ben güvercinlerime hiç vitamin vermedim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eminaklan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

eminaklan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emin aklan
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle s.a ben güvercinlere hiç vitamin vermedim aldığım arkadaşta öyle.arap mardinim hastalandığında bizim orda bir kuşçu daha var o bana vitamin verdi bunları kuşlarının ağzından yuttur dedi kendilerine gelir dedi ben de hergün dediği gibi ağzından bir adet atıyordum.Bir gün farkına vardım kuş sabah yediği yemleri akşamüzerine doğru çıkartıyordu.Arkadaşa sordum bir iki gün viatmini kes dedi bende öyle yaptım dikkat ettim kuş birdaha hiç öyle yapmadı acaba hiç vitamin verilmediğinden mi oluyordu.
ayrıca kuş çok zayıflamıştı o vitamini kesince yavaş yavaş topladı şimdi iyileşiyor vitamini keseyim mi?
yardımlarınızı bekliyorum

merhaba öncelikle yerdemi ,çatıdamı besliyorsun ,yerdeyse kuşlar toprak ve otlardan gerekeninin çoğunu alır,ama yerdede çatıdada mineral taşı,az tuz ve yumurta kırığını önünden eksik etme,vitamin ilacından daha iyisi temiz ,havadar ve yeterli genişlikteki yuvadır,verdiğin hapın adını yazarsan yardımcı olmakta kolaylaşır :slm:

kümesim yerde vitaminin ismini hatırlayamıyorum ama üzerinde güvercin resmi vardı ayrıca kuş uçamıyor bana ilk geldiğinde bu kuş çok iyi uçuyordu bu kuşun 12 günlük yumurtası vardı yumurtanın üzerinde duruyordu kuşa sabah baktığımda hiç bi sorunu yoktu akşam üzeri yağmurdan sonra kümese bakınca kuş kabarmış halsizlik vardı bide agzından buğday çıkartıyordu ama hiç sıvısızvitamini vermeye başladım kuş çok kilo kaybetti arakdaşta ben onlara hiç vitamin vermedim sen vitamini kes dedi bende kesitim şimdi kuş az çok uçmaya başladı bide kilosu yerine geliyor yavaş yavaş
vitaminin ismi aklıma gelirse yazarım herşey için teşekkürler

vitaminin isminden ziyade aslında antibiyotik içeriyormu uzun süreli kullanım ve fazlası bağışıklığı çökertiyor buda kuşta değişik rahatsızlıklar oluşturuyor, kuş yemini suyunu içtiği sürece bir şey verme eczaneden balya (balık yağı)al 4 liraydı doğal ilaç yada sarımsak:slm:

çok saol beni bilgilendirdiğin için teşekkürler

10 tane dönek güvercinim var .1 tanesi pusup ve tüylerini kabartıyor ve10sn aralıgıyla gözlerini açıp kabartıyor .gittikçe zayılıyor önceden ucardı şşimdi ucmuyor ucurmyay zorladıgımdabaşka çatılara konuyor . ne yapmalıyım siz tüy atımında mı ve dogal vitamin var verilebilecek

Geri