Benim Kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TyflTalha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

TyflTalha

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Talha ÖZTÜRk
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Benim de iyi-kötü bir kümesim var onu sizinle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum.
2.5m ye 4m en yüksek yeri 2.5m en alçak yeri 2m.

İlk resim biraz eski o resimde şimdi orada olmayan bir eşlik vardı bende onu elimden geldiğince düzenledim ama belli oluyor biraz :)

aydınlık ve rahat güzel kümesin (((((((((((sağlıklı üretim yaparasın inşallah (:

kümes güzel ama kışın ne yapıyosun su almaması için

havadar geniş bi kümes maşallah ellerine sağlık. sanırım kışın telleri kapatıyorsun.

kışın buralardaki çoğu kuşcunun yaptığı yöntemi uyguluyor sanırım bir kaç kat kalın naylon ile etrafını güzelce çeviriyor.

Bu tür kümesler her zaman ilgimi çekmiştir,gerek havadarlığı gerekse aydınlık olması insanı daha çok etkiliyor.Ancak ne varki bu tür kümeslerin güzelliğinin yanında birde dez avantajları bulunuyor.Birisi kış ortamında içerisnin soğuk alması diğeri ise,etrafının tamamen tellerle çevrili olmasından,tellerin eski olmaması gerkiyor.Çünkü eski telleri sansarlar Allah göstermesin kolayca yırtarak güvercinleri telef edebiliyor.Onun için bu konuda çok diklkatli olmak gerkiyor.

en büyük dez avantajıda hırsızlar.

Kümesin sadece önünde tel var birde sağ tarafında küçük bir yer telle çevrili su alma gibi bir sorunu yok çünkü sırf yağmur için saçakları uzun tuttum ve kümesin betonunuda biraz eğimli döktürdüm farkettiyseniz kümesin yan tarafı tahta tabanda tahta ve betonun birleştiği yerde çok az bir aralık bıraktım ki su alma gibi bir durum olursa su o aralıktan dışarı aksın diye. Bir kaç eksiği var onları da tamamladığım zaman beni bayağı bi götürür şimdilik rahatım zaten içinde 15 tane kuş var.Hırsız konusuna gelince kışın zaten soyulma gibi bir ihtimali yok hem kendi kurduğum sistemler olsun,hemde bahçedeki koyunlar olsun hırsıza geçit vermezler bahçeye adım attığınız anda melemeye başlıyor hayvanlar.yazın ben sürekli kuşlarla birlikteyim zaten gece 4-5 ten önce de yatmam ben yatar yatmaz evdekiler kalkar malum köy hali. :)

Diştan Bakınca qüzel qözüküyo!!! :oley:

Geri