BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fmcomputer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

fmcomputer

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Şahin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
ÖNCELİKLE SLMLAR,SAYGILAR:
KISACA ANLATACAK OLURSAK BEN UZUN YILLAR 17-18 SENE KADAR ÖNCE ÇOCUKLUK YILLARIMDA NEVŞEHİRDE İKEN TAKLACI GÜVERCİNLERE MERAK SARDIM,O YILLARDA PEK BESLEME ŞANSIM OLMADI,ŞİMDİ İSE 33 YAŞIMDA VE TARSUSTA OTURUYORUM,SON 6 AYDIR UYGUN BİR EVE TAŞINDIĞIM İÇİN NİHAYET BU ÇOCUKLUKTAN KALMA MERAKIMI GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUM.ARANIZDA BİLENLER VARDIR,ÖZELLİKLE TARSUS VE CİVARINDA ADANA,MERSİNDE CİNS İSMİ VERDİKLERİ GÜVERCİN TÜRÜ BESLENMEKTEDİR,BİZİM TAKLACILARI BURDA GENELDE PARLAK ÇEKME (KUŞU HAVADAN ÇAĞIRMAK İÇİN)VE DİĞER CİNS KUŞLARIN YAVRULARINI BESLEMEK İÇİN KULLANIRLAR,YANİ TAKLACILARIN BİR DEĞERİ YOK,BU BENİM İŞİME GELEN BİR DURUM ÇÜNKÜ TALEP OLMADIĞI İÇİN TAKLACILAR BURALARDA PEK PARA ETMİYOR,BENDE BU YÜZDEN UCUZA KUŞ ALABİLİYORUM AMA;NERDE O ESKİ KUŞLAR DİYEYİM,ŞEKLİ,GÖRÜNÜŞÜ,KANAT SESİ GAYET GÜZEL OLAN KUŞLAR AMA OYUNLARINDA ESKİYE NAZARAN ESER YOK,ARAŞTIRMALARIM SONUCUNDA TAKLACI IRKIMIZ YILLAR İÇERİSİNDE ÇEŞİTLİ KUŞLARLA KIRILIP(ÇİFTLEŞTİRİLİP)NESİLLERİ BOZULMUŞTUR,TABİKİ TAMAMEN DEĞİL,BENİM SİZDEN FİKİR ALMAK İSTEDİĞİM BİR KAÇ HUSUS VAR,YANITLARSANIZ SEVİNİRİM,HATTA BU KONUDA RESİM+VİDEO PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM,HERKESE TEŞEKKÜRLER,SAYGILAR...
*********ARAP AKKUYRUK(2E2 3E3 4E4AKKUYRUK) DİYE TABİR EDİLEN ŞEBAP ÖZELLİĞİDE TAŞIYAN KUŞLAR,BEN BU KUŞLARIN HİÇ UYGUN FİYATLI OLANINI GÖRMEDİM(KAYNAK SAHİBİNDEN.COM VS.)BU KUŞLARIN ÖZELLİKLERİ NEDİR,UÇURMADAN İZLEMEDEN VEYA SADECE RESİMLERDEN BU KUŞLARIN KALİTESİNİ ANLAYABİLRMİYİZ,GERÇEKTEN BU FİYATLARI HAKEDİYORLARMI?(EKTE ÖRNEK RESİM)
*********ANKARA OYUN KUŞLARI DİYE TABİR EDİLEN BEYAZ,GÖK,BOZ,DUMANLI VS.RENKTE OLAN KUŞLAR,BU KUŞLERIN GERÇEKTEN BİLİNDİKLERİ GİBİ UZUN UÇAN BOL SEFERLİ BOL OYUNLU OLAN,BOZULMAMIŞ IRK BİR KUŞ OLŞUNU NASIL ANLAYABİLİRİZ GENEL ÖZELLİKLER NASIL OLMALIDIR?(ÖRNEK RESİM EKTEDİR)
********* URFA,MARDİN OYUN KUŞLARI,GEÇTİĞİMİZ AY SAHİBİNDEN.COM ARACILIĞIYLA SADECE RESİMLERİNE BAKARAK UYGUN FİYATA ALDIĞIMI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR ÇİFT URFA KUŞUM VAR(EN AZINDAN BEN ÖYLE ZANNEDİYORUM),ERKEK MİSKİ DİŞİ KÜRENK,KANAT SESLERİ KÜMESİMDEKİ DİĞER 20 CİVARI KUŞUN KANAT SESİNDEN DAHA FAZLA CIKIYOR VE ONLARDAN DAHA İRİ YAPILILAR,BİR KAÇ DEFA UÇURDUM BİR TANE BİLE TAKLA ATMADAN BİR KAÇ TUR ATIP DAMA İNDİLER,BU KUŞLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR,TAMAM ŞEBAP DEDİĞİMİZ ÖZELLİKLERİ VAR AMA BUNU YANI SIRA BU KUŞLAR UZUN UÇUP OYUNDA YAPARLARMI,GENEL ÖZELİKLİKLERİ NELERDİR(RESİMLERİ EKTEDİR)
*********SONUÇ;KISACASI BEN SAFKAN BOZULMAMIŞ OYUN KUŞU YETİŞTİRMEK(PROFESYONELCE) VE BU KONUDA YETERLİ BİLGİYE SAHİP OLMAK İSTİYORUM,BU KONUDA BANA GEREK BİLGİ PAYLAŞIMI,GEREKSE ÇOK FAHİŞ FİYAT OLMAKSIZIN GÜVERCİN TEMİN EDEBİLECEĞİM YER VEYA KİŞİLER,KISACASI HERTÜRLÜ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM,
ÖZELLİKLE BU KONUYA GÖNÜL VERMİŞ ABİLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUM!!!!
SAYGILARIMI SUNARIM...
NOT:YAZDIKLARIMDA EKSİK BİLGİLER OLABİLİR,URFALARIM BANA AİT KUŞLARDIR,DİĞER RESİMLER SİTELERDEN ALINMIŞ ÖRNEK RESİMLERDİR

