Beyaz postalar da performans

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mavi2194
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Mavi2194

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet Ak
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Arkdaşlar ben sadece beyaz posta güvercini besleyecem ama merak ettiğim bişey var beyaz larında performansı mavi veya diğer postalar gibi mi yoksa farklı mı ? Renkleri açık olduğu için daha kolay avlandıklarını biliyorum sorun değil bu .öyle yarış için beslemeyecem sadece şehri dolaşsın en fazla 15 20 km den gelmesi benim için yeterli beyaz postalardan bunu alabilirmiyim ?

Re: Beyaz postalar da performans ltf cevap ?

benimde merak ettiğim konu açıldığı için açana tesekkürler takipteyim ...

BEYAZ POSTALARINDA PERFORMANSLARI MAVI POSTALAR KADAR IYDIR BENIM 300 KM BIZAT KENDIM BIRAKIPTA EVE GERI DÖNEN GÜVERCINLERIM VAR:GÖNÜL RAHATLIGIYLA BESLEYIP UCURA BILIRSINIZ;MEHMET KARDESIM TÜM TÜRKIYEDEKI KUSCULARA SELAM:

posta güvercininde renkten ziyade soyu ve tipi önemlidir. Renk ve diğer unsurlar hiç önemli değildir.Sonuç itibariyle her renkten şampiyon olmuş kuşlar mevcuttur. Esas olan tek şey kuşun görünen (mental) vasıflarından ziyade görünmeyen (zihinsel) vasıflarıdır.Benim şahsi fikrim en büyük uzman dahi kuşu elde değerlendirirken yanılgıya düşebilir. Acık renk kuşların sürüye avcı kuşları daha çabuk çektiği için yarışlarda pek istenmezler. birde 10 yıldır posta güvercini besleyen biri olarak şunu söylemeliyim. posta güvercinlerinde kümesinden uçurduğun kuş sayısı 6-8 adet olursa tura çıkar ve 1-2 saat gelmezler fakat daha fazla sayıda posta güvercinini kümesinden uçurursan filo halinde tura çıkmadan kümesinin etrafında turlarlar.

çok tşkr ederim cvplar için melihodaman bende tam küme sayısı ile ilgili bi soru soracaktım örneğin 15-20 tane posta güvercini uçurursam filo olarak şehri dolaşmazlar mı ? sizce ideal filo kaç tane postadan oluşmalı ?

Ben yaklaşık 60 posta uçuruyorum, bazen tek tek performan izlemek için saldığımda sayı 8'i geçince tura çıkmıyorlar. fakat 7 ve daha az olduklarında tura çıkıyorlar. birde kalabalık olarak sadece dişileri veya erkekleri uçurduğumda azda olsa kısa bir tur yapıyorlar. ama karma olarak uçurduğumda yuvanın yakınından ayrılmıyorlar. ben tura çıkmalarını istediğimde 7şerli guruplar halinde uçuruyorum. yaklaşık 30 dk. arayla. zaten genelde yuvaya döndüklerinde toplanarak gelmiş oluyorlar.

çok tşkler cvplar için beni aydınlattınız

POSTA GÜVERCINLERI GENELDE YAVRULUK DÖNEMINDE UZUNTURLARA CIKIYORLAR CEVRESINI IYICE ÖGRENDIKTEN SONRA GENELDE EVININ ETRAFINDAN AYRILMAZLAR KOLAYKOLAY ISTERSEN 30 TANE UCUR:KUMESINE COK SADIK GÜVERCINLER HER KÜMESE BENCE LAZIM OLAN GÜVERCIN TÜRÜ-

ama bende şehri gezdikleri için beslemek istemiştim yani biraz büyüyünce dam üstünde uçarlarsa diğerlerinden ne farkı kalır uçuş olarak ?

