BIKTIM BUNLARDAN YUMRTAYA OTURMYORLAR ŞİMDDE NEYAPMALIYIM???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mertbey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert bey
Meslek
çalışan
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR LUTFEN YARDIM EDİN KAFAYI YİCEM. KUŞLAR İKİ GÜN ÖNCE BİR TANE YUMURTA YAPMIŞLARDI.
HEMEN GİTTİM FOLLUK ALTIM ALTINA KEÇEYİ KOYDUM. FOLLUĞU KOYDUKTAN SONRA YUVAYA GİRMEDİLER. DÜNDE YUVAYA GİRİP YUMURTAYI YAPMIŞ TEKRAR DIŞARI ÇIKMIŞ..
SONRA İKİ YUMURTAYI FOLLUĞA KOYDUM AKŞAM İKİSİNİDE YAKALADIM YUVAYA KOYDUM.
SABAH BAKTIM YINE OTURMUYORLAR.. KANATLARINI BANTLADIM YUVAYA KOYDUM SON RESİMLERİDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ACİL YARDIM NE YAPMALIYIM?

YUMURTAYA OTURURLARMI?
YUMURTALAR SOĞUK SICAK DEĞİL..

BUNDAN BİR HAFTA ÖNCEDE TAM YAVRU ÇIKARACAKKKEN YUMURTADAN KALKTILAR Ş.SİZLER..

Ekli dosyalar

• IMG-20130312-00670.webp
    IMG-20130312-00670.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,220
Re: BIKTIM BUNLARDAN YUMRTAYA OTURMYORLAR ŞİMDDE NEYAPMALIYI

OTURMUYOLAR

Ekli dosyalar

• IMG-20130312-00669.webp
    IMG-20130312-00669.webp
    590.3 KB · Görüntüleme: 1,179

otururlarmı acaba yumurtaya bilen yokmu?

kuslar yumurtlar yumurtlamaz müdahele etmeyin kus düzenli olarak ikinci yumurtadan sonra yatmaya baslarlar birde pek fazla rahatsız etmeyin hallerine bırakın bazı kuslar vardır elini de degsen yumurtaya yatmazlar bazılarıda vardır elinde oyna sonra koy yuvaya yatarlar kusdan kusa degişen bir durum tahminen kusları çok tedirgin ediyorsunuz üzerlerine pek düşmeyin hallerine bırakın zamanla alısır yatarlar

saygılar

teşekkür ederim bilgi için
evet çok tedirgin diyorum çünkü ben tedirginim hayatımda hiç yavru alamadım ama dünden beri yumurtaların yuzune bıle bakmıyorlar bunada oturmazlarsa sılacam içeri almayacam kuşları..

sen yuvalığı, kuşların yumurtladıktan sonra alıp koyduysan hiç yumurtalara yatacaklar diye bekleme.kuşlar nereye yumurtladı ise yerlerini hiç değiştirme ve müdahale etme. sen sadece yuvalarının kenarına çöp koy.onlar yumurtayı koruma altına alırlar.bundan 30 yıl önce plastik yuvalıkmı vardı. limon sandıkları yuvaları olurdu.orada yumurtlarlar, yavrularını büyütürlerdi.yumurta ya yatan kuşların yuvalarını bile temizlemeyin. yumurtadan cücükler çıktımı biraz ele avuca geldiği zaman temizliğini yaparsınız. daha dün bir arkadaşımın kümesine gittiğimde yumurtaya yatan kuşun yuvası çok pis ve çöp var diye temizlemiş, temizledikten sonrada kuşlar yumurtadan kalkmışlar.

haklısın abi oturmayacklar bu gidişle..
ne yapmam lazım bu durumda?
geçen haftalardada aynısı oldu iki hafta oturdu sonra kalktılar oturmadılar.

tekrar yumurta yaparlarmı?

yumurtaları alayımmı?
ne yapmam lazım?

hayvanlarında günahını aldım iki seferdir benim yüzümden bosuna yumurtluyor hayvan Allah affetsin..

Bazı kuşlar değdini anlayıp yatmayabiliyor.Yerlerini değiştirmişsin kabullenememişlerdir.

kuş iki hafta yumurtaya yatıp kalkıyorsa yuvalıkta sorun vardır bence kuş kolay kolay iki hafta yattığı yumurtadan kalkmaz ürkmez ise yada yuvalıkta kuşu rahatsız edecek böcek vb. haşere vardır rahatsız olduğu için kalkmıştır

yuvalığa yumurta koyma işine gelince kuş yuvalığa yumurtladıktan sonra bile keçe koysan altına yumurtaya yatmama olasılığı çok yüksek o yüzden en güzeli kuşu kendi haline bırakmanız yerlere yuva çam iğnesi yada toplayıp yuva yapabileceği süpürge parçaları atmanız yeterli kendi yuvasını yapar o birde ben plastik yuvalık kullanmını pek uygun bulmuyorum tabi bu benim düşüncem ama bence de en güzeli limon sandığı e

saygılar

arkadaş benimde başıma geldi acemilik işte tam yavrular çıkacagı zaman kuşlar tedirgin oldu yatmadılar yavrularda çıkmadan öldüler.. benim sana tavsiyem bir gün daha bekle yatmazlarsa yumurtaları al.. ve kuşlarını hiç rahatsız etme yuvayada çevrende kurumuş otlardan toplayım biraz at iki hafta sonra tekrar yumurtlarlar .... geçmiş olsun saygılarımla....

teşekkür ederim cevaplarınız için..

kuş yumurtlayınca rahatsız etme örneğin;eline alma ve kümesten çıkıp uçmaya zorlama
Ve yaptığın en yanlış şey yumurtaların yerini değiştirmek kuş yere bile yumurtlasa bırakmalısın.

Geri