Bir Çift Baska Aldım Balkonda Besliyeceğim.Bakabilirmisiniz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 974
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar geçen cumartesi balkonda beslemek üzere bir çift eşli Baska almıştım.1 haftadır muz kolisindeler.Ve 1 haftadır kanatları bantlı bir şekilde balkonnda salarak yemliyorum.Bugün bantları çıkardım.Bu akşam bir kümes yapmayı düşünüyorum.
Yedi katlı bir binanın altıncı katında oturuyoruz.Kuşlarımı uçurursam geri gelirlermi diye korkuyorum.İlk defa güvercin besliyorum ve çok acemiyim.Balkonumun fotoğrafını çekemedeğimden dolayı google earthden resim koyayım dedim.Kırmızı ile işareli yer bizim balkon.Tam önümüzde bir cami var.Ama caminin sağ tarafı bomboş denilebilir.Gördüğünüz gibi büyük bir otopark var.Sizce kuşları bu balkondan uçurursam geri gelirler mi.Ayrıca kuşları uçurduktan sonra siz balkona tekrar nasıl indiriyorsunuz.
Yardımlarınızı bekliyorum abilerim.
80242669.jpg

Berat Bey öncelikle siteye hoşgeldiniz. Şimdi sorduğunuz soruya ilk önce kısaca şöyle cevap vereyim. Bir kızı seviyorum, evlenmek istiyorum ileride boşanır mıyım? diye şu an aynı tarzda soru soruyorsunuz. Ben de cevap vereyim: Kızın huyunu suyunu bilmesi gereken sensin, bir kızı mutlu etmek, evini sevdirmek senin elinde... Eğer toysan mutlaka elinden kaçırdıkların olacaktır, her kötü olay deneyim olarak geri döner. Deneyimsizsen deneyimi kazanana kadar bedelini ödersin. Kaçıp gitmesinden korkuyorsan, gitme sebeplerini azalt uçurmadan önce yavruları olsun. Kanat batlamak kuşun kanadının tutulmasına neden olur. Performans kuşçusunun kümesinde kanadı bantlı kuş olmaz. Çevreyi görebileceği telli bir kümes yaparsın, önce bir çift ne olur ne olmaz diye yavru al kuşlardan önce yavruları alıştır, onlar alışınca ana-babayı da sonra onlarla salarsın. Deneyimsizler için en iyi çözüm budur.

Tavsiyeleriniz için sağolun.Bir şey daha soracağım.Kümes yapacağımda,tünek olarak limon kasası düşünüyorum.Kuşların ikisi de aynı kasada mı dursun yoksa farklı kasalarda mı?

Tünek ayaklarını basıp dinlendikleri çubuktur siz folluk demek istediniz sanırım. geceleri yatacakları ve yumurtlayıp üstünde yatacakları yer olarak... Balkonunun bir kısmını tellerle çevir duvar dibine de yamur çamur girmeyecek şekilde bir kaç folluklu tahtadan kümes yap. Geceleri onun içine girerler gündüzleri telli kısımda etrafı izlerler. Yavrular yeme düşüp kanatları güçlendikçe de kendi hallerine bırak havaya fırlatma... Onlar en kolay inecekleri hedef noktalarını kendileri belirlerler. Alıştıklarında da ta buluttan bile direk balkonuna gelirler. Düz kuşu alıştıramayacağın yer yoktur. Tek faktör sabırdır. Bu arada son sorunuza da cevap olarak dişili erkekli eş olmuş kuşlar zaten aynı folluğu kullanırlar. Siz güzel bir yer yapında bırakın onlar karar versin nerde duracaklarına... Siteye de konu açmadan lütfen önce site kurallarını bir okuyun ve araştırıp sorularınıza cevap bulamıyorsanız konu açın lütfen.

uğur abime katılıyorum ve geçen aya kadar kuşlarımı balkon da besleyen biri olarak sizeönerim direk kafes yöntemi kuşlar önce balkonun görebildiği yeri aynen görmesi lazım.ben çok kuş kaçırdım.kafesten başka çare yok.ama erken davranmış olabilirsiniz kanatlarını açma konusunda.önce bi kümes yapın içini falan oturdun.sonra da kuşlara tellerle bir yer yapın ve 2 hafta kadar dursunlar.geceleri alın sadece kümese kuşları.yemlemeyi falan bu tellerde yapın kafeste olabilir bu.2-3 hafta geçtikten sonra erkeğin kanatlarını açın ve öylecebırakın.o bi kaç gün balkonda gezer.daha sonra da başlar çatılara konmaya falan ama dişiyi salmayın ve erkek te dişiyi görebilmeli.ama baskalar kafalı kuşlardır.eski yerleri varsa gidebilirler.zaten onlar belli eder alışıp alışmadıklarını.

not:hiç bir şeyin garantisi yoktur.sonuçta kuş bu ona kalmış bişey.
ben böyle alıştırdım..

saygılarımla...

bunu da ekleyim unutmadan kafeste vs. tutarsanız kanatlarını çözün bant önermem.

Kafes yapmasam da gündüz kanatları bantsız bir şekilde 1-1,5 saat balkonda yemleyip daha sonra kümese koysam olur mu?

Kafes yapmasam da gündüz kanatları bantsız bir şekilde 1-1,5 saat balkonda yemleyip daha sonra kümese koysam olur mu?Kaçmıyorlar balkondan zaten

onun yerine kafes daha iyidir.çünkü balkonda yerde olucakları için çevreyi göremezler ve kanatları bantlı olsun olmasın kaçarlar.dediğim gibi önce kümesi yapın.sonra onun üstüne biş kafes bulun.

yine de siz bilirsiniz.

saygılar...

Sen kümes mi yapıcan kafes mi yapıcan ne yapıcaksan yap bence. yapacağın 1 metreye bi metre bişey. yeter o iki kuşa. yerlerini bellesinler girsin çıksınlar, gece içeri alayım gündüz balkonda yemleyim oyuncak değil bunlar. Onlarda can taşıyo. Muz kolisinde kuş bakılmaz. Önce kümesini yap, ondan sonra gerisi gelir zaten.

Geri