BIO-VAC La Sota Veba İlacı

legend1607

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan akan
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam Arkadaşlar...

2 kuşum da sallabaş hastalığı var. İnternette biraz araştırdım bu ilaca rastladım. Her zaman ilaç aldığım ecza depomu arayıp ilça hakkında bilgide aldım.

Ecza deposundaki abinin dediği 200 gr.süt ve 5 litre damacana suyu ile karıştırılacak. kuşların suyu kümesten bir gece önce alınıp sabahtan ilaçla birlikte süt ve su karışımı oral yolla kuşlara verilecek. 6 ayda bir tekrarlamak gerekirmiş.

Yalnız bu aşıyı verdikten sonra hasta kuşların ölür dedi ona çok şaşırdım.Nedeni ne olabilir?

Sağlıklı kuşlara bir şey olmayacağını söyledi.

Bu ilacı/aşıyı kullanan arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim...

Saygılar...

Bu arada belki kullanmak isteyen olursa fiyatı da 12 TL imiş.

Kardeşim kuşların hastalığa yakalanmış zaten.Senin bahsettiğin ilaç aşı.Aşılar önlem için yapılır tedavi için değil.Ayrıca boynu dönen kuş illa veba oldu diye bir şart yok.Başka bir hastalık dolayısıyla yüksek ateş olursa ondan da yapabilir.
Farzedelim ki senin kuşlar veba . O zaman da ilaçla tedavisi mümkün değil .Veba viral bir hastalıktır.Ancak kuş kendi vücut direnciyle yenebilirse iyileşir.Bu sebepten direk tedavi değil de yarıdımcı tedavi yapılır.Kuşa destek vermek açısından.
Bahsettiğin aşıya gelince o tavuk aşısı sanırım.Güvercine çalışmaz.Güvercin vebası ile tavuk vebası ayrıdır.Aşısı da ayrıdır.
Geçmiş olsun.İnşallah az hasarla atlatırsın.

Bu aşılar kanatlı aşı olarak gecer, ben kullanıyorum cokta memnunum, bu aşının iğnesini kullanıyorum, kümese veba salgını başgösterdi aşılı kuşların bir kısmı sallabaş oldu sallabaş olan beş kuştan üç tanesi 1-3 ay arasında tamamen düzeldi diğer ikisinde az düzelme oldu yemini suyunu içiyor kuşlar, yumurtlamasında sorun yok.

gökay' Alıntı:
Bu aşılar kanatlı aşı olarak gecer, ben kullanıyorum cokta memnunum, bu aşının iğnesini kullanıyorum, kümese veba salgını başgösterdi aşılı kuşların bir kısmı sallabaş oldu sallabaş olan beş kuştan üç tanesi 1-3 ay arasında tamamen düzeldi diğer ikisinde az düzelme oldu yemini suyunu içiyor kuşlar, yumurtlamasında sorun yok.
Gökay bey, güvercin vebası için PMW 1 aşısı yapılıyor ve bu aşının türkiyede ne üreticisi ne de ithalatçısı var.Biz de 6/7 sene önceye kadar kuşlarımıza tavuk vebası için olan Newcastle aşısı yapıyorduk .Sonradan öğrenince yurtdışında yaşıyan arkadaşlarımızdan rica ettik yıllık izinlerine gelirken getirdiler.Güvercin vebası için kullandığımız PMW1 aşısı colombovac .Enseden iğneyle yapılır.
Bunları ben buraya tecrübelerimi paylaşmak için yazıyorum.İsteyen araştırır öğrenir.Bunları öğrenmek internet ortamında çok da zor şeyler değil zaten.
Selamlar.

Ben her iki aşıyıda kullandım, chevivac p200 Paramyxovirus sallabaşa etkilidir ,colombovac daha cok vebaya yanılmıyosam, her ikisini kullanmama ragmen tam koruma sağlayamadım.Colombovac toplu ölumleri engellemede daha etkili bence.Normalde 6 ayda bir yapılması lazım, ben yavrularda en son chevivak p200 denedim buna rağmen sallabaş olanlar oldu.aşılar yurtdışından geıdiği için saklama koşullarına dikkat ediliyormu büyük muamma doğrusu.Piyasada satılılan enseden vurulan süt aşıları da kuşları baya dayanıklı tutuyor.Son zamanlarda bu hırıltı göz sulanması da baya hortladı, karma aşılara yönelmek lazım.

PMV Paramxyo

Cevaplayan arakadaşlara teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Kümeste şu an 7 tane yavru var en küçüğü 2 haftalık civarı. Aşının yavruya zararı olurmu? Kaç haftalık ken kullanmalıyım bu aşıyı cevaplarsanız sevinirim.

Saygılar...

Gökay bey öncelikle geçmiş olsun lasota etkili bir aşı yanlız sağlık kuşlara faydası olur,hasta olmuş(boynu dönmüş)kuşa faydası olmaz tavsiyem hasta olmuş kuşlarınızı kümesten uzaklaştırmanız.Tekrar geçmiş olsun sağlıcakla kalın

selam arkadaşlar 8 yıldanberi aşı kullanıyorum çok faydasını gördüm gelebilecek tüm hastalıklardan korunmasında yardımcı oluryor kullanmanızı tavsiye ederim faydasını göreceksiniz bıo.vac la sota veba ilacının 4 ay 5 korur

gökay bey demeki sizin kullandığınız aşılar soğuk zinciri kırılmış aşılar hiç bir fayda sağlamamış kuşlarınıza kümesinizde fare yada haşere böcek gibi şeyler yoksa salmonella aşısı yapmanıza gerek yok pmv 1 aşısı kuşlar için yeterli 6 ayda bir salmonella kürü yapmanızda yeterli bunun içinde bir çok ilaç var kuşpazarında sizin aşı aldığınız yerde 1 liraya yerli tavuk aşısı yapıyorlar 2 lirayada colobovac aşı ben güven mediğim için ordan aşı almıyorum istanbul dışından aşımı daha güvenli bir yerden getirtiyorum insanlar artık para için bize denetmedikleri ilaç kalmadı yok o işe yarıyor yok bu çok işe yarıyor hepsi yalan nufromisin alman röffiner firmesının bir ilacı türkiyede temsilciliği olan bir firma bağcılarda mataş ama o ilaçta almanyada yasaklan mış türkiyede satışı serbest o ilacıda kullandım hiç bir işede yaramadı

Geri