Benim Tarifimle MISIR'i kuşu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesko71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 376
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mesko71

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mesut kaya
Meslek
inşaat
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Merhabalar tekrar ben geldim karşınıza bir'de benim ağzım'dan MISIR'İ güvercinini dinlemek istermisiniz. MISIR'İ kuşu üçe ayrılır'dı birinci'si, Anadolu MISIR'i si ,İkincisi bursa MISIR'i si,Üçüncüsü ise istanbul MISIR'i si idi, üç sınıfa ayrılır'dı ,MISIR'i kuşu, En geçerlisi ise istanbul MISIR'i kuşu idi , bunların arasın'daki farklar şu şekilde anlatabilirim ,Anadolu MISIR'i si çok iri ve büyük'tü kendi iriliği kafasına yansımış'tı,Bursa MISIR'i si çok ufak'tı, Onun'da kafa yapısı kendi gibi ufak olmasıyla bilnirdi ,Fakat İstanbul MISIR'i si çok farklı ve en tutulanı idi, İstanbul MISIR'i si çok ufak aksine kafasının'da çok büyük olmasıyla bilinir'di, Çok makbul bir kuş'tu , bu günümüze malesef taşıyamamış bir toplumuz bu kuşu aramaktan önce ,kendimizi ve büyüklerimizi sorgulamak lazım gelir ,Sayın kuş severler, İstanbul MISIR'i snin özellikleri şöyle tanınır'dı, Kendisi ufak kafa ve gözleri büyük ,Göz etleri en az üç kat, Yaşı artıkça ise göz etlerinin artmasıyla bilinirdi, gözlerinin irilğin den ağlıyormuş gibi sulu olurdu, İki gözün arasın'daki alın dışa doğru taşmış 2,ile3,cm genişliğin'de olup, kafasını'n üstü iki göz arası hfif bir çukur oluşurdu ,Yandan bakılığın köşeli güzel bir görüntü vermekteydi ,Gaga ve ağızı gözlerin alt tarafın'dan başlayarak ortada birlerşirdi ,Gaga üzerin'deki burun etlerin'den gözükmezdi, Sadece üzt gaganın uç vermesi ile çengeli gözükürdü, boyu ne kadar kısa görünsede ,Göğüslü ve ayaklarının çok kısa olmasın'dan dolayı ,Parmaklarının ucunda yürür göğsü yere sürter'di,Arka parmaklaını kullanmaz şirin bir yürüyüş sergilerdi,Boynu neredeyse gövdesine yapışık ve geniş olurdu,Ötüşü ise bugünkü kuş'tan farklıy'dı kısık ve kesik öter ,Ötüşünü tam olarak tamamlayamaz'dı, Aslen kanat kuyruk ve oniki kuyruk olurlar,Renkleri,Mavikanak mavikuyruk ve Karakanat karakuyruk bu iki karışımın'danda balkanat mavi veya kara kuyruk çkardı, özleri o kadar temiz ve saf'tıki havada uçarken ,Altan bakıldığın'da kuyruk kuşu sanılır'dı,Taki yandan görüldüğün'de kanat kuyruk olduğu alaşılırdı, 1980'yıllarına kadar azda olsa birtakım kişilerin ellerin'de mevcut'tu, MISIR!i nin şansına'ki kadir kıymet bilmeyenin eline geçti ,Varlıklı güç sahibi kişiler egolarına yenik düşüp bu kuşu kırıp bitirdiler saygılarımla hoşçakalın kuş severler.............

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri