Bİ TAKLACININ UZUN SÜRE UÇMASI İÇİN NE YAPILMALIDIR?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mert06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mert06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert soğancı
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
SELAM ARKADAŞLAR,
BENİM 3KUŞUM VAR 2 ERKEK 1 DİŞİ DİŞİ YUMURTADA BEN GÜNDE BİKERE KUŞLARI ÇIKARIYOM
AÇ UÇURUYOM AMM BAZEN YÜKSELİYOLAR SONRA EVE YANAŞTIMI İNİYOLAR
BAZENDE HER ATŞIMDA KALMIYOLAR EVİN ETRAFIN 2 TUR ATIP İNİYOLAR
GELDİKELRİNDE YEMLİYOM SULUYOM KAPATIYOM
NE YAPMALIYIM UZUN SÜRE UÇMASI İÇİN??**?????

Kardeş Kuşlar iyi degildir saglam degıllerdır yada henüz açılmamışlardır...Kuşçuluk aynı zamanda sabır işidir...Kuşların performanslarını en güzel şekilde sergıledıkleri zamanlar vardır...(( bu benim fikrim..kardeş sen bu kuşları öyle sert bir havada at bakım nasıl oluyorlar sonra gör ))

Kuşların hemen konuyorlarsa yemleme kondukları zaman yıne kovala ucsunlar güçleri tükenene kadar kovala ondan sonra yemle ucmayıp yemlıyorsan ona alışmışlardır ve hemen konmaya calısıyorlardır. Bide bu konunun yeri burası değil Taklacı bölümüne acman lazım büyük ihtimal konu kitlenir veya taklacı bölümüne taşınır. kolay gelsin.

bugün sabah 10.30 da uçtular 10 dk takla attılar döndüler fişek yaptılar sonra geldiler az yem verdim akşam bidaha yapacam baakalım
BİLMEDİM ABİ KİTLENMESEDE TAKLACI BÖLÜMÜNE ALINSA KEŞKE ÇÜNKÜ ÖNEMLİ BENİM İÇİN BU SORUM

Kargı bul ucuna siyah poşet bağlaa onla ucurt koncakları zaman salla veya yukselınceye kadar kuşların salla nefesleri acılsın

kuşlara yem vermeden sal sabahtan onlar uçar sabretceksin onlar ortama laıştıkça ısındıkça uçmaya başlar benimkiler çatıyo konuyo karanlık çökene kadar ordalar hatta bir baştankara çektiler

düzenli uçum düzenli yemleme ve sabır gerekli...

kuştan verebileceğinden fazlasını bekleme. sopaya poşet bağlayıp üzerine sakın gitme. hayvana eziyet etme. kendinden pay biç, bugün 1 tur koşarsın, hergün antrenman yapsan 1 ay sonra 10 tur koşarsın. ilk günden birisi seni sopayla kovalasa gene 10 tur koşarsın fakat korkar strese girersin birdaha o mahalleden geçmezsin. kuşlarında başka dama konması başka hedefe oynaması gibi kusurları yanlış uçurmaktan kaynaklanır.

sağlık sorunları olmadığına emin ol. tüye giren kuşta uçmaz. yumurtlayacak dişi uçmaz mayalı kuş uçmaz. bütün bunlar uçum için önem taşır uçacak kuşun hiçbir problemi olmaması gerekir. her kuş uçacak diye birşeyde yoktur. uzun süre yatmıştır yaşlanmıştır gene uçmaz.

sabırlı ol, düzenli ve ihtiyaçları olduğu kadar yem ver (Kuş Başı 30 gram idealdir, kuşlar yuağlıysa bir müddet kısabilirsin) ve hergün düzenli uçur performansları artacaktır.

Kuşu kovalamadıktan sonra uçmaz uçması içinde kovalaman lazım ve en iyisi bir kargıya poşet bağlayıp ucurmak ben öyle yapıyorum ne başka çatıya konuyorlar nede korkuyorlar sadece konmamalarını önlüyor zaten yoruldugu zamanda anlıyorsun kuşu posedi kaldırıp damına konduracaksın benimkileri ben poşetle ucuruyorum hergün uçuş süreleri artıyor yavrularım suan 20 dk uçuyorlar gün geçtikce artıyor yorulduklarını anladıgım zaman poşeti kaldırıyorum 1-2 kuş salıyorum dama gelip damıma konuyorlar belli bir süre geçtikten sonra kuş salmadan bile gelip dama konuyorlar yeterki disiplinli ve tok karnına uçurma. geldikleri zamanda yemle alışsınlar başka dama konmamaya.

sağolun abiler,
BEN KUŞLARI AÇ UÇURUYOM VE HERSABAH SERİNLİKTE UÇURUYOM İNMEYE YAKLAŞTIĞI ZAMAN HEMEN ELİME Bİ KAZAK ALIYOM SALLIYOM YÜKSELTİYOM BAKTIM BYAA YORULDULAR İNMEYE ÇALIŞINCI SALLAMIYOM KAZAĞI İNİYOLAR GELDİKLERİNDEE YEMLİYOM SULUYOM ? BİDE BİŞEY SORACAM:
BİZ BU AYIN 23Ü NDE KÖYE GİDECEZ 2 HAFTALINA KUŞLAR 3 TANE SATEN SANDIKTA DURUYOLAR 5 GÜNLÜKTE YAVRULARI VAR BEN BUNLARI GİDERKEN TUVALLETE KOYACAM EVE GİDERKEN YEM SU KOYACAM IŞIK YANIK DURACAK ARADA KOMŞU GELİP YEM SU VERECEK BAKARLARMI CÜCÜNE ?*?*

Yerini değiştirme bence yavrular çok ufak bakmazlar yine aynı yerınde dursunlar yuvayı az daha buyult bol yem ve bol su koy komsunda 2güne bir gelsin baksın su yem takviyesı yapsın su ve yemını eksit etmesın vakti varsa aksam üzeri gelsin 5-6 gibi salsın kuşlarını aksam kendıleri girince kapatsın sandığa tekrar.. ( Yerini değiştirisen %80 bakmazlar. )

buralarda hırsız çok ondan korkuyom ondan tuvallete koyacam ışığı yakacam giderk n yems su koyacam sonra komşu gelip yem su vercek

bide gitmeden akşa m koyacam çıkaracam uzakta nb akacam bakalım nabacaklar yerine girese tamam girmese artık ya cücükleri götürürüm ben bakarım yada allah kerim

Yerini değiştirirsen bence bakmazlar basıma gelmişti bide yavrular daha ufak ustune yatmazsa yavru yine ölür.

yok yavruya yatmıyolar artık yavruların gözü açıldı tüyleniyolar yvaş yavaş 1 haftalılar kusmadan kusmaya geliolar ?*

selm eğer elinle bakacaksan1 kılo besi yemi(palet yemi) al suyla karıstır bıberonla doyur suyu bol olsun ama :))

bakmışlar yavrularına teki arap teki dumanlı akkuyruk arapın bi ayanın tekinde tek parmağı dönmüş içine nedenki ? :(

Geri