MEHMET SEHRI GEZERLERSE HERGÜN KUSLARIN NASIL UCTUGUNU SEN GÖREMEYECEKSIN OZAMANDA TADI OLMAYACAK BENCE SEN UZAK MESAFELERDEN BIRAKTIR KUSLARINI EVE NASIL DÖNDÜGÜNÜ IZLE ONUN ZEVKI AYRIDIR POSTACILAR IYI BILIR

bugün gök takımımı ve beyaz takımımı 126 km. den sabah 7.36 da saldım 9.57 de kümesin önündeydi dördüde yani anlayacağın iş renkte değil soyda yada kuşun kafasında bitiyor bir şey daha söyleyeyim katillik beslerdim eskiden 100 150 km.den gelen kuşlarım olurdu hemde 1 , 2 ay sonra kuşu pazara götürsem 10 lira vermezler ama benim için paha biçilemezdi gelmeleri :)

mehmedemin çok teşekkürler cevap için peki posta ların uçuşları hakkında ne söyleyeceksiniz Fatih arkadaş yavru döneminde şehri gezip büyüdüğünde çok zor gezerler dedi sizin fikriniz var mı bu konuda ?

mehmedemin çok teşekkürler cevap için peki posta ların uçuşları hakkında ne söyleyeceksiniz Fatih arkadaş yavru döneminde şehri gezip büyüdüğünde çok zor gezerler dedi sizin fikriniz var mı bu konuda ?

anladığım kadarıyla sen kuşlarının şehri gezmelerini istiyorsun sana şöyle bir tavsiyem var erkek posta doldur 20 25 tane hiç dişi olmasın ama onları uçurduğun zaman otamatikmen dişi kuş aramak amaçlı gidecek ve akşama doğru geleceklerdir yavru alamasanda onlar emin ol yanlarında 2 3 tane kaçak getireceklerdir sende onları satar kümesi büyültürsün benden sana tavsiye :slm:

Çok bilgilendirici bi konu olmuş cevaplardan dolayı... Teşekkürler.

Konunun başkaları için de yararlı olması için başka arkadaşlardan da görüş almak isterim...

Bahar aylarına kuşlar teleklerini tam yenilemiş ve hazır olarak girecekler. Öncelikle soyu sopu belli kuşların yavrularını uçurmanı tavsiye ederim. Uçuracağın kuşlar eş olmasın ayrı kümeslerde kalan erkek dişileri karıştırıp uçurabilirsin, eş olarak uçurursan terbiyeleri bozulur uzaklardaki binalara konabilirler eşleşmek için. Kuşları zorlama, hergün düzenli kümes uçumunu ve bakımını iyi yaparsan çok zevk alırsın.

Yarışlarda şampiyon olmuş renkli Postalar da var, bence renkli Postalar daha güzel görünüyorlar koyu mavi olanlar yabani gibi. İlk defa Posta besliyorum, tek kanatları çekik vaziyette alışmalarını bekliyorum ve uçus performanslarını şimdiden merak ediyorum.

Merhabalar bende bir çift posta beslemek istiyorum bir arkadaşta resimdeki kuşlar var Müsevvet diye geçiyor bu kuşlar nasıldır daha yeni yeme düşmüşler bu kuşları alıştırmak kolay olur mu ve de posta kuşları gibi performanslı olurlar mı? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20141204_154710.webp
    20141204_154710.webp
    746.4 KB · Görüntüleme: 1,189

mehmetemin' Alıntı:
bugün gök takımımı ve beyaz takımımı 126 km. den sabah 7.36 da saldım 9.57 de kümesin önündeydi dördüde yani anlayacağın iş renkte değil soyda yada kuşun kafasında bitiyor bir şey daha söyleyeyim katillik beslerdim eskiden 100 150 km.den gelen kuşlarım olurdu hemde 1 , 2 ay sonra kuşu pazara götürsem 10 lira vermezler ama benim için paha biçilemezdi gelmeleri :)

Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum. yorumda geçen"Katillik güvercin" terimini ilk defa duydum. Acaba tam olarak ne anlama geliyor.

