bıldırcın hakkında bir kaç soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaDiR--
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

KaDiR--

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kadir altınsu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar ben bıldırcın almayı düşünüyorum ama benim aklıma takılan sorular var
-bıldırcınları her gün güvercin gibi dışarı çıkarmamız gerekiyormu yoksa sadece bıldırcınlara ait bir kümeste sürekli durmaları sorun yaratırmı ?
-yumurta yaptıkları yerde güvercin folluğu tarzında bir şeyler olması gereklimi yoksa buldukları yere yumurtluyorlarmı ?
-bide ben terasta beslicem acaba uçarlarmı terastan (uçarlarsa bu benim için çok büyük bi sorun yaratır )
-güvercinlerde kullandığımız parazit ilacı gibi vs. ilçaları bıldırcınlar üstünde uyguladığımızda sorun yaratırmı?

bu konuda bilgisi olan ve besleyen kişiler yardımcı olabilrlerse sevinirim.

bir şeyi yazmayı unuttum bıldırcınlara baktığınız kümesleri burada paylaşırsak memmun olurum çünkü kümes yaparken faydalı olacağını düşünüyorum

Selamlar.Kadir bıldırcın yabani bir hayvan olduğu için kümes içinde bakman gerekiyor.Saldığın anda uçup kaçar eğer uçamazsa çok hızlı oldukları için anında gözden kayboluverirler birdaha tutupta kümese koyman zor olur.Yumurta konusunda folluğa gerek yok kümesin içinde yumurtladıklarında günlük alabilirsin yumurtalarını.İlaçlar konusunda pek problem olacağını sanmıyorum.Sonuçta bahsettiğin ilaçlar tüm kanatlı hayvanlarda kullanılıyor...

sağol mesut abi bide bi sorum daha olcaktı bıldırcın çok bit yapar diye bi söylentialdım doğruluk payı nedir bunun ? kuşlara felan bit ardırmayalım ?

Bende bi soru sorıyım..Bıldırcın için aşırı koku yapıyo diyolar(pisliği için yani)..Doğru mu bu..çok mu kokuyor?

arkadaşlar ben geçen yaz boyunca beslemiştim bıldırcınlar kümesleri pis olmadıkça kolay kolay bit yapmazlar ama pis kümeslerde bit yaptığıda rastlanabilir evet bıldırcınlar çok koku yapar helede yaz sıcaklarında kümesin altına ne sererseniz serin illaki koku oluyor ben altlarına gazete yayıyordum 2-3günde bir yeniliyodum gazeteyi hiç yoktan kümesde fazla pis koku ve pislik olmuyor hemde hayvanlar rahat ediyor tabi bunu sölemedende edemicem bıldırcınlar eşinmeyi çok sever gazeteyi bile yırtıyorlar eşiniyorlar buna maalesef çağre yok:))!!!!!!!

arkadaşlar eklemeyi unutmuşum bıldırcınlara yumurta yemi veriliyor böylece her gün yumurtluyor buğday vb. verirseniz daha az yumurtluyor!!!örn3günde1

ben yaklaşık 3 4 sene kuşların yakınında bir kümeste baktım hiç sorun olmadı kümes yaklaşık 1m uzunluk 40 50 cm genişlik 40 50 cm yukseklikteydi ve 5 6 tane baktım bu kümsete kümesin bir tek 1m lik kısmında tel vardı buda elek teli gibi bir teldi yere de kum sererdik hem kumda oynarlar hemde yerlerdi folluğa gerek yok koysanda istediği yere yumurtlarlar uçma olayı yoktur uçurmaya kalkarsan tekrardan almak zorunda kalırısın :))) civciv yemi yerler birde yem verme su vermek için kümesin üstünden ufak bir göz bırakmayı unutmayım ama ufak olması lahazım çok kıvrak ve hızılı hayvanlardır alırken de 4 dişiye 1 erkek alın tavuklar gibi yani güvercinler gibi değil koku ya zaten alışığız güvercin neyse bunlar da aynı sonuçta hayvan aklıma gelenler bunlar takıldığın bir sey olursa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olamaya çalışırım

saygılar

sağolun hepiniz yorumlar için peki güvercinlerinim kümesine ufak bi yer yapsam kuşlarla aralarında tel olacak şekilde herhangi bir sorun yaratırmı ?

Arkadaşlar ben de beyaz renkli siyah kırçıllı bıldırcın var yeni aldım daha yavru sanırım çok halsiz görünüyor dıışkısı beyaz ve ishal gibi.internetten biraz araştırma yaptım ülserli enteritis hastalığına benziyor bu hastalıkla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi nasıl geçebilir bu hastalıkkk yardım ederseniz sevinirim

KaDiR--' Alıntı:
sağolun hepiniz yorumlar için peki güvercinlerinim kümesine ufak bi yer yapsam kuşlarla aralarında tel olacak şekilde herhangi bir sorun yaratırmı ?

Herhangi Bir Sorun Olacağını Sanmıyorum.Bıldırcınlar Her Ortamda Yaşıyabilir.Ne Güvercinler Bıldıcına , Ne De Bıldırcınlar Güvercine Zarar Verirler.Yani Bi Sorun Yaratmaz.

Geri