bıldırcında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ankaya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
önder ankaya
Meslek
asansör
İlgi Alanı
benim kümes 5m ön 2m derinlik we 3m yükseklige sahip altı yarısı toprak yarısıda işaat tozu ince toz yani fazla güneş görmüyo hatta güneş hiç görmüyo sadece atdınlık oluyo 75 watt akkor fleman ampul ile aydınlatıyorum kümes büyük mü acaba alışma kolay olurmu onu merak ettim
zor olarsa kümesi küçülteçegm

a.s. 2e 5d bıldırcınları alalı 2-3 gün oldu ne zaman kümese alışıp yumurtlamaya başlarlar bide ekmek mısır susam üçlüsünü karıştırıp veriyorum bi sorun olurmu

bıldırcınlar yerlerini yadırgadığı için hemen yumurtlamaya başlamayabilir yumurtlamaları 15-30 günü bulur.(yumurtlayacak yaş ve ortam da olması şart tabi) yem olarak yumurta tavuğu yemi verirsen düzenli bir şekilde yumurtlarlar. tane yemleri pek sevmezler.

OFFF 30 gün bekleyemem ben çook uzun bi süre daha kolay bi yöntemi yokmu acaba büyük kümes erken alışmalarını engellermi

1 mt lik, altı ızgaralı, üstten aydınlatmalı çifthaneler kullanımı daha verimli olacağı kanısındayım.4-5 dişi 1 erkek bu çifthanede huzurla yaşar. büyük oda veya kümeslerde uçmaya çalışıp, çarpar düşerler.gün aşırı yumurtlamaları normal şartlarda normaldir.

Geri