benim kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turk80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

turk80

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut Benli
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
merhaba arkadaşlar ben güvercin beslemeye 6,7 ay önce başladım ve 2 hafta önce bu siteyi buldum. bende kuşlarımı paylaşayım dedim.benim 1çift israil, 1 çift ispir,1 adet kara kuyruk bango, 1 adet istanbul , 2 adet çamkabuğu kanat hünkari, 1adet mavi kanat posta, 1çift de taklacım var toplamda 11 adet kuş . ispirlerimde israillerimde yumurtada yatıyor. hünkarilerimde yavru kızması ama ikiside eke. ama benim favorim posta. bir tura çıkıyor yanında 2,3 tane kuş getiriyor. ha yakalıyormusun derseniz ben osmaniyede oturuyorum burda hep kırma kuşlar var o yüzden hiç yeltenmiyorum.

(Not: resimdeki kuşları yeni aldım diğer kuşlarda uçumda ama yeni resimlerde eklicem)

Saygılarımla

Umut BENLİ...

Ekli dosyalar

• IMG_0004.webp
    IMG_0004.webp
    95.4 KB · Görüntüleme: 1,500
  • IMG_0005.webp
    IMG_0005.webp
    736.4 KB · Görüntüleme: 1,689
  • IMG_0008.webp
    IMG_0008.webp
    638.8 KB · Görüntüleme: 1,662
  • IMG_0009.webp
    IMG_0009.webp
    679.3 KB · Görüntüleme: 1,628
  • IMG_0010.webp
    IMG_0010.webp
    653 KB · Görüntüleme: 1,602
hayırlı olsun kardeş kümesin... tek postan var nasıl kuş getiriyor...kaç saat tura çıkıyor....

yeni başlamışın hayırlı olsun güle güle uçurup besle.. ama sanırım yuvanın havalandırması yok ve yerler yaş duruyor suluk niyetine ordaki beyaz kabı kullanıyorsan çok saglıksız o tahtalarda nemli duruyor güvercinlerin en büyük düşmanı nemdir biraz araştırma yap ve yuvayı düzenle her an bir hastalık gelebilir söyle diklerimi yanlış anlama başarılar dilerim..

black38:doğru yerler yaş. çünkü o gün yağmur çok yağmıştı, kümesin kapısı açıktı, bende okulda olduğum için iyice ıslanmış. havalandırmada biraz sıkıntı var ama zaten taşınacağımız için sorun olmuyor. inşallah yeni kümesimi de paylaşacağım sizlerle. evet suluk biraz acemice kabul ediyorum . suluğu elimden düşürüp kırmıştım:) yeni suluk almaya zamanım olmadı ama en kısa zamanda almayı düşünüyorum.
rixosahmet:kuşum mavi kanat posta olup minimum 1saat 15dk uçuyor maximum 4,5saat uçuyor. bende anlamadım ama her defasında olmasada çoğulukla yanında başka kuşlarda getiriyor. bende işime yarayanı ayırıp yaramayanı salıyorum gidiyor.

Saygılarımla

Umut BENLİ...

her gelen kuşu kümesine almanı tavsiye etmem..... içlerinden biri hastalıklı olup kümesine hastalık getire bilir bir kaçgün ayrı bir yerde gözlemleyip öyle kümese almanı tavsiye ederim... bende kuş beslemeye 10 sene sonra tekrar başladım ama bazen hiç bir şey istedigimiz gibi gitmiyor benimde bu kümes konusunda çok eksiklerim var.. taşınacagım demişin eger imkanın varsa yeni yerini ilerisini düşünerek yap biraz geniş olsun siteyi gez çok güzel kümesler var benzer birşey yapabilirsin... sulukları, ızgaralıkları, adamlar kuşlarının rahat etmesi için her şeyi düşünmüşler.. umarım en kısa zamanda elimizden geleni yapıp kümeslerimizi bir düzene sokarız... saygılarımla...

Geri