Bende 1 yıldan fazla bir süredir beyaz posta besliyorum. Çatı penceresinden başka cinsleri alıştırmak çok zor olduğu için bu yolu seçtim. Başka cinslerle ilgili deneyimimi lise zamanı mavi öntepe ve nuhudimden edindim kuşları 3-4 ay uçurdum alıştılar tek tük takla çevirdiler ama birgün 100 metre aşağıya gittiler o günden sonra bidaha gelmediler.
Posta beslemeye karar verdiğimde postanın iyisinden kötüsünden anlamıyordum haliyle kuşçuluğa yaklaşık 6 yıl ara vermiştim bu sürede belki elime kuş bile almamıştım. Bu niye edirnekapı kuş pazarı yollarını eskitirken pazardan bir çift daha sarı tüyleri üzerinde beyaz posta alıvermiştim. Yanlarında bikaç tane şekeri ve çakmaklı postada almıştım. Şekeriyi kaybettim, beyazlardan tekini kaybettim gün boyu gezindi durdu yerini aradı ertesi sabah bi şekilde yuvayı bulmasını sağladım pırıltıyla. Şimdi o iki beyaz posta hala duruyor. Kuşları uçurduktan 2-3 ay sonra İstanbul Fuar merkezinde evcil hayvan fuarına giderken götürüp saldım yuvaya 5 km yaklaşık olarak. Belli bi süre sonra annemi arayıp çatıda kuşları sordum gelmişlerdi. Şimdi bu kuşların altından yavru aldım onlardanda alışan kaybolan oldu. Kuşları sabah kümesten saldığım pencerden kafamı çıkarmaya kalmadan bakıyorum ortalıkta yoklar 20-45 dka sonra kuzayden geliyorlar.
Böyle gidip gelmeyen 2 yavrumda oldu yuvaya alıştıklarına emin olduğum kuşlar olduğu için muhtemelen yırtıcı kuşlara yem oldular.
Mavi ve çakmaklı posta renk olarak gökyüzünde kendi kuşum olup olmadığını bilemeyeceğim için hiç bulaşmadım. Beyaz olsun benim olsun havada nerde ne yapıyo görim dedim. Beyaz posta içinde tabi kan önemli bana şans eseri iyi bir kan denk geldi belki bu kuşlar beni tatmin ediyor ve etmeyede devam edicek. Kuş beslemeyi bıraksamda bu kuşları satmaya kıyamam veremem.
Umarım benim gibi bu kuşlara gönül verenlerde deneyimlerini paylaşır. Benim için edinilecek daha çok deneyim var yolun başındayım.

Bende 10 gün önce bir çift posta güvercin aldım. Kardeşler ve daha cik cikler kanatlarını hiç bantlamadım akşamları açıp yemlerini verdim inanın ilk günler yemi bile zor alıyorlardı gagalarına. Hava neredeyse karardığı için balkon kenarından dışarıyı seyrettiler sadece. Geçen cumartesi yani tam bir hafta sonra sabah açtım kuşları biraz yem yedikten sonra yine balkonun kenarına uçtular yaklaşık 20-25 dk etrafı seyrettikten sonra birden havalandılar . Karşımda kuş besleyen biri var hemen havalandırdı kuşlarını benim kuşlar daha cik cik yavru oldukları halde 5-6 tur yapıp gözden kayboldular. Akşama kadar da bir daha görünmediler. Pazar sabahı yine yoklardı ben de ümidi kestim neticede kuşlar çok küçük ve alalı daha bir hafta olmuş etrafı doğru düzgün görmemişler. Ama saat 13:00 sıraları balkona çıktığımda ne göreyim ikisi de gelmiş kümesin önünde açlıktan susuzluktan ölmüşler verdim yemlerini sularını ve anladım ki bu posta cinsi güvercinler gerçekten çok akıllı kuşlar. Resimleri aşağıda , aldığım genç arkadaş müsevvet cinsi olduklarını söylemişti ancak araştırınca doğru olduğu konusunda şüphelerim oluştu.Tip olarak benzemiyorlar daha çok normal posta gibiler.

