

FeLix_' Alıntı:
kuşçuluk kolay kolay bırakılmaz, he sen daha gençsin kendi kendine terapi uygular bu genç yaşta belki bırakırsın ama, belli bir yaştan sonra, sigarayı bırakır, işi bırakır, kuşları bırakamazsın :)
ewet ama ben hırsızlardan dolayı mecburen bırakmıştım ama aynı hızda devam bıraktım surede ise ustamın yanındaydım yani sadece ken kuşlarımı satmıştım ustam ankaradan elektirikçi erdoğanın yerinde yeterince tutkumu gideriyorum saygılar :heyo:

ben küçükken rahmetli abimle besliyordum o vefat edince 1991 de bıraktım kuşçuluğu ama 2012 ye kadar dayandım 21 yıl sonra yani 3- 4 ay önce tekrar başladım kuşçuluk böyle bişey

ya içine işleyince bu sevda bırakılmıyo nekadar yerimiz olmasada uçuramsakda yemlemek bile ruhumuzu rahatlıyo yeni yavrularımızıda dostalırımzla uçrma imkanı olan kişelerin kumuslerınde uçurup göre biliyoruz arıca bu pazar gunu yine bi bakıcı olarak kullandıgım posta guvercınım geldi inanın insan mutlu oluyo

latif yıldız' Alıntı:
bundan bir ay önce bırkatım kuşculuğu kuşlarımın bi kısmını sattım bi kısmınıda bi arkadaşıme verdim ve pazar gunu bi byazım geri döndu terasaki kumesinin kapısı açıkdı oraya girmiş bende hiç dokunmadım sadece yem ve su verdim yanı ben onlardan vazgecsem bile onlar vaz geçmiyolar bnde geri devam etmeye karar verdim :heyo: saygılarımla....

ne güzel işte.demekki kuşunuzun damarı çok sağlam. bu gibi satıpta geri gelen yakınlarınızdaki kuşları topla.bu gibi kuşların yavrularını alın. gönül rahatlığı ile uçurun.bu gibi kuşlara şahin de saldırsa can havliyle başka kümeslere girmez, teslim olmaz.kuşçulukta önemli olan taklacı-dönek-oynak v.b.tür kuşların kendi ırkına has özelliklerinin yanında, sağlam damarlı olanları makbuldür. yoksa takla atmış, dönmüş, karşıya oynamış sonrada kaybolmuş, bir pırıltı ile yakalanmış, olanları makbul değildir. elinizdeki kuşun kıymetini bilin ve benim gibi kıymet bilmezlik yapmayın, bu şekilde kuşlar üretmeye bakın.
komşum taklacı besliyor, bir gün gittim 3 tane uçurdum 3 taneside yok oldu dedi. sonra 1 tanesi 2 gün sonra gelmiş. işte o yok olan 2 tane damarı bozukmuş demektir. bu damarı bozuk kuşlardan üretileceğine, 2 gün sonra gelen kuşların soyunu çoğaltmaya bakalım.sağlıcakla kalın.

ya benm kumeslerim ik taneyi kuşlar bırakın başka bi kümese pırıltıya bakar inmeyi yan kumesine bile girmiyo bu kuşları bn ustamdan bin bir zorlula aldım inanın kuşu indirene kadar neler çektim kuş kümesi göremeyince inmedi garajda beton arme bi kümesim vardı revr olarak kullandıgım o kümese zor soktum saygılar

Geri