BENDE HÜNKARİ DİYE BAKIYORUM AMA DEGİLLER SANIRIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kosavali4545
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray rebii geniş
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kemirgenler
Bu kuşlar nasıl sizce bakmaya degermi şu anki ekonomik şartlarda alabildiklerim bunlar kümeste tutmaya degermi? yoksa biraz birikim yapıp degiştireyimmi nedersiniz ben daha önce posta kuşuna meraklıydım şimdi bunlar ilgimi çekti 6 yıl aradan sonra bunları aldım. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler ve tavsiyelerinize ihtiyaçım var

Ekli dosyalar

• 100_1014.webp
    100_1014.webp
    444.8 KB · Görüntüleme: 2,255
  • 100_1026.webp
    100_1026.webp
    574.6 KB · Görüntüleme: 2,243
  • 100_0989.webp
    100_0989.webp
    504.3 KB · Görüntüleme: 2,305
Koray bey;
Bu hafta sonu kuş pazarındaydım, bende eldeki fazlalık kelebekleri satacaktım, yanımdaki tezgahtaki kişi bu hünkarilerden getirmişti, ben kelebeğin ciftine 20 derken, hünkarilerin cifti 50 ye gitti ,yaklaşık 4 cift kadar sattı.Ta çanakkaleden getirmiş.Sonuc olarak bu kuşlar burada kelebek, sayadan değerli meraklısı çok.Kelebeğin yanında bango, baska gibi dalıcı ırk beslerseniz kelebekleriniz havada fazla dağılmaz ,üstünüzde ucar.

yorumlar için teşekkürler bunlarda kümesimdekilerden bir kaçı nede olsa siteyi sevdim ve benim kümesimde olan kuşları arkadaşların yardım ve fikirleri için gönderiyorum tavsiyelere göre çogaltıp güvercin sevdalılarının yardımlarıyla bende bir sevdalı olacagım şuan sadece meraklıyım

Ekli dosyalar

• 100_0982.webp
    100_0982.webp
    583.5 KB · Görüntüleme: 2,226
  • 100_1023.webp
    100_1023.webp
    616.6 KB · Görüntüleme: 2,193
  • 100_1011.webp
    100_1011.webp
    411.2 KB · Görüntüleme: 2,229
Merhaba koray bey bu almış olduğunuz kuşlar yerli hünkari.güzel ve akıllı kuşlardır yediği yeme ihanet etmez hakkını verir.fakat benim size bir tavsiyem olacak lütfen kanat kuyruk işlemeli olanlarla gövde işlemeli olanları eşlemeyin. hem ırkı bozuluyor hemde satarken değer kaybediyor.bu tavsiyede bulunmamın sebebi farklı ırk iki hünkariyi aynı yuvalıkta görmemden dolayı oldu zannediyorum ki eşler.bende gökay kardeşime katılıyorum .kümeslerimin yoğunluğundan dolayı elimden kuş çıkarmam gerekiyordu edremit sayaları 20ytl ye pazarda zorla sattım ki evde bıraktığım iki takım aynı kandan yavrular oyundan uçamıyor.fakat yerli hünkarileri 50ytl takımı çok rahat satabiliyorum.bol yavru alman dileğiyle.saygılar
ÖMÜR DENİZ

Merhaba
koray bey beslemiş olduğunuz kuşlar yerli hünkari Bence çok güzeller bende besliyorum hatta size şöyle diye bilirim çok güzel yavru bakıyorlar telden kumes yaptım 24 saat acıklar istedikleri zaman ucuryorlar istedikleri zaman içerdeler yavru bakımlarında cok memnunum öncelikle kuşlarınızı başkalarının begenmesi degil sizin beğenmeniz önemli...

