Beton kümes yapacaklar mutlaka baksın:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mehmet1994

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sümer
Meslek
yok
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Herkese merhaba ve iyi akşamlar arkadaşlar ve abiler beton kümes yapacaksanız 1 kere hatta 2 3 kere düşünün:)Benim damım 5.katın yukarısı damla birlikte 6.kat oluyor.Beton kümes yapacam kısmetse 400 tuğla 5 torba çimento her torba 50kg 10 adet 8 lik demir aldım.3 gün önce filan aldım bugun sabah 11 de getirdiler.nyse indirdiler ve geldi zurnanın zort dediği yere yukarı çıkmaya geldi:)neyse arkadaşları topladım ve basladık 8 şer 8 şer çıkarmaya çıkarıyoruz ama nasıl çıkarıyoruz bize sorun 8 tugla 10kg her katta 1 kg agırlasıyor:)400 tuğlayı 10 demiri ve 5 torba çimentoyu 12 de başladık çıkarmaya ve akşam 8 de bitti su an agrımayan yerim yok arkadaşlarımda aynı şekilde eger dama veya balkona beton kümes yapacaksanız asansörlü apartmanınız varsa hiç sorun degil ama bizimki gibi asansörsüzse kesinlikle düşünün ve ögle karar verin 1 2 saatte cıkarırız diyorduk ve 8 saatte bitti:) Daha önceki konumda yazmıstım burayada yazayım bu aldıgım seyler bana 290 tl ye patladı içinde nakliye parasıda var:)

Sana söylemiştim makara olayını yapmalıydın . Agrı kesici bulundur yanında sabah a kullanmak zorunda kalabilirsin

Sabaha muhakkak bi taraflarım hamlıcak şok kötü abi makara yapamadık hiç sorma valahi çok büyük bir tabiri caizse eşeklik ettim ama geçti artık tasıdık en zor tarafını atlattık:)

400 tuğlaylan adam ev yapar :) :)

Kümes ölçüleri 3x2x2 metre olacak az gelmesinde kalsın o sorun degil:)

yada baktm tugla cok kalacak gibi kümesin uzunlugunu 4 metreye cıkarırım...

Mehmetçiğim sen kocaman bir kümes yapıyorsun verdiğin ölçülere göre 16 metrekare duvar öreceksin 400 tuğla yetmeyebilir de enini 1,70 yada 1,50 de yapabilirsin dur ben sana hesabını yapıp döneyim.

8,5 ve 13,5 dikey döşenen tuğla : (3*2)+(3*2)=12 metrekare iki uzun duvara 12*26=312 adet tuğla gider
Kapı ve havalandırma boşlukları tam sayılırsa : (1,7*2)+(1,7*2)=6,8 *26=176,8 312+177= 489 adet tuğla gider
Bu na göre hesabını yap tuğlanı yetir eğer kullandığın tuğlada 24 lük tuğlaysa 26 çarpımlara 28 koy.
yani : 1 metre kareye 8,5 ve 13,5 dikey döşenirse 26 tuğla gider 24 lükse 28 tuğla gider... :tamam:
Tabi ki bu dört duvarın hesabı

Vallahi artık 400 tugladan ne kadar buyuklukte bi yer olursa o kadar yapacaz gidipte 100 200 tan tugla daha almam yukarı cıkarması ölüm gercekten:)

Geri