Bir Günde En Fazla Kaç Kaçak Yakaladınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gfbilker58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

gfbilker58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Ucar
Meslek
Grafik Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Bu konuyu açmak bu gün aklıma geldi. Çünkü bu gün 5 kaçak yakaladım kendi rekorumu kırdım.Sizler en fazla kaç kaçak yakaladınız?

valla o konuda cok becerıksızım.bınde bır gelırse bıtane gelıyor.oda yılda bırkere falan

1 yıldan beri güvercin besliyorum sadece 3 kez.Yakalayamamın nedeni bahçede beslemem ve etrafımın açık olmaması kaçakları göremiyorum.Bu arada hayırlı olsun neler yakaladın merak ettim.

7 tane yakaladım bende şaşırmıstım..ama son 1 senedir 1 tane yakaladım :D

bizim mahallede rekabet olduğu için yakalamakda kolay,kaçırmakta. Samimi arkadaşlar hariç kimse kimsenin kuşunu vermez. Kuş kaçırırsa ve geri almak isterse parayla alır,tutarsa parayla satar. Ben genelde herkesin kuşunu veririm sadece daha önce benim kuşları yakalayıpta vermeyenlerin kuşunu vermem. Bir günde 5 tane yakaladığım bir kaç olay oldu. 2-3 tane yakalamada oldukça fazladır. Fakat yakaladığım 5 tanenin 3 tanesi arkadaşların olduğu için geri verdim. Kuş kaçırmada buna yakın bir günde 4 tane kaçırdığım oldu.Kaçırdıklarımın sadece 1 tanesini bulabildim maalesef.

1 günde 2 tane xD 1 yaz sezonunda 30 tane xD kümes çok dolduğu için kümesi kapatmıştım ozaman xD birazda diğer kuşcular yakalasın dedim xD
1 haftada ard arda er tane yakaladım her gün 1 kuş yanii xD

yakaladım kendini bana sevdiren de oldu beni ve diğer kuşlarımı üzende ama tecrübe oldu bende yakalanan kuş yüzde 80 yaramaz ... bizim burada her 100m de bi kuşçu var yavru değilse kimsenin kuşu kimseninkine inmez kolay kolay

hakanfiliz' Alıntı:
1 yıldan beri güvercin besliyorum sadece 3 kez.Yakalayamamın nedeni bahçede beslemem ve etrafımın açık olmaması kaçakları göremiyorum.Bu arada hayırlı olsun neler yakaladın merak ettim.
4 kelebek 1 oyunlu mardin geldi.

:) hemen hemen hiç diyebilirim.. bilinçli oyun kuşu yetiştiricileri kaçağa kuş kaldırmazlar..

KAÇAK KUŞ YAKALAMAK İÇİN VERDİGİNİZ ÇABAYI EFORU KENDİNİZİ YETİŞTİRECEK BİLGİLER DOGRULTUSUNDA HARCASANIZ DAHA KAZANÇLI OLUR YAKALADIGINIZ KUŞ SİZİN SEVİNCİNİZ KAYBEDENİN ÜZÜNTÜSÜDÜR HA DİYECEK SİNİZKİ KENDİSİ GELİYOR PESİNE DÜŞMEDEN YAKALAMAK İÇİN UGRASILMASA BİR SEKİLDE YERİNEDE GİDEBİLİR KUŞCU VE KUŞCU OLACAKLAR ÖNCE BİRBİRLERİNE KARSI YAPICI PAYLASIMCI YARDIMSEVER OLMALILAR NEREDE GÖRÜLMÜŞ AGLAYANIN GÜLENE FAYDASI OLDUGU SÖYLEMEK İSTEDİGİM YANLIŞ ANLASILMASIN HER KİM OLURSA OLSUN KUŞÇU TAMAHKARMI BU İŞLE UGRAŞMAMALI BURALARDAKİ KONUŞULANLAR ARANILANLAR KAYBEDİLENLER KIRICILIKLAR PAYLAŞAMAMALAR HEP BU ŞEKİL DÜŞÜNCEYE SAHİP OLANLARIN DA KATKISIDIR KUŞCULUGUN DA BİR ADABI YAPILMA ŞEKLİ VARDIR SÖYLEMEK İSTEDİKLERİM BURADA KİMSENİN SAHSINA DEGİLDİR KENDİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCEM KUŞLARI VE KUŞÇULUGU ANLAYIŞ ŞEKLİMDİR
SAYGILAR

sen tutmak istemesende adamı zorluyorlar. Tam yeni bir kuş alıştıracaksın kuş daha 1-2 tur atmadan onu yakalamak için 20-30 kuş birden uçuruyor. Kuşu tutuyor almak için gidiyorsun ben görmedim geçti gitti diyor. Kaçan bir kuşu mezatta satılığa çıkarılınca buldum,arkadaşlara bu benim kuş dedim satan kişi aynı masada oturduğumuz başka bir arkadaş çıktı.Ben kuşun senin olduğunu bilmiyordum dedi.Tamam bilmiyor olabilir ama öğrenince iade etmedi.Kuşu sattı ve parayı kendi cebine attı. Kaçırdığım 5 tane seçme kuşun sadece 1 tanesini bulabildim. Nedende herkes tutmak için kuş kaldırıyor ama nasıl oluyorsa kimse yakalanınca görmüyor. Sen iyi niyetli oldukça,kuşları geri verdikçe onlar tutup saklıyor.Bir noktadan sonra sende tutmaya başlıyorsun. Ben en azından kuşunu geri vermeyeceğim adamlara tutarsam vermem ona göre uçur diyorum. Bütün kuşçular böyle değil tabiki,içlerinde yakaladığı kuşu sen istemeden getirenlerde var.Adam gibi adamlara lafımız yok.Ama adam benim kuşu tutup vermiyorsa bende vermem.Hak ettiği gibi davranırım.

