Değerli arkadaşım ilkin bilmemiz gerekir ki burdaki tüm yorumlar kuşa aittir, kişilerin şahsından bağımsız, bu nedenle kuşunuza yaptığım yorum sadece hayvanı gördüğümüz kadarıyla değerlendirmekten ibarettir. Anlayışla karşılayacağınıza inandığım için gerçekleri söylemenin uygun olduğunu düşünüyorum, bilgilerimizi paylaşmak ve daha iyilerini beslemek için.
Birincisi iki kardeş arasında bu kadar fark varsa, yani biri atma yapıp 40 50 m her seferinde gidiyorsa taklalı, ve taklalı yerine iniyor diğer kardeşi böyleyse sorun var demektir. Ya anne yada baba soyu itibariyle sağlam bir kana dayanmıyor demektir, hangisinin sağlam olmadığını tesbit edip ayırmanızı ve daha kalite hayvanlarla denemenizi tavsiye ederim. Diğer yanadan saf beyazlar demişsiniz, bende dahil olmak üzere özellikle Türkiye' de soyu bozmadan onlarca yıldır beyazdan gelme beyazlar besleyenler tanıyorum, Bir kişi Mardin' de, bir iki kişi Kayseri' de, yine birkaç kişi Ankara ve Erzurum' da! Bu arkadaşların hepsininde kuşlarını seyretmiş fevkalede memnun kalmışlığımız vardır! Ve saf beyaz dediğiniz yani oyun kuşu cinsinin beyazdan gelme temiz kanları/soyları kesinlikle düz beyazdır, takka, perçem, gül tepe, basma tepe vs olmaz!Sözlerimi sadece yardımlaşmak ve paylaşım adına alıp kırılıp alınmayacağınıza inanıyorum, samimiyetinize güvenerek söyledim.
Saygı ve selamlarımla..