BILDIRCIN YUMURTASI KOYSAM NE OLUR???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sskukavvw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

sskukavvw

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
burak özen
Meslek
fabrika işçisi
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bakıcı bir güvercinin altına damarlanmış bıldırcın yumurtası koysam ne olur???
bakabilirmi?bıldırcını büyütebilirmi?

Bi ihtimal kardeş dış etkenlerin de önemi büyük sen anaya babaya bak gerisi belki normal gidebilir..

ya yok ben bıldırcınlarımın yumurtalarından birini alıp güvercinin altına koycam onu demek istiyorum

Koyabilirsin fakat yumurtadan kaldırma güvercini yeme falan kalktığında değiştir yumurtayı

evet bende öyle yapıcam peki gerçek annesi kadar iyi bakabilir mi?

ikisi farklı tur bıldırcın tavukgıllerden yanı yavrular cıkınca anne tarafından beslenmes sadece anne onu gezdırır kurt bocuk yerler

guvercınler ıse yavrularını yedıklerı kusmukla besler
yavrular bir ihtılam yumurtadan cıkar ama guvercın onları beslemes

Selamlar...

Böyle bir fantazi deneyin sonucunda elinize ne geçecek bilmiyorum. Muhtemelen yavru çıkacaktır, güvercinler bir gariplik olduğunu anlayacaktır, yavru yuvada kalmak istemeyecektir ve bu nedenle gerçek anasının arkasına takılması için baya uğraşmanız gerekebilir. Yada yumurta heba olacaktır. Yani her iki sonucun da kimseye bir faydası olmayacaktır... Bence bırakın herkes kendi bildiğini yapsın...

Ben güvercinin altına bıldırcın yumurtası koymayı denedim;
1-Bıldırcın yumurtasının çıkma olasılığı düşük oluyor. Çünkü bıldırcının verebilecegi sıcaklıkla
güvercinin verebilecegi sıcaklıgın farklı olduğunu düşünüyorum.
2-yumurtadan çıksa bile güvercin bakamaz. Çünkü güvercinin altında veya yakınlarında pek durmaz. Ağzını vermez. Kendi halinde dolaşmaya başlar.
3-Çıkarsa (düşük bir ihtimal bile olsa) en iyisi biraz küçük bir yere lamba sarkıtıp, önüne yem su koyup
ve suyu öğretip kendi haline bırakmanı tafsiye ederim.

s.a kuşsever dostlar bıldırcın,tavukgillerden bir tür,yumurtadan çıktığı gibi yem su ihtiyacını kendisi hallediyor.güvercin altında çıkarmı sorusuna yorum yapamıyorum.fakat üretmek isteyen arkadaşlara bir tavsiyem olacak.ispenç tavuğunun altında bıldırcın yumurtaları cok güzel çıkıyor,hemde hiç zaiyat vermeden.fakat yumurtalar çıkacağına yakın tavuğu sık telli bir kafes içine alırsanız iyi olur,çünkü çıkan yavrularda yabani kanı olduğu için yavrular araziye uyum sağlıyor ve yok oluyor.
SAYGILAR.
ÖMÜR DENİZ.

slm
arkadaslar benim bir cift yumutlamayan kisir güvercinim var altlarina mini tavuk (SERAMAS)
yumurtasi koydum gayet güzel gatiyorlar son 3 günü kaldi sonucu sizlere iletirim

arkadaşlar. ben güvercinin altındaki bıldırcın yumurtasından yavru cıktığına şahit oldum.ve pek çok güvercinin altında da aynı sonuç alınır.belirtildiği gibi tek problem bıldırcın yavrusu yumurtadan cıktığı gibi kümes içinde gezinmeye başlayacaktır ve güvercin onu besleyemeyecektir.bıldırcını ayrı bir yere alıp yemlemeye çalışmalısınız. bu arada güvercin kümeslerinde beslenen bıldırcınların dış parazitleri(at sineği, karınca,örümcek,kene) gibi canlıları afiyetle tüketmektedirler.bilginize...

Arkadaşlar bana görede güvercin altına konan bıldırcın yumurtalarına yatar ve yavruyu çıkartır ama asıl olan diyelim yavruları çıkardık güvercin kesin olarak bıldırcın yavrusunu beslemez yavruları ayrı biyerde bizim bakmamız lazım. peki yavrular bizim onüne koyacağımız yemi yiyebileceklermi yada açlıktan öleceklermi önemli olan bu . Cevaplarınızı bekliyorum Teşekkür ederim.. :)

HAVA SICAKLIĞI BILDIRCIN YUMURTADAN ÇIKTIĞI ZAMAN 30-32 oC OLMALI..YUMURTA YERDE OLMALI ATLAYINCA SAKATLANABİLİR .ÇIKAR ÇIKMAZ MISIR UNU 2 GÜN VERİLİR.. VS

Kardeş yorumları okuyamadım belki söylemiştir biri ama evet bakıcıların altına koyup bıldırcınların yavrusunu alabilirsin fakat güvercinler o yavrulara bakamazlar. Belki bakarlar ama düşük bi ihtimal. Ama şöyle bişeyde var bıldırcınlar yumurtadan çıktıkları gibi kendileri yem yemeye başlarlar yani sen güvercinin altındaki bıldırcınlar yumurtadan çıktığında bir karton kutuya koyarsan altınada gazete serip yere toz yem koyarsan küçük bir kabada su koyarsan büyütebilirsin. :) iyi şanslar sana inşallah istediğini yapabilirsin.

Abi kusura bakma yaşın yazmayınca bende kardeş dedim Fabrika işçisiymişsin tekrar özür diliyorum :))

Teşekkürler arkadaşlar

Geri