benim posta kuşlarım resimleri ve bir soru sormak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ozkan1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan sezgin
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kuşlar
soru: ilk önce bir soru sormak istiyorum bu posta kuşları yarışmaya girmek için ne gibi egitimden geçiyor çok uzak mesafelerden evini buluyor ama bu kuşlar evine alıştıktan sonra yetiştiren kişi ne gibi egitim uyguluyor

kuşu yetiştiren kişi ilk önce 1km daha sonra 2km daha sonra 5 km daha sonra 10km ve ve daha uzun yerlerden bırakma gibi egitim uyguluyormu yoksa bu kuşlar iç güdüsel olarakmı evini buluyor yani hiç egitim almamış kuşu 10km den bırakasan evi bulabilirmi

bu kuşlar uzun maraton 1000km ye kadar evini bulabiliyor bu egitimleri nasıl veriliyor çok merek ediyorum

teşekkürler

bunlarda benim kuşların resimleri

Re: benim posta kuşlarım resimleri ve bir soru sormak istiyo

Abi posta güvercinleri ile ilgili google dan araştırabilirsin benim bildiğim posta güvercinleri kendi buluyor çünkü 1000-2000 km alıştırmak kolaymı düşünsene kaç yıl sürer?

araştırıyorum ama egitim hakkında bilgi yok istersen birkaç video atayım çok güzel hazırlanmış

KUŞLARINDA ;MAŞALLAH PEK GÜZELLER ..GÜLE GÜLE BESLE.. :slm:

çok teşekkür ederim
şuanda damızlık olarak besliyorum yeni eşledim yavru alıp uçurmak istiyorum bakalım nasipse

Aynen abi muhabbetden kuşları unuttuk maşallah çok güzeller benekli olan erkek diğeri dişi galiba.

evet dogru bildin
dişisi erkekten daha iri maşşalah

Abi biz kuşçuyuz kuşu gözünden tanırız :ckmk:

yokmu bu kuşlar hakkında egitim bilgisi verecek arkadaş

Benim bir arkadaşım besliyor 150 200 tane postası var.Önce dam etrafında uçuyorlar nefesleri açılıyor biraz böyle eğittikten sonra "DENİZDE KULLANILAN MAKARNA" var onu yere sert bir biiçimde vuruyor ve kuşlar 10 larca kilometro uzaga gidiyor karışım oluyor 5 6 saat dağların üstünde uçup aksam ezan okunduktan sonra patır patır geliyorlar böyle 2 3 kusla onları yapamazsın.Çok posta kusun olması bölük kurman gerekiyor.Bu kusları ucurma yeni aldıysan yerli postaları yerinde tutmak mümkün değil damlarına geri giderler arkadaş 3 yıl önce sattıgı posta kusları geri geliyor evlerine aşırı derecede sadık kuşlar 15 20 posta al ve yavrularını al.

Geri