Selamlar, öncelikle bıldırcın yumurta kafesi almanızı öneririm;
-Yem zayiatını önlersiniz,
-Bıldırcınların gübrelerini günlük veya iki günde bir rahatlıkla temizleyebileceğiniz için kokuyu engellersiniz,
-Sulukları nipel damlalık şeklinde olduğu için bıldırcınların suyun içine düşme olasılığını kaldırmış olursunuz, böylelikle kolay hastalanmazlar,
-Suları ile ilaç vermeniz çok daha kolay olur,
-Yumurtaları kırılmadan toplayabilirsiz vs
Erkek dişi oranında tavsiye edilen 2 dişiye 1 erkek şeklindedir, ancak 3 dişiye 1 erkeğe kadar sorun olmaz, bunun dışında dişi sayısının fazla olduğu kafeslerde dişilerin erkeklere baskın olması durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Yem olarak protein oranı yüksek kaliteli yem kullanmanız gereklidir (Tavsiyem CP tavuk yumurta yemi), eğer imkanınız varsa doğal ortamı sağlama amacıyla aralıklarla solucan-yeşillik verebilirsiniz, yağlanmaya neden olacağından yoğun mısır içeren besinler vermemenizi öneririm, yumurtalarda ince kabuk sonucu kırılma sorunu yaşamanız durumunda yemin içine mermer tozu katabilirsiniz.
Unutmayınız ki bıldırcınlar ortalama 45-50 günlükken yumurtaya başlarlar ve en verimli yumurtlama dönemleri ilk yaşlarıdır, ilk yumurtlama dönemini takiben ekim sonları gibi tüy dökümüne girerler ve yumurtayı keserler, 2 ay kadar süren tüy dökümü sonrası tekrar yumurtlamaya başlarlar, ben bu bağlamda yumurtlayan bıldırcın yerine 30-40 günlük bıldırcın almayı yeğlerim, hem ilk maliyet düşecektir, hem de elinizdeki bıldırcının yaşını bilme şansınız olacaktır.
Tüy dökümüne giren kuşlarınıza a vitamini takviyesi şiddetle tavsiyemdir, bu dönemi hem acısız ve stressiz geçirmelerini sağlar hem de tüy döküm süresini azaltır.
Evet, ışık oyunlarıyla bir bıldırcından günde iki defa almak mümkündür, ancak şiddetle karşı çıktığım bir konu, doğanın dengesini korumamız gerektiğine inanıyorum.
Aklınıza takılan başka sorular olursa elimden geldiğince cevaplarım. (Biraz dağınık anlattım, kusura bakmayın, uykusuzluğuma verin)