benim kümeslerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

mirocu

Üye
Siteyi ziyaret et
aranızda belki bir çok arkadaş biliyor olabilir ama ben de kümeslerimin resimlerini sitede olmasını istedim

Ali abi merhaba,

Kümesler çok güzel birde bacaları olsa mükemmel olacak kanısındayım.Kümeslerimiz de baca anlayışını bilincini benimsememiz gerektiğine inanıyorum nasıl ki kümeslerimiz de yuvalık ve suluk varsa bunlar gibi vazgeçilmez bir ekipman olan baca da olması gerekir.

Çok uzun zamanlar bacasız kümeslerde kuş besledim fakat bacalı bir kümesteki havadarlığı keşke daha önce bilseymişim ve bacalı kümesler yapsaymışım tabii her şey zamanla öğreniliyor.Tüm dostlara bacası olan kümesler dilerim kuşlarımızın sağlığı için hastalıksız yıllar geçirmek için kümes yaparken düşünmemiz gereken detaylardan en önemlisi olan baca muhakkak aklımıza gelsin sevgili dostlar.Sağlıklı kümesler dilerim.Paylaşımın için teşekkürler Ali abi.

merhaba ..teşekkür ederim ..kümeslerimin arka kısmı kuzeye bakar..ön kısım ise güneye arkalar ve yanlar sıvalıdır dışarıdan ama ön taraf sıvalı değildir penceresi yaz kış açık kalırkuzey taraf haricin de kümesim de açık yer çoktur..bu da kümesim de hava akımına müsade eder..ama ısınan havanın genleşerek yukarı çıkacağını düşünürsek yeni kümes yapan dostlarımızın mutlaka baca yapmaları gereğini vurgulamak uygundur..saygılar.. hüseyin değerli dostum ayrıca teşekkürler

Kumesiniz cok guzelmiş,hastalıksız bol yavrulu gunler, kumeste baca olması muhimdir arkadaşlar isterse kumesin 4 tarafı acık olsun ,baca içerdeki tozu cekiyo, yalnız havalandırma kumesin alt kısmında olması şartıyla.

değerli dostum ..teşekkürler ben dediğim gibi baca yapamadım olmadı sanırım 10 ay daha bu kümeslere kuş koyacağım sonra taşınıyorum yani inşallah sonraki kümeslere yaparım..

ali bey kümesiniz gayet güzel.
Umarım EN güzel yavrularınızı o kümeste alırsınız.

kümeslerininz güzel fakat en yüksek yeri 160cm en alcak yeri 120cm gözüküyor resimden
catıdada 2 tane baca gözüküyor kulllanılan ayrı yerlerde ve bunlar kümeslerin temiz hava giriş mesafesi yüksekliğinde kışın bunlar yanarken duman hiçmi kümese dolmuyor ben onu merak ettim doluyorsa nasıl bir önlem alıp bunu cözdünüz onu bilmek isterim

tengelli' Alıntı:
kümeslerininz güzel fakat en yüksek yeri 160cm en alcak yeri 120cm gözüküyor resimden
catıdada 2 tane baca gözüküyor kulllanılan ayrı yerlerde ve bunlar kümeslerin temiz hava giriş mesafesi yüksekliğinde kışın bunlar yanarken duman hiçmi kümese dolmuyor ben onu merak ettim doluyorsa nasıl bir önlem alıp bunu cözdünüz onu bilmek isterim
selam değerli dostum..evet verdiğin ölçüler hemen hemen yakın ölçüler dir.. 3 kümesin içi 3 metrekare civarında tek kümesim ise ufak bırakılmış revir olarak kullanılmaktadır..şu an diğer ufak kümesin de salması mevcuttur....ben şunu anlamadım neden neden güzel fakat dedikten sonra fakatın ifadesini açmadınız..şimdi değerli kardeşim kümesin sırtı kuzeye bakıyor yani duman savuracak rüzgar resmi çektiğim yöne gelmektedir..kümesime duman girmiyor ..yinede ilgine teşekkürler..

