betona neden otururlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uetekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uetekin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit engin tekin
Meslek
öğretim görevlisi
İlgi Alanı
Kediler
dün geceden beri güzel bir yağmur vardı İstanbul'da
sabah güvercinleri açtım bir çoğu betondaki ıslak ve su birikintisine oturdular. bunu neden yaparlar bir sorunlarımı var acaba

kuşlarını en son ne zaman yıkadın ? Güvercinler yıkanmayı aşırı derecede severler ve bu yıkanma olayı genetiktir, tüyü biraz çıkan yavru bile su görse atmaya çalışır kendini içine.. kuşların kümesindeki kaldıkları yerler biraz pislenmişse ve kuşların altları kirlenmişse suyun içine yatıp kendilerini temizlemeye çalışıyorlardır. Su yokken de betona oturabilirler, bunun sebebi de hava sıcaksa betonun gölgede serin kalan yerine, hava soğuksa betonun sıcak olan yerine çömeliverirler :)) velhasılı kelam şirin hayvancıklardır bunlar :))

Kuşların banyo yapmaya ihtiyaçları var ılık su dolu bir leğen koy önlerine gör o zaman.

bilgiler için sağolun dün hepsini tek tek yıkadım bunun dışında bir leğene su koyup bıraktım ortalarına herhalde benim yıkamam yetmemiş ben en iyisi leğeni tekrar koyayım.

Kusları tek tek neden sen yıkıyorsun ki?Hayvanların kendileri çırpınarak eğlenerek banyo yapmaları daha iyi.

Yıkadım derken elle yıkamayı kastediyorsanız, bir daha yapmamanızı öneririm. Kuşların teleklerine zarar verirsiniz. Yapışık olan telekler ayrılır. Götü bir görüntü olur. Kuşda bundan rahatsız olur. Ve sizden ürküp uzaklaşır. Siz leğene su koyun. onlar gerisini halleder.

Saygılar..

B.Demir' Alıntı:
Yıkadım derken elle yıkamayı kastediyorsanız, bir daha yapmamanızı öneririm. Kuşların teleklerine zarar verirsiniz. Yapışık olan telekler ayrılır. Götü bir görüntü olur. Kuşda bundan rahatsız olur. Ve sizden ürküp uzaklaşır. Siz leğene su koyun. onlar gerisini halleder.

Saygılar..

leğen içinde suya yatirip kanatlarini açıp suya batırdim baktım zahmetli oluyor leğeni yarım su doldurup ortaya koydum ama yinede bugun betondaki islak alanlara oturdular leğenle ilgilenmediler ama biraz sabır gerekiyor galiba
saygilarla...

susayınca oradan su içmek isteyecekler derin bir leğende uzanamayacakları kadar su koyarsan ister istemez içine girecekler, susuz kalsınlar biraz o zaman yıkanmaya da başlarlar.

Haftada bir yapmanız yeterli bence. Bende öyle yapıyorum. Tabi soguk havalarda değil. Dediğiniz gibi yıkama olabilir. dediginiz gibi zahmetli. ve kuş çırpınıncada ıslanabiliyorsunuz. onların kendileri yıkanması daha uygun olacaktır.

Saygılar.

B.Demir' Alıntı:
Haftada bir yapmanız yeterli bence. Bende öyle yapıyorum. Tabi soguk havalarda değil. Dediğiniz gibi yıkama olabilir. dediginiz gibi zahmetli. ve kuş çırpınıncada ıslanabiliyorsunuz. onların kendileri yıkanması daha uygun olacaktır.

Saygılar.

bugun itibariyle güvercinlerden biri suya girip kanatlarını çırpıp çıktı kendi hallerine bırakmak daha mantıklı hem ürkmezler hemde az zahmetli olr. bilgiler için teşekkürler saygılarla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri