bilgi arkadaslar çay posasının fazlası zarar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre1332
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

emre1332

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Kaplan
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
kuslara son 2 günden beri cay posası verdim arkadaslar kuslarımdan bazılarında dönbaş görülmeye baslandı bu bilgiyi sizlerle paylasmak istedim fazlası zarar kısacası (:

Selamlar,
Öncelikle her şeyin fazlası zarardır.
Ben uzun zamandır her gün kuşlara bir miktar çay posası veriyorum.
Fakat bu güne kadar hiç bir şekilde bu gibi bir sorunla karşılaşmadım.
Sizin bu dönbaş durumunuz başka nedenlerden kaynaklanıyor olabilir.
Çok yönlü araştırma yaparsanız daha kesin sonuçlara ulaşabilirsiniz...

Ayrıca yeri gelmişken çay posasının bizler için yararlarına da değinelim (:

Demlikte içildikten sonra kalan çay posasının da atılmaması gerekli.Kalan posa şu şekillerde kullanılabilir:
1)Ilık çay dolu bir leğende 10 dakika tutulan ayaklarda koku kalmıyor.
2)Posası süzülüp soğuyan dem ile gargara yapılması boğaz ağrısını alıyor.
3)Çay posası kurutulup buzdolabına konulunca istenmeyen kokuları önlüyor.
4)Vücudun ılık çayla ovalanması yağlanmayı engelliyor.
5)Antibiyotik etkisi gösteren çay ile vücuttaki yaralar temizlenebiliyor.
6)Sıcak çay ile ovulan ellerde balık veya soğan gibi istenmeyen kokular önlenebiliyor.
7)Çay buharı gözdeki çapaklanmayı engelliyor.
8)Şampuanla yıkandıktan sonra bir çaydanlık çayla durulanan saçlar pırıl pırıl oluyor.
9)Yemek yerken dilinizi ısırdıysanız veya ağız içerisinde oluşan yaralar varsa çay gargarası ile kısa sürede tedavi ediliyor.

emre1332' Alıntı:
kuslara son 2 günden beri cay posası verdim arkadaslar kuslarımdan bazılarında dönbaş görülmeye baslandı bu bilgiyi sizlerle paylasmak istedim fazlası zarar kısacası (:
:hayir: :hayir: :hayir: yanlıs bilgilenmeyin okuyun arastırın çay posası genelde verilir sık olmamakla beraber

öyle olmus olsa her kesin kusu sallabas olurdu sitemizde bu konuda her türlü bilgi mevcut arastırın okuyuın gezinin emre :tamam:

emre, kaçak çaydan olmuştur o :)

FeLix_' Alıntı:
emre, kaçak çaydan olmuştur o :)
:ckmk: :haha: :heyo:

sağ üst köşedeki GOOGLE ÖZEL ARAMA MOTORUNU KULLANALIM .OKUYALIM.EMRE

abi faydalarını biliyorum bnm demek istedigim su sürekli abartılı birşekilde verirsek hayvana sıcakta eklenince hayvanın dönbas olmasına sebep oluyor bunu cevremde besleyen bikac abimin kuslarının basına bu şekilde geldi bnde de dün gldi anlatmak istedgimi tam anlatamadım abi k.bakmayın artık :) selamlar :slm: :slm:

emre1332' Alıntı:
abi faydalarını biliyorum bnm demek istedigim su sürekli abartılı birşekilde verirsek hayvana sıcakta eklenince hayvanın dönbas olmasına sebep oluyor bunu cevremde besleyen bikac abimin kuslarının basına bu şekilde geldi bnde de dün gldi anlatmak istedgimi tam anlatamadım abi k.bakmayın artık :) selamlar :slm: :slm:

PAYLAŞTIĞIN İÇİN KOCAMAN TEŞEKKÜR..
:slm:

ne demek abim paylasım yapalım ki bilgilenelim selamlar :)

Geri