Berat Kandiliniz Mübarek Olsun !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gecesi Beraat gecesidir. Esasında Kandil Geceleri Peygamber Muhammed'in buyruklarında yer almamaktadır. H.3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmış ve II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.

Berat Kandilinizi kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

kandiliniz kutlu olsun

tüm islam aleminin beraat kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını cenabı cenabı ALLAH dan dilerim.

hayırlısı ile nice kandilere.

Bir Kandil Daha Söndü

S.A.

Dünden beri, tuhaf bir ruh hali içerisindeyim.
Değerli büyük kuşçu abilerimi arayıp kandillerinin bereketli olmasını dileyecektim. Hem bu vesile ile seslerini duymuş, hasbihal etmiş olacaktım.
Sivas kuşçularının her zaman ayrı bir yeri oldu bende. Apilli abiyi aradım, "nasılsın? abi" diye sordum; "iyi değilim" dedi. "Metin abiyi kaybettik" dedi.
"De ki Allah'tan geldiniz, dönüşünüz yine O'nadır."
Kaybettiğimiz değerli büyüğümüz, kuşçuluktaki değeri tartışılmaz; ama insan olarak ta tartışılmaz güzellikte bir abimiz olan Metin Meralli.
Yeni yetişen kuşçuların yolunu aydınlatan bir fener daha söndü.
Allah'tan kendisine rahmet diliyorum. Çok güzel bir insandı; ben şahidim.
Mekanı cennet olsun.

Şenol

Re: Bir Kandil Daha Söndü

allah rahmet eylesin nur için de yatsın mubarek bir günde aramızdan ayrılması daha anlamlı allah ın sevgili kullarındanmıs demekki allah geride kalanlarına sabırlar versin

Re: Bir Kandil Daha Söndü

S.a;
Bire bir tanışmak nasip olmasa da büyüklerimizden hep methini duyuduğumuz bir ustayı daha mübarek bir gecede sonsuzluğa uğurlamışız.
Sivas'ın başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin.

Khalid

Geri