Ekli dosyalar

• 20141204_154710.webp
    20141204_154710.webp
    746.4 KB · Görüntüleme: 1,197
Bu resimdekilerde anne ve babası , resimler kuşları satın aldığım arkadaş tarafından onun kümesinde çekilen 10 gün önceki resimlerdir. Benim kümesim çok daha temizdir zaten kuşların tırnakları da top top pislik içindeydi aldığımda.

Ekli dosyalar

• altArA5ddwAbdZAju0xTycPqvRVYg4iZ_4guIZVW2L14tWg.webp
    altArA5ddwAbdZAju0xTycPqvRVYg4iZ_4guIZVW2L14tWg.webp
    235.9 KB · Görüntüleme: 1,146
  • altAjWsQeFpqiyJEIL98Pmq1Ruf8KbHjz747YNRWODg-_H-.webp
    altAjWsQeFpqiyJEIL98Pmq1Ruf8KbHjz747YNRWODg-_H-.webp
    270.9 KB · Görüntüleme: 1,095
Herkese merhabalar , benim kendi düsüncem bu yavrular bir posta ırkı ile kırılıp elde edilmis yavrular..
Daha dogrusu anne ve babaları kısa gagalı budapeste yüksek ucucularıyla kırılmıs kuslar..
Resimdeki bizim kendi kuslarımızdan Budapeste Yüksek Ucucusu bir cift ..
Zamanla yavrularınız tüye girip cıkmayla olgunlastıkca renk farklılıgını sizde görüceksiniz..
Saygılarımla eger yanlıs birsey söylediysem lütfen düzeltilmesini ve dogru bilgi edinmeyi isterim.. (:

Ekli dosyalar

• 555.webp
    555.webp
    23.3 KB · Görüntüleme: 1,421
Bu resimde bir önceki attıgım ciftin önde duran kusun genclik hali tüye girdikten sonraki haliyle karsılastırdıgınızda farkı görebilirsiniz..
Ama insanların bu kusları kırmalarını anlamıs degilim , gayet kolay bakımlı ve akıl düzeyi cok üst düzey kuslardır aynı zamanda iyi bir yavru bakıcısıdırlar Budapeste Yüksek Ucucuları ..

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    14.8 KB · Görüntüleme: 1,398
mcisintan' Alıntı:
Herkese merhabalar , benim kendi düsüncem bu yavrular bir posta ırkı ile kırılıp elde edilmis yavrular..
Daha dogrusu anne ve babaları kısa gagalı budapeste yüksek ucucularıyla kırılmıs kuslar..
Resimdeki bizim kendi kuslarımızdan Budapeste Yüksek Ucucusu bir cift ..
Zamanla yavrularınız tüye girip cıkmayla olgunlastıkca renk farklılıgını sizde görüceksiniz..
Saygılarımla eger yanlıs birsey söylediysem lütfen düzeltilmesini ve dogru bilgi edinmeyi isterim.. (:
Doğru tespit, resimdeki anaç kuşlar Budapeşte yüksek uçucusu ve Posta melezine benziyor, gaga üstü kalın ama kafa ve boyun yapısı Budapeşte. Posta'da gaga kısa olmaz, gövde geniş olur arkaya doğru incelir, gözler turuncu veya kırmızıya yakındır.

Mehmet Can kardeşim sen gerçekten kuştan anlıyorsun . Bugün eski mesajlara bakarken senin üstteki yorumunu gördüm ve sanki senin paylaştığın resimde kendi yavrularımı gördüm aşağıda paylaşıyorum gerçekten de bu kuşlar Budapeşte yüksek uçucusu kanı taşıyormuş.

Ekli dosyalar

• WP_20150731_003 - Kopya.webp
    WP_20150731_003 - Kopya.webp
    50.4 KB · Görüntüleme: 1,040
  • WP_20150702_001 - Kopya.webp
    WP_20150702_001 - Kopya.webp
    58.7 KB · Görüntüleme: 1,032
Geri