Bıldırcın Avından Görüntüler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Selamlar. Arkadaşlar bu yıl yapmış olduğumuz bıldırcın avından görüntüler. Kişi başı limitlerimizi doldurmadan, yasal çerçevede yapılmış bir avdır. Köpeğimiz ferma esnasında 12 tane canlı olarak tutmuştur.

Ekli dosyalar

• 8.webp
    8.webp
    64.7 KB · Görüntüleme: 1,777
  • 1.webp
    1.webp
    712.9 KB · Görüntüleme: 1,738
  • 2.webp
    2.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,779
  • 3.webp
    3.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,865
  • 4.webp
    4.webp
    991 KB · Görüntüleme: 1,803
  • 5.webp
    5.webp
    712.9 KB · Görüntüleme: 1,780
  • 6.webp
    6.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,774
  • 7.webp
    7.webp
    955.5 KB · Görüntüleme: 1,819
  • 8.webp
    8.webp
    42.5 KB · Görüntüleme: 1,797
Re: Bıldırdın Avından Görüntüler

Değerli arkadaşım Hüseyin maşallah güzel av cıkarmışsınız.Curnatayı yakalamışsınız,Ne zaman denk getirdiniz.Yağmurlu havadamı yoksa yağmurdan sonramı.Kazası belasız avlar dilerim.RASTGELE_SAYGILAR

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım Hüseyin maşallah güzel av cıkarmışsınız.Curnatayı yakalamışsınız,Ne zaman denk getirdiniz.Yağmurlu havadamı yoksa yağmurdan sonramı.Kazası belasız avlar dilerim.RASTGELE_SAYGILAR
Merhaba. Mehmet abi maşallah dediğin gibi yasal çerçeceler dahilinde bizim için bol bir av oldu. Yeni bir yavrumuz vardı hem onun içinde bir nevi real eğitim olduğu kesin. Bildiğin gibi bu zamanlar bizim bu taraflarda göç mevsimi, göç yoluda direk bizden geçiyor. Avı bi kaç gün önce yaptık. Bıldırcınlar sanırım abi seninde tahminde bulunduğun gibi yağmurlu bir akşamın sabahında vuruldu. Şu anda halen daha yüzlerce mevcut bıldırcın var. Bu arada eline tüfeği alanda avda ne yapıcaz belli değil. Bu arada buradan da belirtmek isterim, belki bilmeyen avcı arkadaşlarımız vardır, arkadaşın biri iki tane kılavuzu vurmuş, :asla: kılavuzlar göç yolunda sürüye liderlik, rehberlik yapan bir çeşit bıldırcındır. Kılavuzların vurulması demek, inen toplam bıldırcının göç edememesi demektir. İki kılavuzu vuran arkadaş bilerek vurmadığını söyledi, (ne kadar doğru bilinmez) kılavuzlar vurulduğu içinde sürüdeki yüzlerce bıldırcın göç edemeyerek avlakta kaldılar. Belki avın akşamında oradan göç eden başka sürüye katılma şansları olabilirdi fakat aşırı yağmur engellemiş olmalıki hepsi tarlalara dağılmışlar.Sezonda herkese bol avlar. Rasgele... :tamam:

selamunaleykum
bereketli gecmis huseyin resimleri cok dikkatli inceledeim ama senin vurdugunkus goremedim :p
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
bereketli gecmis huseyin resimleri cok dikkatli inceledeim ama senin vurdugunkus goremedim :p
saygilarla ferhat

Eh abi ben kuşçuyum, kuşları seviyom, o yüzden görmemişsindir. Ben genelde korkutuyom. Benim avlar korkudan ölüyor. :)

hasanyılmaz' Alıntı:
maşallah ne bereketli av cıkarmıssınız sansınızda biraz ii galiba..............:):):)

Şans tabikide var ama şanstan ziyade attığımızı kaçırmıyoruz :bravo:

FOTODAN 85 TANE KADAR SAYABİLDİM..

