Bıldırcın Hakkında Bilgiye İhtayacım Var...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SnN16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

SnN16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sinan...
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selamunaleykum;
Ben bıldırcın besleyeciğimde o bakımdan bıldırcınlar hakkında bilgiye ihtiyacım var nasıl beslendiklerini falan biliyorum fakat yumurtlayıp yumurtlamadığını veya kart olup olmadığını bide hasta ise neresinden anlayacağımı ve son olarak Bursa'daki fiyatları nasıl söyler misiniz ? Yerim falan hazır...Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler...

Valla Bursayı bilmiyorum ama İstanbulda tanesi 5 tl.. Yumurtluyorlar her gün..

Peki aynı güvercinler gibi mi bunlarda 1 çift alıp beslicek miyiz ? Yoksa tavuklar gibi bir sürü dişi bir erkek mi ?

Bİr sürü dişi 1 erkek benim bildiğim kadarıyla.. Tabi 2-3 tanede olur.. MEsela geçen gün mezatta bi adam ben besliyorum 7 tane dişi 3 tane erkek var diyordu.. Her gün yumurta alıyorum diyordu...

Peki Bunların Yumurtlayıp Yumurtlamadığını nerden Anlıcaz ? Yani Her Dişi Yumurtlar mı ?

Selamlar, öncelikle bıldırcın yumurta kafesi almanızı öneririm;
-Yem zayiatını önlersiniz,
-Bıldırcınların gübrelerini günlük veya iki günde bir rahatlıkla temizleyebileceğiniz için kokuyu engellersiniz,
-Sulukları nipel damlalık şeklinde olduğu için bıldırcınların suyun içine düşme olasılığını kaldırmış olursunuz, böylelikle kolay hastalanmazlar,
-Suları ile ilaç vermeniz çok daha kolay olur,
-Yumurtaları kırılmadan toplayabilirsiz vs
Erkek dişi oranında tavsiye edilen 2 dişiye 1 erkek şeklindedir, ancak 3 dişiye 1 erkeğe kadar sorun olmaz, bunun dışında dişi sayısının fazla olduğu kafeslerde dişilerin erkeklere baskın olması durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Yem olarak protein oranı yüksek kaliteli yem kullanmanız gereklidir (Tavsiyem CP tavuk yumurta yemi), eğer imkanınız varsa doğal ortamı sağlama amacıyla aralıklarla solucan-yeşillik verebilirsiniz, yağlanmaya neden olacağından yoğun mısır içeren besinler vermemenizi öneririm, yumurtalarda ince kabuk sonucu kırılma sorunu yaşamanız durumunda yemin içine mermer tozu katabilirsiniz.
Unutmayınız ki bıldırcınlar ortalama 45-50 günlükken yumurtaya başlarlar ve en verimli yumurtlama dönemleri ilk yaşlarıdır, ilk yumurtlama dönemini takiben ekim sonları gibi tüy dökümüne girerler ve yumurtayı keserler, 2 ay kadar süren tüy dökümü sonrası tekrar yumurtlamaya başlarlar, ben bu bağlamda yumurtlayan bıldırcın yerine 30-40 günlük bıldırcın almayı yeğlerim, hem ilk maliyet düşecektir, hem de elinizdeki bıldırcının yaşını bilme şansınız olacaktır.
Tüy dökümüne giren kuşlarınıza a vitamini takviyesi şiddetle tavsiyemdir, bu dönemi hem acısız ve stressiz geçirmelerini sağlar hem de tüy döküm süresini azaltır.
Evet, ışık oyunlarıyla bir bıldırcından günde iki defa almak mümkündür, ancak şiddetle karşı çıktığım bir konu, doğanın dengesini korumamız gerektiğine inanıyorum.
Aklınıza takılan başka sorular olursa elimden geldiğince cevaplarım. (Biraz dağınık anlattım, kusura bakmayın, uykusuzluğuma verin)

yazdıklarınızdan faydalandım bildircinlari nerrelerden alabilirim?
evimizin balkonunda bakabilirmiyiz
ilginiz icin tesekkurler

arkadasım bıldırcınları pet shoplarda yada kuş pazarlarında bulabilirsin. adet fiyatı 3 tlden baslar 7.5 tlye kadar cıkar. bıldırcın kafesi alamıyorsan tahtadan yapacagın limon kasası büyüklügündeki bir kafesin altını kafes teli ile kapla hayvanlar telde gezinsin.böylece tırnaklarında top top pislik olmaz. bıldırcını küçük almanı öneririm. 1 erkege 3 dişi bıldırcın yeterli olacaktır. yumurtası normal tavuk yumurtasına göre 5 kat daha fazla fosfor ve vitamin içerdiginden küçük cocuklara günde bi,r adet verilmesini tavsiye ederim. cok yararını görürsünüz..

