Beyler Ucan Kus Aldım Ama balkona inebilirmi taklacı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kraldevre71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Orhan Yıldırım
Meslek
Mobilya
İlgi Alanı
Kediler
Slm Ben Ankaradan Orhan ben 6 katlı binanın 5 katında oturuorum ve taklacı beslemekteyim Ve Benim Fazla iyi Olmayan taklacılarım var onlar balkona inebiliolar ve 1 - 1:30 saat ucan kus aldım bu kuş biraz daha iyi balkona indirebilirmiyim ve bu kuşun alışması icin ne kadar beklemeliyim ltfn yorumlarınızı esirgemeyin Yardımcı olursanız sevinirim .. Not:Aldıgım adam balkon önüne tahta veya 2-3 tane üst üste karton uzat dedi oraya inebilir dedi Binada oturup en üstün bi altında oturan ve taklacı ucuran arkadaşımız warmı acaba forumda .. Nese Şimdiden Teşşekürler Yorumlarınız icin ...

Zor gözüküyor durumunuz ; kuş o balkonda sökülüp oyun açmış olsa idi belki kendine bir yer yapar ve inerdi... a-Ancak yeni satın alınmış oyunlu seferli kuşun balkona sıkıp inmeside oldukça güç , imkansız değil tabiki fakat çok riskli.... Kuşu kaçırma indirememe ihtimali daha yüksek .
Zamanında Kırıkkalede çalışırken benim sivas kırması kırmızı göz çikolata bir erkeğim vardı, elden çıkardık yeni sahibi balkonda baktı kuştan birkaç ağız yavru alınca kuşu balkondan uçurmuş kuş üç dört gün gezmiş, hiç kimse bastıramamış bana da geri gelmedi, sonra öğrendikki kuş kalktığı balkona yine inmeye alışmış adamın ozaman bayağı birde havası olmuş ,, balkona böyle kuş uçuruyor diye.. Yerine yuvasına sadık damarlı kuşlar çıkıyor bazen ancak o kuşlar artık çok az .. selamlarŞEREF

hmm Anladım ama ne yapabilirim hic caresi yokmu bazı arkadaşlarımız beslior ve indiriolar ama ben yinede korkuorum ... ve ne kadar zaman sonra ucurmam lazım ...

İllaki uçurayım diyorsanız riski göze almak zorundasınız , ancak eş edip yumurta yavru gösterip daha sonra uçurmanız kuşun en azından yerine iyice alışmasına yardımcı olur .. selamlarŞEREF

ewet güzel kardeşim işin baya zor sen en güzeli bu kuşa iyi bir eş ver yavru al yavruları uçur.çünkü bazı arkadaşlarımız yerde alan müsait olduğu halde çatıya atmaya alışmış iyi kuşları günlerce teslim alamıyor.bu kuş seni çok yorar üzülüp bu zevkten nefret eder olursun.yavrularını al onlrı uçur en azından kaybetme riskin azalır.saygılarla

Kuşçuluk sabır ister.Eğer bu sabrı gösteremiyecekseniz
kuş muş beslemeyin derim. Eş almaları için günlerce beklersin.
Sonra yumurta için,yok yavru çıktıydı, büyümesi ayrı bir dert
kuş alıştırmaksa ayrı bir konu.
Dolayısı ile kuş besleyecek arkadaşlar, çok istekli iseler her yere
kuş alıştırılır. Gerekirse önce düz uçan bir iki kuşla
başlayın. kanatlarını çekin. Kanatlar gelmeye başlayınca
üst dama veya karşı dama gelir gider, böylece alışırlar.
Daha sonra taklacılar onlarla birlikte alışırlar. Belki bir iki kaçar ama sonunda biri alıştımı
arkası gelir.Forumda okumadınızmı arkadaşlar salma ve taşımaya
kuş alıştırıyorlar.
Zahmet çekerek elde edilen güzelliklerin kıymeti de zevki de
bir başka olur.
Kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.

Beyler aldıgım ku öle cokda güzel deil sık seferi yok ben zaten taklacı besliorum ve benim alışmış taklacılarım var ama işte 5dk ucuolar felan ama bu kus 1 saat felan ucuor işte ama seferi var ama sık deil normal yani zaten 30 tl aldım ben bunu nasıl alıştırırım balkona demirlerine tahta uzatıp her gün orda yemlesem felan biraz alıştıkdan sonra ucursam ben burda yavru alamıorum nedense fazla eş icin uğraşmıyorum kısacası eger bu kus alısırsa devamını getirip yavru alacam benim taklacı ama düz ucuolar takla felan atıolar sefersiz yani onlarla alışmazmı acaba eşe vursam

s.a. kardeşim butun abıler gereklı yorumu yapmıs ben balkonda beslıordum o yuzden bı kac tuyo verım sımdı kusu ese atarsan alışma daha kolay olur atamıyacaksan eger balkon demırıne paralel 25-30 cm lık bi tahta ve buna dık aynı genıslık te bı tahtada cıkart 1.5 m lık artı balkonu tanımaları ıcın balkonun bınadakı dıger balkonlardan farklı olması lazım bunuda balkon demırıne renklı musabba cınsı bı sey yaparsan ıı olur ben tabelacıdan aldım bı reklam musabbbası kuslar daha rahat buluo balkonu artı yem olayında cabuk alısmaları ve yuvadan hosnut olmaları ıcın karısık yem artı kenevır vermenı onerırım bı on gun kadar kı bu sure senın gozlemınle 3 assa 5 yukarı olabılır bantlı bırak ustune gıtme kusun bantları actıkdan sonra bı ıkı gun yuvada salık kalsın ondan sonra ac yuvanın kapısını uzakdan ızle demıre kalkar oraya kalkar buraya kalkar bı bakmıssın alısmıs ben hıc zorluk cekmedın balkon olmasına ragmen artı benım alısmıs kusumda yokdu yenı yuva yenı kuslar bırbırlerıyle es deılller buna ragmen zorlugu vardı ama fazlada problem olmadı

Eşe vurmadan uçurma.Eşleştirdiğin kuş herzaman uçurduğun kuşlardan birisi olsun zorlansada zamanla alışır inmeye ;)

[/b]Zamanla Alışır Kusunu Hiç Ürkütme Hergün Balkonda Yemle Diğer Kuşlarınla Birlikte 1 Hafta -10 Gun Sonrw Kanadını Ac Kumesıne Kendi Girip Cıkmaya Başlasın Diğer Kuşlar Gibi Bir Süre Sonra Alısacaktır Emınım Arkadasımızında Dediği Gibi Balkonunu Tanıması İçin Bir İşaret Yap Paralel 1.5 Metre Uzunlugundakı 1Metre Enindeki Bir Su Sontası kestir Balkonunun Demirine Sabitle Arada Orda yemleri Kuşlar Zamanla Alışacaktır. [/b]

kuşun damarı sağlamsa istediğin yere alıştıra bilirsinde indire bilirsinde yeterki sağlam bi kuş soyu olsun sağlıklı beslemeler

Abi adamın dediği doğru tahta uzat sağlam olsun üstüne bisi koy çökmeyecek belli olsun inebilir.kolay gelsin..ii beslemeler.. :heyo: :tamam: :evet:

Geri