fakat kelimesini duman acısından kullandım cünkü bence yükseklik ideal her yönden benim kümesimde alcak yeri 1 metre yüksek yeri 1.80m ben duman doldugunda kümesin ne halde oldugunu biliyorumda :=) onun için fakat demiştim.çünkü kümesin büyük yada küçük olması benim için hiç önem taşımıyor kuşun nasıl ortam sevip adepte olması önemli.kümes güzel yerde güzel fakat önemsiz :=)

hakan abı kumesten zıyade salmaların guzel olmus bende allah nasıp ederse pazara yenı kumesımı bıtırıyorum fotoları sızlerle paylasırım tsk.usaktan ARS...

selam değerli dostum..hasan bey kardeşim..öncelikle teşekkür ederim....site için de kümesler konusun da bir hayli yazı verisimli anlatım varben onlara baktığımmda bir çok eksiğimi farkettim..sizden ricam o konulara mutlaka bakın ki yapıp bozmaktansa en güzelini ve en sağlıklısını yapmak daha iyi olacaktır..

sayar kümesinizide arkadaşlarla paylaşmanızı isterim hakan abi selamlar.ŞEREF

GÜZEL OLMUŞ BE ABİ BANADA LAZIM ASLINDA BÖYLE BİRTANE BU YAZ KISMETSE YAPARIM KUŞLAR GÜNEŞİ GÖRSÜN RAHAT RAHAT GEZİNSİN. SAĞLIKLI BİR KÜMES DİLERİM ABİM SAYGILARLA...

selam değerli dostum...sağolasın iyi temennilerin için ama bakın kümes yapımı ile alakalı site içinde evvelce konu açıldı ..benim kümeslerimin eksiği var..taşınacağım için önemsemedim ama gittiğim yerde daha iyisini yapacağım..sizde sitede açılan konulara bakın ki en güzele ulaşın derim..

senin gibi abimize de zaten böle bir kümes yakışırdı bol yavrulu iyi uçurmalı sezonlar dilerim

çok güsel kümesin war allah kuşlarına nazar değmesin
KUBİLAY saygılarımla......

kuscuyum_45' Alıntı:
çok güsel kümesin war allah kuşlarına nazar değmesin
KUBİLAY saygılarımla......

123_123' Alıntı:
senin gibi abimize de zaten böle bir kümes yakışırdı bol yavrulu iyi uçurmalı sezonlar dilerim

selam değerli dostlarım..teşekkürler ederim..çok ta fazla abartmayalım derim bir yığın eksik var kümeslerde:)

Hakan kardeş, kümese baca fikrin çok yerinde... Ben de baca yapacağım... Umarım o zaman burada olursun ve beraber yaparız. Selamlar.

abi kümeslerin gezel salmanda bi o kadar güzel inşallah bu salmaya yakışacak yavrular alırsın kuşlarından bi ara da kuşlarının yakından fotolarını koyarsan sevinirim abi ama gercekten cok güzel bir kümes

Baca fikri havalandırma acısından guzel, özellikle boyle 4 tarafı kapalı oda seklındekı kumesler ıcın ancak baca tehlikeli degıl mi?

SANSAR o bacadan girip kuşların hepsini mahveder. Bacayı telle kapatırsak olabilir tabi.

fatih Eroğlu' Alıntı:
Abi paylaşım için teşekkürler.Bol yavrulu sağlıklı bir sezon.

EFE_' Alıntı:
Baca fikri havalandırma acısından guzel, özellikle boyle 4 tarafı kapalı oda seklındekı kumesler ıcın ancak baca tehlikeli degıl mi?

SANSAR o bacadan girip kuşların hepsini mahveder. Bacayı telle kapatırsak olabilir tabi.

Kumsaz' Alıntı:
abi kümeslerin gezel salmanda bi o kadar güzel inşallah bu salmaya yakışacak yavrular alırsın kuşlarından bi ara da kuşlarının yakından fotolarını koyarsan sevinirim abi ama gercekten cok güzel bir kümes

perfüzyonist' Alıntı:
Hakan kardeş, kümese baca fikrin çok yerinde... Ben de baca yapacağım... Umarım o zaman burada olursun ve beraber yaparız. Selamlar.

selam değerli dostlarım...hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..sitenin faydası işte burada ..ben de baca konusunu çocukluğumdan bilirim ama burada tekrar gündem olunca konu üzerine önem verdim..yoksa çoğu şey aklımıza gelmiyor..

Kümesinizin maşallahı var , kümes içi resimlerde başlığınızı dahada iyi hale getirebilirsiniz :)

Geri