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
tekço' Alıntı:
Merhaba. Mehmet abi maşallah dediğin gibi yasal çerçeceler dahilinde bizim için bol bir av oldu. Yeni bir yavrumuz vardı hem onun içinde bir nevi real eğitim olduğu kesin. Bildiğin gibi bu zamanlar bizim bu taraflarda göç mevsimi, göç yoluda direk bizden geçiyor. Avı bi kaç gün önce yaptık. Bıldırcınlar sanırım abi seninde tahminde bulunduğun gibi yağmurlu bir akşamın sabahında vuruldu. Şu anda halen daha yüzlerce mevcut bıldırcın var. Bu arada eline tüfeği alanda avda ne yapıcaz belli değil. Bu arada buradan da belirtmek isterim, belki bilmeyen avcı arkadaşlarımız vardır, arkadaşın biri iki tane kılavuzu vurmuş, :asla: kılavuzlar göç yolunda sürüye liderlik, rehberlik yapan bir çeşit bıldırcındır. Kılavuzların vurulması demek, inen toplam bıldırcının göç edememesi demektir. İki kılavuzu vuran arkadaş bilerek vurmadığını söyledi, (ne kadar doğru bilinmez) kılavuzlar vurulduğu içinde sürüdeki yüzlerce bıldırcın göç edemeyerek avlakta kaldılar. Belki avın akşamında oradan göç eden başka sürüye katılma şansları olabilirdi fakat aşırı yağmur engellemiş olmalıki hepsi tarlalara dağılmışlar.Sezonda herkese bol avlar. Rasgele... :tamam:

Sanayinin doğaya verdiği zararın yanında sizlerinki az kalır. Ancak bu az olan zararı vermeği bile akla, mantığa sığdıramıyorum. Hele ki verdiğiniz örnekte "kılavuzları öldürme" olayındaki gibi bilinçsizce avlananlar olduğu sürece...

Muhabbetinizin tadını bozmuş olabilirim. Ama okuyunca dayanamadım ve yazdım.

Saygılar,
Dilaver Aybey

DilaverAybey' Alıntı:
Sanayinin doğaya verdiği zararın yanında sizlerinki az kalır. Ancak bu az olan zararı vermeği bile akla, mantığa sığdıramıyorum. Hele ki verdiğiniz örnekte "kılavuzları öldürme" olayındaki gibi bilinçsizce avlananlar olduğu sürece...

Muhabbetinizin tadını bozmuş olabilirim. Ama okuyunca dayanamadım ve yazdım.

Saygılar,
Dilaver Aybey

Bunun tartışmasını yapmıycam tabiki de. Burası genel konuların paylaşıldığı bölüm. Kendi açınızdan belki haklı olabilirsiniz. Ama buda bir spor.

Güzel bir av çıkartmışsınız abi çok fazla bıldırcın vurmuşsunuz maşallah. Bende de av merağı var fakat bu sezon bizim av pek iyi geçti denemez, bıldırcından ziyade yelve daha çok kaldırdık. Ama bulunduğumuz orman çok sık olduğu için atış imkanı pek olmadı. Ve daha sonrada köpeğimi de vermek zorunda kaldım çok bir evde 3 köpek olmadı en büyüğü gitti..Safkan bir pointer kara kafa vardı ama üzerek de olsa verdim.. Artık önümüzdeki avlara bakıcaz (:
Herşey gönlünüzce olsun.Rastgele..

Sağol Özgür kardeşim.
Yelve dediğin ne bilmiyorum yörelerde isimlerde değişiklik oluyor. Sanırım klavuzdan bahsediyorsun.
Resimdeki köpek kurhzaar ile pointer kırması bi köpek. Avı yapalı çok oldu. Sadece bıldırcın avında kullandığımız bi köpek.
Bende çatalburun var, çatalburunla gidiyorum ava. Geçen yıl onuda avdayken arkadaşım vurdu yanlışlıkla bu sene köpek olmadığı için pek gidemedim ava.
Bakalım seneye artık nasipse.
Sizede rasgele avlar.

