bir disiye birden fazla erkegin binmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar
bir disiye birden fazla erkegin binmesi cikacak yavrunun damarini bozarmi ??? veya damar bir kustan hic alakasi olmayan bir renk veya tip cikarsa bu bir ihtimal olabilirmi... veya neden olabilir nedenlerin hepsini yazarsaniz sevinirim

Konu kelebekler bölümünden güvercin üretimi bölümüne taşındı.

çıkcak yawrunun damarını bozar diye biliyorum..
kuş kırma olur
oynak bir kuşa devamlı azman binerse çıkcak yawru oynamaz :)

böyle bişeyy

forumdaki diğer ustalar sana geniş bir açıklama yaparlar .. bnden bu Kadar :)

kuşun damarı kesinlikle bozulur renkleri ise kuşlarda ki renk düzenine ve damara bağlıdır

ELEMİM

ben sizden faklı düşünüyorum dişide sadece bir kuşun dölü tutar diğer kuşların dölü tutmaz diye biliyorum.

çok doğru söylüyorsun ömer. yumurtanın içinde sadece bir tane kuşun dölü vardır. çıkacak yavrununda kırık veya saf olması buna bağlıdır. karışık ırk besleyen arkadaşların başına gelebilecek bir olaydır. kümeste sadece tek ırk varsa problem olmaz.
saygılarımla.

ömer bey ve feyzi bey in dediklerine bende katılıyorum.dişi tek erkeğin damarını alır.renkleri ise dişinin ve erkeğin renkleriyle alakasıda olmayabilir.erkek süt beyaz dişi beyaz siyah ise yavruları renklere bakarsan hiç alakası olmayan gök ala da verebilir.benim kuşlarda öyle olmuştu.

bencede bozar ve kuşun rengi bozulur bir beyazla arap eşleşirse paçalı ala çıkar

Arkadaşlar deneyimli bakıcılar ellerindeki soyların yaşamı ve neslinin idamesi için ıslah çalışmalarına özen gösterirler. Böyle bir saçmalık olmaz. Çok basit ve saçma bir konu. Bu ancak çiftlik malı salma bırakılan yoz güvercinler için geçerlidir.
Defarmasyona girmiş bir soyu asla ıslahı beceremeyebilirsiniz. Kesinlikle böyle duruma izin vermeyin. Yumurtanın biri bir erkekten diğeri başka erkekten çıkar. Süper performans sağlasa dahi aslını bilemeyeceğiniz için bilinçli üretim ve kendinize özgü soyu devam ettiremeyeceksiniz.
Böyle bir duruma meydan vermemek için soyuna özen gösteren bakıcılar damızlıklarını ayrı eşhanelerde beslerler. Dişi yumurtanın ikisinide yapmadan dışarı asla bırakılmazlar. Eşhanenin kapısı yumurtlama işleminden sonra açılıp gezmesine izin verilir.

Geri