Maşallah gerçektende yerlileriniz çok güzeller. Çam kabuğu olan ayrı bir güzellikte. Sağlıklı bol yavrular almanızı dilerim.

yerli hünkari maşallah güzel kuşlar. bol yavru almanız dileğiyle.

arkadaşlar sagolun biraz olsun rahatladım kuşları begenmenize sevindim yorumlar için teşekkürler hepinize bol yavru almanız dilekleriyle benim kümes şuanda 1 ay falan oldu kuşlarım yumurtlamaya başladı acaba yavru çıkarsammı bu mevsimde nasıl olur yaşarlarmı sizce

Ekli dosyalar

• 100_1023.webp
    100_1023.webp
    11.5 KB · Görüntüleme: 2,270
  • 100_1020.webp
    100_1020.webp
    594.2 KB · Görüntüleme: 2,229
Kümesin Çok soğuk değilse ana babada bakarsa yada baktırabilirsen neden Yaşamasınlar ki.. Bence Yavru almaya başlamalısın :)

Merhaba gerçekten güzel hunkariler güle güle besleyin.

bencede ana baba bakarlarsa ve kümes ortamın müaitse yavru cıkartmaya başla ve kuşlarında güsel kuşlar

Bunlar hünkari bunlar çok değerli kuşlardır osmanlı zamanında padişahlar bu güvercinleri besliyormuş ama şuan ülkemizde soyu tükenmekte bunları aynı renktekilerle üretmeye bak bir kuşun gözü gri veya siyah olursa kuş 100 TL den başlar kırmızı olursa 30 50 lira olur.Bu kuşlar süs kuşudur sadece göze hitap eder.

En alt resimdeki kahverengimsi kanat ve kuyruk ucu olan çok hoş görünüyor. hepsine Maşallah

bence bu tür kuşların yerlisi yabancısı yok manisada şehzadelerin beslemiş olduğu ve zamanında yabancılara hediye edilmiş ve avrupada üretilmiş kuşlar bunlar kendi değerlerimizi ve kuşları koruyamamışız avrupalıdan geride kalmışız şimdi alman hollanda diye adlandırılıyor ama öz be öz bizim kuşlarımız. bu arada kuşların güzel arkadaşım ama orjinal değiller zamanla kırılmış kuşlar.

yerlı hünkarıler bunlar antepte olsa bu kuslar 250tl den assagı satmazlar :)))))

Üstadım bu kuşlar safkan hünkari. Yani osmanlı nın ilk ürettiği hünkariler. Bu kuşlar sonradan yurt dışına çıkarılarak başka kuşlarla çaprazlandılar ve bu günkü iri formlarına kavuştular. Yani elinizdeki kuşlar bizim öz kuşlarımız. Çok değerli ve güzel hayvanlar.

Kaan Kaplan' Alıntı:
Bunlar hünkari bunlar çok değerli kuşlardır osmanlı zamanında padişahlar bu güvercinleri besliyormuş ama şuan ülkemizde soyu tükenmekte bunları aynı renktekilerle üretmeye bak bir kuşun gözü gri veya siyah olursa kuş 100 TL den başlar kırmızı olursa 30 50 lira olur.Bu kuşlar süs kuşudur sadece göze hitap eder.

Bilmediğiniz, beslemediğiniz hiçbir ırk için lütfen yorum yapmayınız. Bu kuşlar hem performans hemde kostüm kuşudur. Bu kuşlar fiyat olarak diğer kuşlara nazaran daha değerli olduklarından, bu kuşlara sahip olup besliyen kardeşlerimiz fazla uçurmadıklarından bu kuşlarla hiç iştigal etmeyen kardeşlerimizde süs kuşu olarak bilirler.Fakat bu kuşlar hem yüksek ucucudur, hemde sık uçurmaya gelirler. En önemlisi de bu kuşlar toplu uçmayı severler. Kelebek ve Saya besliyen kardeşlerimiz de saya-kelebeklerin küme halinde dağınık uçmasınlar diye bu mısırilerden, hünkarilerden bir kaç takım uçururlar.Bu kuşları diğer performans kuşlarından ayıran özellikte, diğer kuşlar gibi oynamazlar, oyun yapmazlar, dönmezler.Bu kuşlar Ege ve Marmara bölgesinde beğenilerek beslenen bir ırk tır.

Geri