Bi sorum olacaktı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iLLeGaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

iLLeGaL

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammed Bilgin
Meslek
.
İlgi Alanı
Kuşlar
Öncelikle selamlar saygılar,

Bende bi takım şeker kanat bango var bu güne kadar kuşların maşallahı vardı hiç bişeyleri yoktu eşe geldiler çiftleştiler falan herşey normal seyrinde devam ederken 15 gün oldu yumurtladılar fakat yumurtadan sonra dişinin ayakları tutmamaya başladı daha doğrusu yavaş yürürken ayakları çalışıyor ama biraz hızlı yürümeye başladığında ayak tırnagına takılıyor zannedersem ve düşüyor uçarkende ayaklar aşağıda uçuyor uçmasında yemesinde içmesinde hiç bişey yok fakat yumurtladıktan sonra böyle oldu acaba bunun sebebi ne olabilir ve tedavisi ne şekildir belki güvercin besleyenlerin başına gelmiş bi olaydır ve bilgilendirirse çok makbul geçer çünkü onu o halde gördüğümde gerçekten içim parçalanıyor.

Abicim yumurtladıktan sonra dişi kuşa böyle şeyler olabiliyor. (kanadı,ayakları vs. tutulabiliyor) Yanlış bilimiyorsam kas gevşetici veriyolar ama yinede ben tam bilmiyorum yanlış bilgilendirmiyim. Ama buna benzer konular açıldı daha önceden, biraz araştırma yaparsan aradığını bulacağını zannediyorum...

..............SİNAN ÖZTEKİN................

merhabalar aynı durum bendede vardı dısı yumurtladıktan sonra ayakları tutuluyordu bunun sebebı kalsıyum eksıklıgıdır pazarda yada mezatlarda kalsıyum-tab dıye bır hap var onu ıkı gunde bır verırsen ılerkı yumurtlamada sorun ortadan kalkıyor selamlr

kalsiyum ver kuşa

arkadaşım o duruma YUMURTA FERDİNE GİRME deniyor kalsıyum takviye et hiç bişe yapmasanda o düzelir ama

yumurta felçi geçirmiş genelde bu durum kuşlarda aşırı derecede yumurtlamadan kaynaklanıyor ayaktalari tututuluyor hayvanın bunun için eczaneden beknozol diye bi krem var alıp ayaklarına sürersen faydasini görürsün

zahirbaba' Alıntı:
kalsiyum ver kuşa

teşekkürler böyle bilgilendirme için zahirbaba

bu sene 2 çift yumurtasını aldım fazla yumurtlamadı dediğiniz ilaçları alıp tedavi uygulayacam inşallah iyi gelir hepinize bilgilendirmeniz için teşekkür ederim

Geri