Benim azmanlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ksklecan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ksklecan

Üye
Siteyi ziyaret et
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler

Paylaşım için teşekkürler arkadaşım. Valla konuştuğumuz gibi bunların ne oldukları kosnusunda bir fikrim yok. İnşallah yardımcı olan arkadaşlar çıkar.

Merhaba azman derken bu üsteki resimler azman değil ve parantez içinde yazılan Denizli bankosu kısmında da bir hata var ...
Bu sayfadan linki vermem doğrumu bilmiyorum fakat http://www.guvercinevi.com bu linkten azman ırkının en güzel örneklerini bulabilirsin ve ırkın özelliklerini tanırsın şimdiden kolay gelsin...

azman değilse ne peki bunlar siz söyleyin :d:d

ksklecan' Alıntı:
azman değilse ne peki bunlar siz söyleyin :d:d

sevgili kardeşim öncelikle paylaşımda bulunduğun için teşekkür ederiz.Ancak yukarıda yayımlamış olduğun kuşlardan iki tanesi azman değil.İlk resimdeki ki kuş alman la melezlenmiş bir kuş.Alttaki fotoğraflardakilerden sadece beyaz kafalı olan kuş azmana benziyor.Yanındaki kırmızı da başka bir ırkla melezlenmiş bir ırk,onada saf bir azman demem doğru olmaz.

BEN BİRŞEY SORACAM BUNLARIN AZMAN OLDUKLARINI NASIL ANLIYORSUNUZ BEN DAHA YENİYİMDE BANA AMLATIR MSINIZ LÜTFEN AAMAA MESAJ ATIN

Forumda her bölüm var kardeşim ırkların. Farkettiysen her ırkı ayırdık. Bu resimdekiler azman değiller zaten arkadaşımız azmanı yoz olarak bildiği için koymuş herhalde. Neyse forumda dediğim gibi her güvercin ırkının yeri ayrı eğer her bölümdeki mesajarı incelersen yavaş yavaş neyin ne olduğunu öğrenmeye başlarsın.

Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

şimdi gökhan arkadaşım 1. resim posta kırığı 2. resimde ve 3. resimde ise kırmızı olan kuş azman ( azman; zaten saya ve başka bi cinsle eşlenmiş kırılmış hayvandır azmanın da cinsleri var heralde ben bilmiyorum ) diğer kafası beyaz kendi sarı olan isede sıfır gaga mısırıdir .... saygılar

birşey sorcam azman hangi kuşların birleşmesiyle oluşur

Sadece Kafası vucüdu beyaz kanatları gri olan kus azman.Diğer kuslar kırık..

eflan' Alıntı:
azman ırkından anlamam beslemedimde ama ilk resimdeki kuşta mutlaka posta kanı var ikinci resimdeki kırmızının kafasıda taklacıların kafasına benziyor diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi ilk resimdeki kuş postaya benziyor diğeride bango zaten. Çikolata bangodur.

.

basoglanh' Alıntı:
Dediğiniz gibi ilk resimdeki kuş postaya benziyor diğeride bango zaten. Çikolata bangodur.
eflan' Alıntı:
slm alykm bangolar kısa gagalı olur diye biliyorum en azından şimdiye kadar gördüğüm bangolar öyleydi.acaba ben mi yanlış biliyorum?

Bango kısa gagalıdır. Resimdeki kuşta kısa gagalı zaten.

Ekli dosyalar

• bango ve yoz.webp
    bango ve yoz.webp
    27.5 KB · Görüntüleme: 463
arkadaşlar mehaba bende 1 adet azman ırkından kuş vars atmak istiyorum fiyt konusunda yardımcı olursanız sevinirim

çok güzel kuşlar acaba beyazımsı mısıri satılık?
kaç lira?

s.a değerli kuş sever dostlar ksklecan kardeşimizin görüntüsünü vermiş olduğu güvercinler İzmir'de azman olarak anılmaktadır.biz burada bakıcı olarak kullandığımız ve ırkı kırma olan güvercinleri azman olarak tabir ederiz.fakat Denizlide azman olarak tabir edilen kuşlara biz burada paçasız mısiri diye ifade ediyoruz.bu farklılıkta yörelere göre kuş adlandırmalarında standart bir çizelgenin olmadığının göstergesidir.bu tür karmaşalar ve eş anlamlı ifadeler bir sözlükte toplanarak yayınlanmış olsa bu tür farklılıklar yaşanmaz.
Saygılarımla.
ÖMÜR DENİZ.

