benim posta kuşlarım resimleri ve bir soru sormak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ozkan1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan sezgin
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kuşlar
soru: ilk önce bir soru sormak istiyorum bu posta kuşları yarışmaya girmek için ne gibi egitimden geçiyor çok uzak mesafelerden evini buluyor ama bu kuşlar evine alıştıktan sonra yetiştiren kişi ne gibi egitim uyguluyor

kuşu yetiştiren kişi ilk önce 1km daha sonra 2km daha sonra 5 km daha sonra 10km ve ve daha uzun yerlerden bırakma gibi egitim uyguluyormu yoksa bu kuşlar iç güdüsel olarakmı evini buluyor yani hiç egitim almamış kuşu 10km den bırakasan evi bulabilirmi

bu kuşlar uzun maraton 1000km ye kadar evini bulabiliyor bu egitimleri nasıl veriliyor çok merek ediyorum

teşekkürler

bunlarda benim kuşların resimleri

Re: benim posta kuşlarım resimleri ve bir soru sormak istiyo

İLK ÖNCE POSTALARININ MAŞALLAHLARI VAR. ALLAH NAZARDAN SAKLASIN. POSTALARI UZAK MESAFELERDEN SALMADAN ÖNCE DAMARLARINI BİLMEN LAZIM. ANNE VE BABALARI HANGİ MESAFELERDEN GELMİŞLER.
1. İLK ÖNCE KUŞLARINI EVİNDE BELLİ BİR SÜRE UÇURMAN LAZIM. SAĞA SOLA KONMALARINA MÜSAADE ETME.
2-İZMİR DE YABANİ GÜVERCİN ÇOK VAR. YABANİLERİN ARKASINDAN GİDEBİLİRLER.BU YÜZDEN MUTLAKA KENDİ CİNSLERİ İLE EŞLEŞTİR.SAĞLAM DAMARLI OLANLARI, SAĞLAM DAMARLI EŞ KUŞLAR BULMAYA BAK.İZMİR DE VE SİZE YAKIN ŞEHİR OLAN MANİSA DA BULABİLİRSİNİZ.
3-SALMAYA BAŞLARKEN HEP TEK YÖN ÇALIŞTIR. İZMİR DEN OLDUĞUNUZA GÖRE SİZİN BATINIZ DENİZ VE YUNANİSTAN OLDUĞUNA GÖRE SALACAĞINIZ YÖN YA GÜNEY YADA KUZEY, YADA DOĞU OLACAKTIR. KUŞLARINIZI TEK YÖN ÇALIŞTIRMANIZ KUŞUNUZUN DAHA ÇABUK EVE GELMESİNİ SAĞLAR.
4.POSTALARIN SALIMINDAN ÖNCE ÖZEL BAKIMA İHTİYACI OLDUĞUNU (YEM VE İLAÇ YÖNÜNDEN) DUYUYORUM. POSTA YARIŞLARI DÜZENLEYEN DERNEKLERDEN BU KONUDA YARDIM ALMANIZI ÖNERİRİM.

metkor1961' Alıntı:
İLK ÖNCE POSTALARININ MAŞALLAHLARI VAR. ALLAH NAZARDAN SAKLASIN. POSTALARI UZAK MESAFELERDEN SALMADAN ÖNCE DAMARLARINI BİLMEN LAZIM. ANNE VE BABALARI HANGİ MESAFELERDEN GELMİŞLER.
1. İLK ÖNCE KUŞLARINI EVİNDE BELLİ BİR SÜRE UÇURMAN LAZIM. SAĞA SOLA KONMALARINA MÜSAADE ETME.
2-İZMİR DE YABANİ GÜVERCİN ÇOK VAR. YABANİLERİN ARKASINDAN GİDEBİLİRLER.BU YÜZDEN MUTLAKA KENDİ CİNSLERİ İLE EŞLEŞTİR.SAĞLAM DAMARLI OLANLARI, SAĞLAM DAMARLI EŞ KUŞLAR BULMAYA BAK.İZMİR DE VE SİZE YAKIN ŞEHİR OLAN MANİSA DA BULABİLİRSİNİZ.
3-SALMAYA BAŞLARKEN HEP TEK YÖN ÇALIŞTIR. İZMİR DEN OLDUĞUNUZA GÖRE SİZİN BATINIZ DENİZ VE YUNANİSTAN OLDUĞUNA GÖRE SALACAĞINIZ YÖN YA GÜNEY YADA KUZEY, YADA DOĞU OLACAKTIR. KUŞLARINIZI TEK YÖN ÇALIŞTIRMANIZ KUŞUNUZUN DAHA ÇABUK EVE GELMESİNİ SAĞLAR.
4.POSTALARIN SALIMINDAN ÖNCE ÖZEL BAKIMA İHTİYACI OLDUĞUNU (YEM VE İLAÇ YÖNÜNDEN) DUYUYORUM. POSTA YARIŞLARI DÜZENLEYEN DERNEKLERDEN BU KONUDA YARDIM ALMANIZI ÖNERİRİM.

çok teşekkür ederim degerli yorumun için benim ev izmirin dogusunda kemalpaşa örende ben burada kuş besliyorum evet yavrularını aldıgımda bir müddet evimde uçuracagım daha sonra belirli mesafelerden bırakacagım bu bırakma işi gitgide artacak ben böyle yapmayı düşünüyorum damarlarının nasıl oldugunu tam olarak bilmiyorum yavrusunda ögrenecegim bakalım nasipse

GüzeL Bir AçıkLama Tşk. Ederim..

Dişin çok orjinal bir kuş, güzel bir takım olmuş hayrını gör.

ayıptır sorması kaça aldın bu çiftti abi?

Özkan abi bu kuşları değil 10 km den 1 kmden salsan dogru evine gider bunların yavrularını alıp antreman vermen lazım götürüp yavru bi kuşu 100km den salarsan telef olurlar 5 10 20 40 80 100 gibi katlaya katlaya git veya telef olsun ama bana sağlam kuş lazım dersen 10 20 tane yavruyu al hepsini 50 60 km den sal gelenler zaten süper kuş demekdir kendine damızlık yapabilirin...zaten posta kuşu acayıp hızlı cogalır ...

MAŞALLAH GÜZEL KUŞLAR.Öncelikle yakın mesafelerden alıştırdıktan sonra zamanla daha uzaktan salmanızı tavsiye ederim o şekilde uzun mesafelerden bıraktığınızda bile gelicektir kanı güzelse :slm:

Geri