Ekli dosyalar

• big_189737460ej.webp
    big_189737460ej.webp
    27.6 KB · Görüntüleme: 1,051
  • 19786777ie3.webp
    19786777ie3.webp
    18.5 KB · Görüntüleme: 1,177
  • ANKARA KUŞLARI.webp
    ANKARA KUŞLARI.webp
    24.2 KB · Görüntüleme: 1,162
Mustafa kardeşim şebab arapca bir kelime ve kelime anlamı guzel hoş goze guzel gorune yakısıklı anlamında bir kelimedir bunu kuşlarda kullandıgında genelde süs kuşları diye tabir ettigimiz kuşlardır (altın baş miskiler mirolar kuveytler mermeriler) tabiki sende biliyorsundur her kuş oynar taklasını atar ama neler yaptıgı nasıl oynadıgı onemlidir şebab kusta oyun yapar yapmaz degil ama ne kadar yapar işte sen yinede temin edebiliyorsan ankara kuşlarından veya mardin kuslarından temin etmeye calıs istedigin eger oyun kuşuysa mardin sana aşırıda uzak sayılmaz ben sana zeki baran kardeşimizin kuşlarından almanı tavsıye ederim belki ilk başta iyi para verirsin ama kuş alırsın ben onun kuşlarının soylarını izledim biliyorum akıllara zarar kuşlar belcikayada o soylardan getirdim bir şansını dene bence arkadasım Saygılar

yazınız için teşekkür ederim,peki zeki baran isimli kişiyle nasıl temasa geçebilirim,bilginiz varsa memnun olurum saygılar...

zeki baran isimli kişiyle iletişime geçtim,duyduğum fiyatlar benim için çok yüksek,yinede teşekkürler...

Geri