Beyler Balkonda Kuş Beslicem Bir Konuda Yardım Edermisiniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kraldevre71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Orhan Yıldırım
Meslek
Mobilya
İlgi Alanı
Kediler
Evt Beyler Ben Ankara 6 katlı binanın 5. katında oturuyorum yani en üstün bi altı ben Siteler de İskeletciyim özel bir kümes yaptırcam balkon 2.5m-3m arası boyu eni ise 1.5 -2 m balkon Gömme balkon Ve Taklacı Beslemek İstiorum ama İnmez die umudum yok ama ne olursa olsun beslicem 1-2 ay alıstırcam we ucurmayı düşünüorum Önerceniz bişeyler varmı Arkadaşlar Ve 1 Sorum olcak Sizce Zorda Olsa İnermi alısınca Ve ben söle düşünüorum ilk catıya konar ordan en üst balkona ve bizim balkona iner die düşünüorum Ve kuslara ayırcak vaktim war özenle bakarım Önerceniz Durum warmı Arkadaşlar şimdiden Teşşekür Ederim .. Beyler Bide Taklacı haric kus besliyemem hem baska cins kusları sevmiorum .

bende bır seneye kadar balkonda besleyen bırı olarak balkonda mardın beslemek zordur dıye dusunuyorum ama kus heryere ıner balkonun onune set yaparsın damdan dırek oraya ınerler ordanda balkona ben oyle yapmıstım ama benım besledıgım ırklar kelebek,baska falandı onlar rahat ınıyordu çok oyunlu mardın ıner mı ınmez mı bılmıyorum dıger arkadaslar onların cevaplarını verırler kolay gelsın selamlar

Orhan Bey...
Görüyorum ki taklacı beslemek konusunda ısrarlısınız ama bu iş sizin için gerçekten çok zor olacak. Hatta yeter, bırakıyorum diyipte bırakamadığınız durumlar olacaktır. Size tavsiyem bolkonun önüne set gibi bişeyler yapmanın veya uzun uzun tahtalar germeniz çünkü balkon gömme bolkon olduğuna göre taklacının oraya inmesi özellikle iyi oyunlu taklacının inmesi imkansız gibi bişey. Ve size bir süre de olsa baska beslemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü taklacı kuşu en başta yerine iyi alışırsa gerekirse çatıda yatar ama başka bir yere gitmez. Baskalar da taklacıları yerine alıştıracaktır. Yani baska kolay inip çıkacağı için taklacıyada bi atlama isteği gelecektir. (:
Umarım orada istediğiniz biçimde kuş besler ve çok mutlu olursunuz...

SİNAN ÖZTEKİN

Ben daha öncede yorumumu yapmıştım bana kalsa balkonda taklacıyerine selanik kelebek yada fındık besleyin balkona inmesi kolay olur eğer taklacılar oyunluysa balkona inmeleri çok zorlaşır hatta dışarda bile kalabilirler...

Sayın Sinan Öztekin Yaptıgınız yorum cok güseldi evt haklı olabilirsin ama ben yani baska cins kuslara verecek param yoq beslicem kuslarıda arkadaşlardan alcam bide balkona set derken tam olarak anlatırsan camasır ipler felan war balkonda (: bide ben söle planlamıstım ilk catıya catıdan en üste en üstende biz<im balkona iner diye düşün müştüm arkadaşlar beni tam olarak yönledire bilirmşisiniz önerilerinizi bekliorum ..

kraldevre71' Alıntı:
Sayın Sinan Öztekin Yaptıgınız yorum cok güseldi evt haklı olabilirsin ama ben yani baska cins kuslara verecek param yoq beslicem kuslarıda arkadaşlardan alcam bide balkona set derken tam olarak anlatırsan camasır ipler felan war balkonda (: bide ben söle planlamıstım ilk catıya catıdan en üste en üstende biz<im balkona iner diye düşün müştüm arkadaşlar beni tam olarak yönledire bilirmşisiniz önerilerinizi bekliorum ..

set derken yani: kuş gömme balkona giremez yukardan inerken önce bi balkondan uzatılmış tahtalar olursa ona konması kolay olur. Birde ben kuşun önce çatıya sonra bir alt kata sonra sizin balkonunuza geleceğini sanmıyorum. Benim tahminime göre eğer varsa karşınıdaki binadan direk sizin balkona atlamak isteyecektir. Bir de baska yani sadece 1 çift 15-20 lira bişeydir. Yok onuda vermem diyorsanız size taklacı kuş verecek arkadaşlarınızdan istersiniz 1 çiftde baska verir. Ben ısrarla en azından 1 çift baska besleyin derim yani taklacılar yerine alışana kadar... Umarım yardımcı olabilmişimdir...

