Beyaz filibe güvercin.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Bir çift beyaz filibem;

3 ay önce bir tane böyle çok güzel bir dişi balkondan aşağıya düşürdüm bu resmi görünce aklıma bir den o kuş geldi....paylaşım için teşekkürler Nizam bey...saygılar

bu kuşlardan yakalama bendede vardı bi ara..bi tanesini yakalamıştım digerini pazardan eş almıştım harika kuşlar..uçuş sitillerii çok hoşuma gitmişti saniyesinde sinek oluyolar bulutda nokta olarak görüyosunuz..pırıltıya pek aldanmıyor.yavruya harika bakıyorlar..kuşçuluga ara verdigimde satmıştım..güle güle besleyin bol yavrular :heyo:

Yorumlar için sağolun, dişi filibeyi 2 yönden cektim, erkeği yumurtada yatıyordu, bunlar cok güzel yavru bakıyor.

Selamlar
Bu resmi görünce anılarım canlandı.İstanbul Bahçelievlerde 1984 senesinde kuş beslemeye başladığımda ilk kuşum böyle bir çift filibeydi.Çok akıllıydılar borum katta ayakkabı dolabının içinde besliyordum.Uçurmak istediğimde elimde sokağa çıkarıp erkeği uçuruyordum tekrar sokağa indirip eve götürüyordum.Bazen çatıdan inmiyordu bende dişiyi yine evin ayakkabı dolabına koyuyordum erkek sonradan apartman kapısının önünde kapının açılmasını bekliyordu.Kapı açıldımı yürüyerek merdivenlerden aşağı daire kapısının önündeki ayakkabı dolabına.Apartmandakilerde alışmıştı onlara :p
Saygılarımla...

filibe? bu kuş yerli beyaz trakya yerlisi(makaracısı) yanlış bilgilendirme olmasın diye cevap yazıyorum ,
-gagası bangolar gibi küçük, stili(kuyruğu ) izmir makaracıları gibi olursa filibedir-.

kullucu39' Alıntı:
filibe? bu kuş yerli beyaz trakya yerlisi(makaracısı) yanlış bilgilendirme olmasın diye cevap yazıyorum ,
-gagası bangolar gibi küçük, stili(kuyruğu ) izmir makaracıları gibi olursa filibedir-.

Arkadaşım dişili erkekli kuşların resmi bu, gagaları kısa değil, uzundur, ben filibeden anlamam ben bu kuşları bango yavrularına bakıcı olarak aldım, cokta memnunum, hiç ucmadı bu kuşlar,makara sarıp sarmadığını bilmiyorum,bölümde filibe resmi yoktu, onun için gönderdim, filibe besleyen arkadaşların yorumunu ve resim göndermelerini bekliyorum.
Erkeğin perçeminde , gül gibi tepe var, filibelerde bu şekil tepe olurmu ?Her türlü yoruma acığız, iyi kötü.

güzel tamam eline sağlık paylaşmışsın da filibe resmi yok diye başka bir ırk resmini filibe adı altında paylaşmışsın; trakya makaracısı yetiştiricisi olarak gerekli düzeltmeyi yaparsan memnun olurum.

Filibi ırkı Bulgaristana ait bir ırktır.Şunmu Razgrat .Sevar.Karaagac.Deliorman.filibe vs vs. kasabalarında daha cok beslenir makara ozelliginde daha cok ötüş olarak beslenir manda gibi uzun otuslu olanlar degirlidir arkadan tepeli ve pacasız olurlar renkleri siyah beyaz kırmızı mavi ve bu renklerin gerdanlılıarı vardır bu gerdanlıları gogus beyazdır. bazılarını kuyruk ve kanatları da beyaz olabilir. iyi ucucu ve bakıcı kuslardırlar.

şu videoda görebilirsin http://www.vbox7.com/play:e94ac1a4

bu linteki kuş filibe değildir napıyorsunuz siz bu ne korkunç bir paylaşım, bulgaristan buymasın nota verirler bize beyefendi lütfen .

kullucu39' Alıntı:
bu linteki kuş filibe değildir napıyorsunuz siz bu ne korkunç bir paylaşım, bulgaristan buymasın nota verirler bize beyefendi lütfen .

Filibe dediğiniz, kuşun bir zahmet resmini , internetten bulup yüklermisiniz ? Filibe dediğimiz ırk zaten trakya kuşudur, bunda hemfikiriz.

SELAM ALİKESTEL KARDEŞ,
ŞU YAPTIĞIN YORUMU FİLİBE IRK GÜVERCİN İCİN COK YALNIŞ,
FİLİBE IRKI GENELLİKLE FİLİBE KASABASINDA BESLENİR ,ONDAN DA İSMİ GELİYO (FİLİBE)
GELELİM ÖZELLİKLERİNE :
FİLİBE BİR MAKARACI IRK'TIR,
SENİN BAHSETTİN KUŞLAR PALAMARSKİ DİR, FİLİBE IRKIN HİÇ YAKINDAN VE UZAKTAN ALAKASI YOKTUR,
Bİ TEK BENZERİ SESLERDİR ZAKIRTENİ VE DREZGAV.GECERLER

Ben yeni olduğumdan bilmiyorum Sormak istedim Bunlar filibe mi Soruyorum Bazıları Filibe dio Bazıları Olabilir Dior Ne Bu filibe mi Yoksa Cinsi ne ?

Evet Küllücü arkadaaş doğru söylüyor ,bu kuşlar bizim trakya yerlisi tepesiz beyazlardan Filibeler uzun kuşlardır .Kanatları geniş kuyrukları 16/18 kuyruktur,göğüs genişve kanat düşürürler.resimdeki kuşlar güzel ama bol yavru almanı temenni ederim .ö papatya

güzel beslemişsin kuşlarını bol yavrular :tamam:

Selamlar çcukluğuma gittim birden görünce 77-78 yıllarıydı sanırım çatımızda yakalamıştım mardin ve bangodan başka kuş bilmediğimizden o senelerde üstad bi abimiz filibe olduğunu sölemişti doğruda söylemiş :) ilk beslediğim kuştur çok ta severim ... :)

Geri