Bıldırcınlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Bıldırcın (Coturnix coturnix), sülüngiller (Phasianidae) familyasından 18-20 cm boyunda, küçük başlı, narin ve sert gagalı kuş türü.

Başı koyu kahverengi ve gözlerinin çevresi beyaz halkalıdır. Otlar, tahıl tarlaları ve bodur ağaçlıklı alanlarda gezinerek tohum, kurtçuk ve böceklerle beslenir. Yuvasını çalılıklar altında eştiği bir çukurda yapar. Sarı kahverengi benekli 7-15 yumurta yumurtlar. Yılda 2-3 defa kuluçkaya yattığı olur. Üç haftada yumurtadan çıkan yavrular, hemen analarının peşlerine takılarak kurtçuk ve böcek yemeye başlarlar. Bıldırcınlar Ağustos-Eylül-Ekim aylarında Afrika’ya göç ederek kışı geçirir. Mart-Nisan-Mayıs'da tekrar Rusya ve Romanya bozkırlarına dönerler. Gece alçaktan uçarak göç ettiklerinden ağ kurularak rahatlıkla yakalanırlar. Eti çok lezzetlidir.
Weibliche_Wachtel_

Bende de 8 tane bıldırcın var.Yumurtası için besliyorum günlük 1 tane yumurtluyorlar 2 erkek 6 dişi var günde 6 yumurta alıyorum.Yeriniz varsa beslemenizi tavsiye ederim.Tavuğun bi alt modeli. (:

Bende 23 tane var 3 erkek 20 dişi üretiyorum.Yumurtaları sağlıklıdır.Besleyen kişilere önerim yemlerin arasına kum katsınlar.

çok yakaladım bıldırcın
onları yakalamak için kaç gecelerce uykusuz kaldım ,yagmurda ıslandım,ama herşeye ragmen gecenin bir yarısı onunla karşılaştıgınızda içinizde tuhaf birşey oluyor acaba yakalayabilecekmiyim yoksa kaçıracakmıyım diye
çok farklı bir duygu bu bıldırcın yakalama işi

saygılar

iyi gunler arkadaşlar bende ed 10 tane bıldırcın var 2 tanesi beyaz bıldırcın. kutudan kafese getirirken 6 tane yumartladılar ancak kafeste yumurtlamıyorlar 1 aydır bakıyorum sorun nedir sizce

S.A Bildigim kadarıyla 1 bıldırcın yumurtası 4 tavuk yumurtasına eşitmiş.Ayrıca astım ve bronşit hastalıgınn birebir ilacıymış tavsiye ederim.

Arkadaslar bende guvercım kumesıme 2-3 tane bıldırcın almayı dusunuyorum kumestekı bocekler ıcın cok ıdeal dıyorlar, konyla alakası bılgısı olan varmı?

kendim beslemedim ama bi büyüğümün kümesinde görmüştüm oda aynı sebepten bulunduruyodu ayrıca hastalık salgını geldiğinde ilk bıldırcına geliyomuş güvercinlerden önce..

Merhaba arkadaşlar bıldırcın bütün parazitler için iyi oluyor her tarafı temizliyor.Arkadaşın duydugu gibi her türlü hastalıgıda en erken yakalanıyor.Bir yönde iyi ama kötü tarafı bütün kuşlara bulaştırıyor.Özellikle göz nezlesi burun akıntısı çok fena oluyor ben kümesten çıkardım.

arkadaslar ben aldım 3 tane kumesın ıcınde duruyor suanda arada sırada yumurtluyorlarda :D gecenlerde melemen yaptık yumurtalarını :D boceklerı cok fazla yemıyolar ama sanırım.

arkadaşlar bende 10 ördek vardı 5 tanesini yeğenime verdim..
kümesimin bir bölümüne bir yer yapsam onlara sizce geçinirlermi?

arkadaşlar bugün 3 tane bıldırcın aldım 2 tanesi beyaz 1 tanesi siyah renkte..
şimdilik onlara ayrı bir kümes yapana kadar büyük bir kutuda bakıcam..
çünkü ördekler bıldırcınları istemiyolar kovalıyorlar.. :hungur:
inşlh en kısa zamanda yumurtlamaya başlarlar..

Geri