sen tutmak istemesende adamı zorluyorlar. Tam yeni bir kuş alıştıracaksın kuş daha 1-2 tur atmadan onu yakalamak için 20-30 kuş birden uçuruyor. Kuşu tutuyor almak için gidiyorsun ben görmedim geçti gitti diyor. Kaçan bir kuşu mezatta satılığa çıkarılınca buldum,arkadaşlara bu benim kuş dedim satan kişi aynı masada oturduğumuz başka bir arkadaş çıktı.Ben kuşun senin olduğunu bilmiyordum dedi.Tamam bilmiyor olabilir ama öğrenince iade etmedi.Kuşu sattı ve parayı kendi cebine attı. Kaçırdığım 5 tane seçme kuşun sadece 1 tanesini bulabildim. Nedende herkes tutmak için kuş kaldırıyor ama nasıl oluyorsa kimse yakalanınca görmüyor. Sen iyi niyetli oldukça,kuşları geri verdikçe onlar tutup saklıyor.Bir noktadan sonra sende tutmaya başlıyorsun. Ben en azından kuşunu geri vermeyeceğim adamlara tutarsam vermem ona göre uçur diyorum. Bütün kuşçular böyle değil tabiki,içlerinde yakaladığı kuşu sen istemeden getirenlerde var.Adam gibi adamlara lafımız yok.Ama adam benim kuşu tutup vermiyorsa bende vermem.Hak ettiği gibi davranırım.