Arkadaşlar bendede 8 adet bıldırcın var tanesini beş tl ye aldım .. Yumurta için yada kesip yemek için bakmıyorum , daha çok rek olsun çeşit olsun diye birazda meraktan ..
Bunların dürdü beyazkırçıllı ve erkeği dişisi çok belirgin deği,l çilli lerin erkeğini göğüs kızılllığından anlayabiliyorum ,bu beyaz kırçıllarda renk olarak cinsiyet ayırımı yapmak olanağı yok ,sadece haraketlerini izleyerek kur yapmalarından dominant tavırlarından erkek olabilecekleri seçebiliyorum ..
Ben bu kuşları geçen sonbaharda aldım bahsetiğiniz gibi tüye girdiler ve kışın yumurta yapmadılar hoş onlara ılıman bir ortam gerektiğini biliyorum , ama ben özellikle kışın yumurtlasınlar diye bir çaba göstermedim ..
Bu günlerde yumurta yapmaya başladılar ben bu kuşları çeşit olsun diye besliyorum ve ilk defa denediğim bir tür kuluçkaya yatarlarmı yatarlarsa kaç yumurta ile yatarlar merak ediyorum , daha sonrasında tavuk gibi civciv lerini avuturlarmı vs bu konularda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim .. selamlarŞEREF daha ziyade

kuluckadan cıkan bıldırcınlar yumurtaya yatmazlar kardesim. yumurtalarını kulucka makinesine koyman gerekir. birde güvercinlerin altına koydugunda yumurtaların cıktıgını duydum. ancak iyi takip etmen gerekiyor. yumurta catladıgında kusun altından alman gerek yumurtayı. yoksa güvercin azına yem kusup yavru bıldırcını boguyor. bıldırcınlar dogdugu ilk gün lamba sarkıtılmıs bir kutuya konur ve sadece sekerli su verilir. ertesi gün normal yem verebilirsin.

Arkadaşlar ben de beyaz renkli siyah kırçıllı bıldırcın var yeni aldım daha yavru sanırım çok halsiz görünüyor dıışkısı beyaz ve ishal gibi.internetten biraz araştırma yaptım ülserli enteritis hastalığına benziyor bu hastalıkla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi nasıl geçebilir bu hastalıkkk yardım ederseniz sevinirim

yerin boyutuna göre 5-10 tane bıldırcın koya bilirsin dişili erkekli olm asada olur mesela 4 dişi 6 erkek olsada olur ama bence çoğunluk dişi al çünkü yuurtaası var erkekde yok tabi :) bide yem olarak buğday,ekmek kırıntısı yoncayı doğra ver fln böyle şeyler yerler kuluçka şeylerini bilmiorum ve dişinin kursağı beyazımsı olur erkek çilli olr saygılar güle güle beslee

bıldırcın için aklına geliyorsa sorabilirsin kafes sistemleri bakımları sulukları aklına ne geliyorsa sor tel 0532 730 72 63

selamun aleyküm arkadaşlar ben 2 hafta önce(25/11/2011) 14 tane bıldırcın aldım genelde renkleri beyaz satıcının sözüne göre çoğu dişiymiş kümeste besliyorum altında 5 santim lik toprak üzerinde lamba altında elektirikli sobalı bir kümeste besliyorum etrnafı telergülerle kaplı ama yumurtlamıyorlar yardımcı olursanız seviniriz şimdiden teşekkür ederim...

kadir556' Alıntı:
selamun aleyküm arkadaşlar ben 2 hafta önce(25/11/2011) 14 tane bıldırcın aldım genelde renkleri beyaz satıcının sözüne göre çoğu dişiymiş kümeste besliyorum altında 5 santim lik toprak üzerinde lamba altında elektirikli sobalı bir kümeste besliyorum etrnafı telergülerle kaplı ama yumurtlamıyorlar yardımcı olursanız seviniriz şimdiden teşekkür ederim...
Bıldırcınlar Yeri Neresi Olursa Olsun Yumurtlarlar.Bir Yemci Olarak Yemcilerde Satılan Yumurta Yemleri Var Bıldırcınlar İçin Bildiğimiz Tapa(CivCiv) Yeminin Siyahı oluyor.Bu Yemi Kullanınca 1 Hafta Sonra Hayvanlarınız Yumurtlamaya Başlar.

Re: Bıldırcın Hakkında her türlü bilgi ve temini yapılıur..

bıldırcın konusunda hemen hemen tüm yetiştirme bilgisine sahibim...elimde 1000 adet yumurtlar durumda 75 günlük bıldırcınlarım bulunuyor...otomatik kafesleri hediye olarak vereceğim ...toplam 6000tl...05374105562 izmir menemen...

oldukça geniç bi kümese sahibim yerde ızgaralar var ama bu sene toprak sermeyi denedik.. sonucda çeşitli haşereler oluştu öncedende varmıs ama fark etmemişim. ilaçlamayı düşünüyordum ama bir abimiz bıldırcını önerdi. Böceklere karşı birebir dediler. bu konuda bir bilginiz varmı. güvercinlerin arasında sıkıntı olurmu ?

Geri