Bu çatalburunun resmi;

Ekli dosyalar

• 16062007(007).webp
    16062007(007).webp
    42.3 KB · Görüntüleme: 1,272
Evet abi yörelere göre isimler değişiyor ,bizim burada yelve diye adlandırılan kuşun diğer bir ismi çulluk . Kış aylarında ormanlarda rastgelinir veya kar olduğunda su kenralarında.. Mutlaka biliyorsundur zaten eminim.
Köpeğinde maşallah çok güzel gözüküyor. Ama bana göre gerek bıldırcın gerekse çulluk avında en iyi iş çıkartabilecek köpek seter diye düşünüyorum. Çünkü seter ırkı önünden ayrılmıyor fazla açılmıyor, ama pointer ırkının nerde gezdiğini göremiyorsun mutlaka bipper alıp ferma anında bipper ın sesine gitmen lazım. Fermaları oldukça güzel ama açılması çok fazla.. Aşağıdaki de benim pointerimdi fakat enişteme verdim. Çok iyi ferması var tek paftalı ama evde 3 köpek bakmak zor oldu (:
BUDA VİDEODAN ÇEKTİĞİM FERMA ANINDAKİ BİR RESMİ. İLERİDE BILDIRCIN VAR ZİNCİRLE TUTUYORUM YAKALAMASIN DİYE (:

SAYGILARIMI SUNUYORUM. TÜM AV DOSTLARINA RASTGELE..

Ekli dosyalar

• Foto3958.webp
    Foto3958.webp
    4.1 MB · Görüntüleme: 1,276
  • Foto3959.webp
    Foto3959.webp
    2.5 MB · Görüntüleme: 1,284
  • bscap0002.webp
    bscap0002.webp
    45.8 KB · Görüntüleme: 1,150
Bıldırcın avından bahsedince bende klavuz olarak anladım yelve yi. :)
Çulluğa bu tarafta "lökşe" - "lökeşe" ve asıl adıyla "çulluk" derler.
Çulluk - bıldırcın ve ördek en çok sevdiğim avlardır.
Bu sene yaptığımız çulluk avından iki kareyi paylaşayım. Seterle gitmiştik ava.

Ekli dosyalar

• cullukavim2011.webp
    cullukavim2011.webp
    195.2 KB · Görüntüleme: 1,290
  • cullukavim2011arabaustu.webp
    cullukavim2011arabaustu.webp
    63.5 KB · Görüntüleme: 1,298
Maşallah yine vurgunu yapmışsınız abi ,köpekde baya yorulmuşa benziyor çok ıslanmış şu haline bak (:
Çulluğa lökşe denildiğini ilk defa duyuyorum tabi her yörede farklı nasıl olsa. Ama malesef bilinçsiz avcılık yüzünden gerek bıldırcın gerek çulluk gerekse ördek soyu tükeniyor. Daha önceden bizim burada gölet kenarlarında çok fazla ördek olduğu söylenir , millet kışın karda küme yapar maket ördeklerle ördek beklerlermiş. Tabi avda iyi geçermiş. Artık ördek falan kalmadı ancak yüksekten göç eden ördekleri görüyoruz o kadar. Bunun yanı sıra bıldırcın avında kaset kullanıyorlar. Geceden kaset kuruluyor bıldırcın sesini alan ve göç eden bıldırcınlar kasetin olduğu yere iniyorlar ve sabahına bir tane canlı bıldırcın kalmıyor.. Balık avında da aynı şey var bulunduğumuz yerdeki büyük derelerden yayın balığı çıkardıklarını söyler hep dedem ama artık bırak yayın balığını tek bir canlı yaşamıyor içinde , bazı fabrikaların atıkları nedeniyle göl kapkara birde pis kokuyor. Zamanla herşey tükeniyor ama farkında değiliz..

Geri