SİNAN ÖZTEKİN

selam arkadaşlar ben sitede yeniyim bende balkonda kuş besliyorum mardinde var keebekte baskada bangoda taklacılarım aşırı oyunluydu ilk 2 3 gün balkona inemediler ama snra inmek zorunda kaldılar ve kaçmazlar merak etme birader arkadaşlara katılıyorum baska ya da bangolar balkona indikce mardinlerde inmek zorunda kalacaktır ve ben 14 katlı binada oturuyorum 14. katdayım mardinlerim başlarda inmedi ama snra yöntem buldular kendi kendilerine indiler inanki kaçmayacaktır inecektir. ve balkonda yumurta alamazsın onuda baştan söylüyüm çünkü hayvanla sürekli temas içindesin dipdibe olduğun için havan yumurtaya yatmıyor ama mardinlerim yatıyrdu ama hayvanla uraşırsan birdaha kalkdığı yumrtaya asla yatmaz bunuda bil. etafta kuşçu varsa kuşlrının gitme olasılığı yüksektir bunuda engellemek için bango baska beslemek zorundasın ve balkondada kaçak tutarsın ben 6 ay besleim 5 tane tutdum. ve senin kümesin yüksekte olduğu için atmaca her an geecektir benim kümesime şahin bile geldi nese tavsiyeme uy ve kuşlarını asla yalnız bırakma atmaca gelebilir. şimdiden kolay gelsin. (:

kelebek hünkarici kardeş yorumun cok güseldi teşşekür ederim kardeş yaptırcam kümes rahat bişey olcak ucma alanı cok güsel bide set döşettircem yakınlarda kus besleyen yok burda 1 tane war oda benim akrabam bam zaten (: Ve Cok Yakınlarda baskada kuscu yoq 1 de hayvanlarla ic ice olmucam ben kuslara ben calıısıorum sabah saat 8 de işe gidiorum ozaman kümesi acar bir yem atarım akşam 5-6-7 arası geliorum o ara ucurur ve indikten sonra yemler kitylerim her gün böle ama cumartesi günleri evde kalıorum ozamanda özenle kümesi temizlerim yani yumurta almam garanti bizim arkadaşda beslior balkonda yumurttaları war ve rahatlıkla ine bilior s et sayesin de (:

kraldevre71' Alıntı:
kelebek hünkarici kardeş yorumun cok güseldi teşşekür ederim kardeş yaptırcam kümes rahat bişey olcak ucma alanı cok güsel bide set döşettircem yakınlarda kus besleyen yok burda 1 tane war oda benim akrabam bam zaten (: Ve Cok Yakınlarda baskada kuscu yoq 1 de hayvanlarla ic ice olmucam ben kuslara ben calıısıorum sabah saat 8 de işe gidiorum ozaman kümesi acar bir yem atarım akşam 5-6-7 arası geliorum o ara ucurur ve indikten sonra yemler kitylerim her gün böle ama cumartesi günleri evde kalıorum ozamanda özenle kümesi temizlerim yani yumurta almam garanti bizim arkadaşda beslior balkonda yumurttaları war ve rahatlıkla ine bilior s et sayesin de (:
Kuşlara bu kadar özeniyosun yani burda kuşlarına ayırdığın zamanlar çok iyi bence taklacı gerçekten besleme belki şimdi beslemek istersin ama sonra pişman olabilirsin o yüzden gerçekten kelebek yada fındık türü güvercinler beslemeni birdaha öneriyorum......

bende balkonda besliyorum benim dairenin ustunde 2 daire daha var.. 1,5 a 1,5 bir set yaptim kolaylikla iniyor kuslar balkona hatta havadan direk balkona bile iniyorlar eger alistirirsan.. ben budapeste ve baska irklarini besliyorum diger irklarda zorluk yasarmisin bilemiyorum... tek ve en buyuk sorunumu sorarsan eger oda kuslarimi ucurdugumda havada onlari herzaman izleyemiyorum.. ama su bir gercek kumes neredeyse kus nereye alistiysa oraya iner..

selamlar..
Eğer bina önü müsaitse , küçük seyyar bir kafes yapıp bina önünde de uçurabilirsin.Bence her taklacı kuş inemez zorlanır..Yavrunu balkonda alırsın, aşağıda uçurur sürersin kafese.. .. Biraz zahmetli olur belki ama en azından izlemesi de zevkli olur..
Saygılar..