Arkadaslar izmirde.. sarı kanat olan kuş tipine mısıri denir..diğer kırık tipinde duran kuslarada azman denir..bölge bölge isimler farklı oldugundan arkadas haklı bir bakıma :)

maşallah guzel kuslar bendede bır takım var ama cok guzel kuslar paylaşim için tesekkurler

Arkadaşım ilk resimdeki kuş tip

biri bango cikolata kanat kuyruk tamamda diğeri ne yoz yani her kırılan kuşa artık yozmu
deniyor? demekki memleket yoz ırkıyla dolu
kimisi takla attını gördüm kimi daldını gördüm diyor tabi diyecek cünkü artık nerden ve neden geldiğini bilmedikleri kuşa ya yoz ya azman bide ya antep yada bagdattır bu diyorlar zaten

Azman, kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köseli kafa yapısı, patlak ve dışa çıkık gözler Azman ırkında görülmez. Bangolara oranla daha uzun boylu, sivri uçlu kanat yapısına sahip ve uçucudurlar.

Kafa yapısı incelendiğin de başın öne doğru bombe yaptığı ve iki göz arasından gaga ucuna doğru bir üçgen oluşturduğu görülür. Gaga, bangolara oranla uzundur. Gözler normal büyüklüktedir ve her renkte görülebilmektedir. Dayanıklı bir bünyeye sahip azman ırkı çok iyi bakıcılık yapar.Uzun ömürlüdür.

Uçuşları sırasında birbirlerine çok yakınlaşarak grup oluştururlar. Kümes üzerinden neredeyse hiç ayrılmazlar ve pırıltı gösterildiğinde hızla kanatlarını kapatarak dalarlar. Bu özellikleri sebebiyle dolapçı ve döneklere refakatçi olarak uçurulurlar. Gruplarda belli bir sayı standarttı aranmaz.
Yavru azmanlar tecrübeli gruplar içinde alıştırılmalıdır. Eger bir kaç yavru beraber ucurulursa saatler sürecek bir gezintiye razı olunması gerekecektir. Nesli takip edilmiş yavruları uçurduysanız pek korkmanıza gerek yok, gezinti sonrası hiç yorulmamışçasına yuvaya döneceklerdir. Hemen her rankte görülebilen azmanların en beğenilen renk varyasyonu karakuyruklardır. Krakuyrukta kapak (kuyruk altı beyaz tüyler) olmasına dikkat edilir. Ayrıca ciba (kanat-kuyruk) beğenilen ve aranan bir renktir. Denizli azmanlarında beyaz kuyruklu ciba bulunmaz. Kanat rengi neyse kuyruk renkleride aynidir. Son yıllarda değişik ırkların grısiyle beyaz kuyruklu cibalarda görülmeye başlanmıştır. Diğer beğenilen renkleri düz renkler, ciller ve cakallardır. Denizl'de yetiştirilen azmanlarda tepe, paça ve tozluk görülmez.

İzmir üzerinden Denizli'ye geldiği söylenen Azmanların Denizli'li yetiştiriciler tarafından değişikliklere uğratıldığı bilinmektedir.
Denizli'ye has Yoz ırkına alışık yetiştiriciler önce azmanlarda bulunan gülleri kapatmışlar ve yine Yozlarda bulunan gaga kısalığına dikkat etmişlerdir. Uçucu olan nesiller üzerinde yapılan bu çalışmalar Denizli azmanlarının kökenidir.

İSKENDER DAMGACI

Bu makale

http://www.geocities.com/denizli_guvercinleri/

bu site çoğu arkadaşta acmaya bilir bende geçmişten kalan arşivdeymiş :=)

tengelli' Alıntı:
bu site çoğu arkadaşta acmaya bilir bende geçmişten kalan arşivdeymiş :=)
Daima açılanı mevcut ondan olmazmı;
:hehe: viewtopic.php?f=59&t=298

daima acılan bu sayfaya girsin baksın :=)

arkadaşım senin güvercin bişeyede yaramıyor çünkü ayaklarında peçe yok yani tüy yok

Kardeşim birincisi resimdeki kuş tip neden diye sorarsan bizim burlarda dolapçı yada dönek besleyenler tiple birlikte uçurur bende yavru bakıcı olarak bir çift bakıyorum.Kahverenginin yanındaki kuş sanırım Alman bangosu.Kahverengide kırık bir kuş.

Merhaba,

resimlerdeki kuşların illa bir ırk olması gerekmiyor çandır diye tabir ettiğimiz melez kuşlar çoğu, yalnız ikinci ve üçüncü resimdeki sarı kanat kuyruk azmana benziyor kafasını görmek lazım azmanların kafası daha düzgün olur gözler bangolardaki gibi patlak olmaz kafası düz olur gagasıda fındık gaga olur.

Saygılar ....

ßunLar Azman déiL kardéS...ßunLar GatiLLik :) diğér adıyLa yok...aLLah yarDımcın oLsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri