benim hünkarilerim, çok güzeller ya

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE ANIL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

EFE ANIL

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bahattin toksöz
Meslek
muhasebeci
İlgi Alanı
Kuşlar
insanın gözüne hitap ediyorlar resmen

Ekli dosyalar

• 291854_4385367265429_1075499116_n[1].webp
    291854_4385367265429_1075499116_n[1].webp
    31.9 KB · Görüntüleme: 2,541
MAŞALLAH ..

bunlara bursa da, paralı pullu güllü çukulata fındık gaga bango deniliyor, ben de 2 ay önce senin kuşların 1e1 aynılarından aldım 15 günde yumurtladılar, nur topu gibi 2 yavrum var şu an :)

bende 20 gün oldu alalı, dün akşam 1 tane yumurtladı ama yumurtaya yatmıyor. şimdi baktım gene yatmamış dışarda dolaşıyor. ne kadar daha yatmazsa o yumurta bi işe yaramaz?

ilk yumurtadan sonra yatmamasının sebebi 2. yumurta, yani kuş ilk yumurtayı yapar, bundan 2-3 gün sonrasında 2. yumurtayı da yapar, yumurtalara yatmaya başlar. Bunun sebebi de 2 yumurtanın aynı anda kırılması yavruların çıkması içindir. diğer türlü 2-3 gün farkla kırılırsa yumurtalar yavrunun birisi küçük kalıp ölür. Yani sabret 2-3 gün içinde 2. yumurta da gelir, sonra yatarlar :)

Maşallah diyelim. Tüyleri kadar ömürleri olsun.

FeLix_' Alıntı:
ilk yumurtadan sonra yatmamasının sebebi 2. yumurta, yani kuş ilk yumurtayı yapar, bundan 2-3 gün sonrasında 2. yumurtayı da yapar, yumurtalara yatmaya başlar. Bunun sebebi de 2 yumurtanın aynı anda kırılması yavruların çıkması içindir. diğer türlü 2-3 gün farkla kırılırsa yumurtalar yavrunun birisi küçük kalıp ölür. Yani sabret 2-3 gün içinde 2. yumurta da gelir, sonra yatarlar :)

Geçen hafta Bangolarımdada aynı şey olduğu halde (aynen sizin dediğiniz gibi oldu) ben yinede yatmayacak diye tedirgin
oldum. bildiğim halde başkasındanda duymak rahatlattı beni sağolasın felix kardeş.

Re: benim hünkarilerim, (çok güzeller ya)

FeLix_' Alıntı:
bunlara bursa da, paralı pullu güllü çukulata fındık gaga bango deniliyor, ben de 2 ay önce senin kuşların 1e1 aynılarından aldım 15 günde yumurtladılar, nur topu gibi 2 yavrum var şu an :)

yavrularına bakımları nasıl? yetebiliyorlarmı yavrulara yoksa bakıcı başka bi kuş mu ayarlamak lazım?

bakmıyorlar diyen çok kişi duydum ama benimkiler 10 numara bakıyorlar, folluk hiç boş kalmıyor, ya erkek nöbette, ya dişi nöbette, ve yemi yiyorlar sonra hemen yavrulara kusuyorlar, sonra tekrar yemliğe gelip kendilerini doyuruyorlar :)

kuşların görüntü olarak güzel. Aynısından bir çift bende var. devamlı yumurta oluyor fakat bendekiler daha hiç 2 tane yavru büyütemedi. gagalarının kısa olması sebebi ile yavrulara iyi bakamadığını söylediler.

felix kardeş 18.11.12 de tek yumurtladı, bu gün 23.11.12 hala tek yumurta, çatalını yokladım yok bişi, zaten yumurtanın üstünede sadece erkek yatıyor dişiyi yatarken hiç görmedim. Bu tek yavru olacağı anlamına mı geliyor acaba. Tabi yatmaya devam ederlerse. Bana bi cevap verirsen sevinirim.

baya uzun süre olmuş, bugün yarın 2. yi atmazsa tek yumurta kalır. 1 olsun bizim olsun dersin yeterki içinden yavru çıksın. Ama bu yavru çıkıp 2 haftalık olduktan sonra yine yavruya kusmaya başlayacaklar, o zaman kuşlara mutlaka karışık yem ve mineralli kum vermeyi ihmal etme, hatta evde kahvaltıdan sonra biriken yumurta kabuklarını iyice ezip (kalsiyumdur) kumluğunun içine serp dişi yesin ki, hem yemle vitamin alsın, hem de mineralli taş ve kabuklarla yumurtaların kabuklarını hızlı oluşturabilsin. (benim yavrular 2 haftayı geçti, anne baba yeni yumurtalar için hazırlık yapmaya başladılar) :)

Yatma konusuna gelince, senin denk gelemediğin zamanlarda dişi yatıyor olabilir, yani sadece erkek yatmaz, dönüşümlüdür mutlaka.

(bu arada, ben yavrusuna bakan daha görmedim diyen arkadaşlar, yerli hünkari ile orjinal hünkari arasında gaga farkı vardır, orjinal hünkari de gaga var ile yok arasındadır, yerli hünkari de fındık gaga dediğimiz gaga mevcuttur, bu cins olanlar yavrularına çook güzel bakarlar ve anne baba da tepe, bol paça, göğüste gül, kuyrukta pul varsa aynı şekilde yavruya da yansır, yani gaga hariç orjinal hünkari gibi çıkarlar..)

Maşallah kuşlarınız güzel görünüyorlar..

cevap için çok sağol felix kardeş bu siteden ve sizlerden o kadar faydalı bilgiler edindim ki artık başka arkadaşlara ben bile bazı tavsiyelerde bulunabiliyorum. Ama yinede benimde soru işaretlerim olmuyo değil. şu an bile verdiğim yem karışık yem, sularını 2 günde bir değiştiriyorum ve vitamin katıyorum, 3-4 günde bir kümesimi temizliyorum, yumurta kabuklarını yemlerine karıştırıyorum, minarelli kum ve kırmızı kil veriyorum, alçak boyda bi sandık yaptım içine toprak doldurdum tuzlu su yapıp bu toprağın üzerine döküyorum, banyo sularını sık sık değiştiriyorum, bitlere ve at sineklerine karşı BLOTIC aldım bir tabancalı şişe yardımıyla 3-4 günde bir 3 fısk işlemiyle ilaçlama yapıyorum, ayrıca kümeside ilaçlıyorum.Bu yaptıklarımı siz değerli kardeşlerim den ve abi lerimden öğrendim. hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu tür şeyleri öğrendikçe ve uyguladıkça vicdanen hem rahatlıyorum hemde daha fazla haz alıyorum güvercin beslemekten.

insanın evladı gibi oluyorlar :)))

0zqur' Alıntı:
Maşallah kuşlarınız güzel görünüyorlar..

teşekkür ederim, bende çok severek bakıyorum onlara, bide kırmızı kanat bangolarım var onlarda pek fena sayılmazlar :tamam:

Ve Yavrularını aldım 2013 model

Geri