arkadaşım sende benim durumumdasın bende 8 katlı binanın 7 katında balkonda besliyorumm benim balkonumda sınırlıı ama 30 kuşluk bi kümesim var gayet büyük..heemn üstümde camekanlı bir balkon ve onun üstünde çatı var..dışarıya tahta falanda uzatmadım ..yalnız ebnim hemen yanımda yani balkonun hizasında yanımda çatı var o çatı 7 katlı binanın çatısıı hatat ebsledigim yerinn şeklini ve resimelrini buraya resim olarak atarım benden örnek alırsın ben 10 sneedir balkonda taklacı yeiştiriyorum ve hiç bir zaman alıştırmak için absko bango kullanmadımm..hatta aklınzın alamayacagı taklacılarıı milletin teraslaraa geniş damlara indiremedigii taklacaıları ben bu balkona sabır ederk indirdim..kuşlar önce yan çatıya alışıy sonra 1-2 defa yukarı çatıya çıktıktan sonra tabi oyunlu oldugu iiçin inmesi çatıdan çatıya zor oluyoo bu nedenle önce komşunun camına iniyolar ordandabenim balkonaa..şu an 12 tane var bendee hatta dün edirnekapı kuş apzarından bir kırçıllı şekeri aldım 50 ytl ye..kuşu ankaralı kenan diye biri var ondan aldımm.bu abimziin çok kuşunu aldım ve uçurdum.aldıgım kuların hepsii en kötü 3 sat uçan 5 dakikada bi sefere gelen 1 minareyii 12-13 taklayla çeken kuşlardıı verdigim paralara deydi hepdii ve hala bende çogu bu aldıgım kuşa 100 lira istedi ama tanıdık oldugum için birazda pazarın sonlarıydıı mahalledende tanışıklıgımzı odlugundan al senimi kırcam dedi verdii.şimdii bunu nasıl. alştıracam onun planlarını yapıyorum :heyo:

bencee direk oyun kuşuna başlama önce düz uçucu beslee benim tavsiyem kelebek alma hem uçuş bakımından hemde alışma bakımından baska ve abngolardan daha terbiyeli ve aklıılı hayvanlar..önce 3-4 kelebek alıştır yada 2 kelebek 2 baska al aalıştır bunlar iyice alışıp gidip gelmeye başaldıktan sonra az oyunlu mardinden başlayıp hemde tecrübe edinirsin 1-2 ay sonra çok daha iyilerine geçersin tabii uzun ve geniş bi tahta uzatt ki çatıdan görsünlerr httaa mardinelrini alıştırana kadar bu tahtanın üstündee yemlee ayakları baglı şekildee hergün 2-3 satt o tahtanın süstünde ayakarını rahatsız etmeyecek şekilde baglayıp koyarsan çok çabuk alışırlar ebn bu yöntemi çok denedim ve hiç kaçırmadım..en aızndan kanatlarıda açık olur kümese atlayıp tekrar o tahtanın üstüne çıkablirler ve daha çabuk uyum saglarlar....ama önce önden 4 tane kuş alıştır en azından kendine olan güveninde gelirr..benim msn verim onuşuruz esrarengiz [email protected] balkonda besleyen arkadaşlarla sohbet etmek siterim tabii diger kuşçu arkadaşlarlada

kardeşim snin yerinde bence son derece müsait ben öyle bi şey gördümkii gözlerime inanamadım..bizim burda yakın bi semtte adam 9 katlı binanın sitee tabi..3 katına oyunlu kuş indiiyoodu yaa olmaz böle bişey kuşlarda harbi oyunlu 5 kat aşagıya direk hiç biyere konmadan oynaya oynaya tahta setin üüstüne iniyolardıı adam evinin yarısını kümes olarak kullanmışş :heyo: gitiim gördüm çünkü..daha 25-26 kuşu vardıı..daha sonra tipp kuşu ebslemeye heves etti en son tipp besliydouu mardinleride duruyoduu ....benim balkondada çamaşır ipleii vardıı daha sonra balkonun kenarına demir taktırpp çamaşır iplerini oraya aldım.bide önünün boş olması çok önemli eger balkonda kuş besliyosan önün boş olmalı en yakın bina 20 metre ilerde olamlı yoksa saldıgın kuş başka damlara atar zevk alamassın uçuş performansları vast hatat rezalet olur ebnim öenüm alahtan boş..

Geri