BEYAZ ÖNTEPE YAVRULUKTAN YENİ ÇIKTI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uufuk944
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

uufuk944

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ufuk ağbulak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
ben size bir soru sormak istiyorum bende yavruluktan yeni çıkmış bir beyaz öntepe var ilk defa uçurdum ama bir yanlış yaptım uçururken baska ile uçurdum ve sadece bir kere takla atabildi daha sonra takla atmaya çalıştı ama bir türlü düzgün takla atamadı acaba bu neden kaynaklanıyor bu kuşu nasıl uçurmam lazım

Baskaya yetişmek için takla atmıyor olabilir.Takla atan kuşla uçurursan daha iyi olur.Ben taklacıyla oynarı uçurdum oynar bile takla atmaya başladı.Benim için kötü bi durum olsa gerek.Demek istediğim taklacıyla uçurursan çabuk atar.Hep birbirlerine bakıyorlar.
...Hakan FİLİZ...

hakanfiliz' Alıntı:
Baskaya yetişmek için takla atmıyor olabilir.Takla atan kuşla uçurursan daha iyi olur.Ben taklacıyla oynarı uçurdum oynar bile takla atmaya başladı.Benim için kötü bi durum olsa gerek.Demek istediğim taklacıyla uçurursan çabuk atar.Hep birbirlerine bakıyorlar.
...Hakan FİLİZ...

aslında bende taklacıyla uçurmak isterim ama yeni olduğum için kuşçulukta taklacı başka yok oyüzden baskayla uçurdum tek uçurmaya korkuyorum evi kaybeder diye ama 2 kez saldım baskayla genede geldi geri tek salsam daha ii olur herhalde

gencler konu ile alakalı deyil ama tek bir nesil beslemeniz daha iyi olur kuş neslinin bozulmaması ve devamı için en azından ayrı kümeslerde..

hangı kusla ucurdugunuzun onemı yok.kus eger taklacı bır kussa yanı ıcınde varsa ucdukca bunu ortaya cıkarıcakdır.yeterkı duzenlı bır sekılde ucurun.taklacı kuslar teke dusdukden sonra baska kuslarla ucuruldugunda oyunu bozarlar.daha sokmemıs bır kusun hangı kusla ucuruldugunun pek onemı olmaz.havayı aldıkca daha cok mezıyet gosterıcekdır.ama karısık kumeslerde kırma kuscok olusur.o yuzden mumkun oldugunca tek tıp kus besleyın

cevaplarınız için sağolun başka cvbı olanlar yazabilirlerse sevinirim

öncelikle kuş yavru kızması demişsin yavru kızması bir kuşu eğer ilk defa uçuruyorsan ondan takla atmasını bekleyemzsin hemen yavru kızmaları önce yarım takla(götleme, kuyruğunun üstüne) oturma hareketi yaparlar baska ile uçur yabozla uçur benim etrafımda yabozlarla uçan bir arap var arkadaşım yakaladı ben o kadar uğraştım deli oynuyordu kuş ama yabozlarla uçuyordu yabozların kaldığı yerlerde kalıyordu neyse kuşun kanında varsa eğer takla eninde sonunda bulur o kendini ondan da uçurmaya devam et zamanla taklayı tam atmaya başlar şu anda benim kanatime göre kuş kuyruğunun üstüne oturuyor buda taklacı güvercinin doğasında var önce kuyruğunun üstüne oturur sonra taklayı çevirir
umarım yardımcı olmuşuzdur

senol1981' Alıntı:
öncelikle kuş yavru kızması demişsin yavru kızması bir kuşu eğer ilk defa uçuruyorsan ondan takla atmasını bekleyemzsin hemen yavru kızmaları önce yarım takla(götleme, kuyruğunun üstüne) oturma hareketi yaparlar baska ile uçur yabozla uçur benim etrafımda yabozlarla uçan bir arap var arkadaşım yakaladı ben o kadar uğraştım deli oynuyordu kuş ama yabozlarla uçuyordu yabozların kaldığı yerlerde kalıyordu neyse kuşun kanında varsa eğer takla eninde sonunda bulur o kendini ondan da uçurmaya devam et zamanla taklayı tam atmaya başlar şu anda benim kanatime göre kuş kuyruğunun üstüne oturuyor buda taklacı güvercinin doğasında var önce kuyruğunun üstüne oturur sonra taklayı çevirir
umarım yardımcı olmuşuzdur

vallahi tam da öyle bir kuş taklayı tam atamıyor gerçektende ama deniyor yarım atıyor sadece 1 kere tam takla attığını gördüm o kadar

Geri