Kapıma gelene vermem.Başkasının kapısınada gitmem.Giden gitmiştir.

söyle bir durumda var;
son zamanlardaki prensibim: "kusun gelirse isteme vermem kusum gelirse istemem verme"

evet herkezin kendince bi yorumu var benim max. 2 olmuştu bende kaçırdığım kadar kuşu yakalarım gerisini salarım ama artık gelenide kovalıyorum çünkü cidden çok riskli hangi kümesten nasıl bi yerden geldiğini bilmiyorsunuz gizli bi hastılığı varmıdır yokmudur eşe atsanız damarı bozukmudur temizmidir ama sırf yem parası çıksın diye yakalıyorsanız o zaman sizin bileceğiniz bir konu herkezin düşüncesi kendine

benim rekorum son 3ayda 7tane kuş bana göre normal kuşlarımı fazla dışarı salmadığım halde yinede yakalayabiliyorum 1saat yok oluom bakmışım 3tane kuş gelmiş genellikle hep böyle yakalıyorum sokakta 1kişi daha besliyor bezen onla birlikte uçuruyoruz eğlencesine kuşlar karışıo ama hiçbirimiz kuşu yakaladıktan sonra vermemezlik yapmayız 2mizinde kuşu birimize geldiyse karnınını doyurruz geri salarız bizde kural böyledir!!!
biirde ben yabancı avare güvercinler için küçük bir kümes yaptım bazı yakaladıklarımı oraya koyuuorum bazende avare avareyi çekio bi bakmışım onlarda getirmiş 1tane kuş işte bunlarda kuşçuluğun komik ve eğlenceli yönleri
!!!!

avare yaklamak bana eylenceli geliyo. kuşu kümese sokmaya uğraşmadna üstüne atlıyom yakalıyom böylelikle refleks hızımı ölçüyorum. eğer bir kuşu 1. de yakalıyamazsam içimden yakalamak gelmiyordur 2. de yakalıyamazsam reflekslerim yavaşlamıştır. ama birde bir yakalarsam hem hızlıyımdır hemde içimden yakalamak geliyordur xD

karışık kuş besleyince bizde büyükler dalga geçiyor yozcu diye sonra kuşu gelince gülüm kuşumu yakalamssın getir diyor. bende ben kuş görmedimki :D sonra düşman kesiliyorr çokda umrumda 1 tane giderse benden ben 3 tane yakalarım xD

Kaçak konusunda çok şanslyımdır . hemen hemen hergün 1 yada 2 tane yakalıyorum ve dün 7 kuş yakalayarak kümesimi kapattım. Rekoru kırmış sayılmam daha :D

bizim burada çok kuşcu yok 3-4 sokakta 1 tane var. çoğunu tanıyorum konuşuyoruz. zaten banada gelen kuşlar damızlık kuşları yakaladıgım avareler içinde 1 tane yoz vardı gerisi güzel damızlık olucak kuşlardı. misal profilimdeki xD

Eskiden günde 5-6 tane tuttuğum olurdu,fakat şimdi ben 4-5 tane kaçırıyorum.... :))

Günde 2 tane yakalıyorum. en üst katta besliyorum her tarafım açık yeni getirdikleri iyi kuşları alçak yerlerde beslemeye çalışyıorlar benım yerde yüksek oldugu ıcın ve her tarafı acık oldugu ıcın , benım çatıya ınıyo.

çok uçup yorulan kuşlarda benım çatıya atıyor kendini. kalıyo zaten orda kuşları aç karnı ucuruyorlar benım kuşlara yem verirken bile iniyor :)

Hatta şuan bitane indirdim çatıya kümese inmesini bekliyorum .
Dışarda her zaman 6 tane torba kuşumu bırakıyorum :)

haftada 3-4 tane geliyor en fazla bir günde 5 kus yakaladim ben bursa oynari beslerim ve gelen yabancilarinda hepsi bursa oynari bana baska kus hic gelmedi desem simdiye kadar yeridir bu kusun ırkındanmidir nedir anlayamadim zaten baska kusuda sokmam kumeslerime varsa yoksa bursa oynari benim icin saygilar herkese

valla arkadaslar ustu komple catılı evde beslıyorum kusları etrafıda orulu sadece koselerden 5.e 5 metre acıklık var 1 ayda 1 avare geldı oda haftada 2 gun ucururum kusları..ama yenı kumes kurdugumdan cok kus kacırdım:):):)1 ayda 6 kusum gıttı yakalayanda hayrını gorsun:):)avare almanın yakalamanın baska tadı vardır ıyı bılırım yem parası cıkar:D:D

Kaçak güvercinler için efor sarfetmem geleceği varsa benimkileri görür gelir hoş gelir sefa gelir. Rekor amaçlı kaçak kuş peşinde koşmam. Bir gün kuş fazlalığından 10 tane güvercini sattım eve geldim uçurmak için çıkardım biraz uçtular geldiler baktım kuşların içinde başka bir kuş benim kuşların birinede benziyor baktım benimki değil. Süperde takla atıyor tabi bi uçtumu karçı çatıdan kendini taşıtmayı biliyor benim oraya inmeye üşeniyor sanırım :hhh: velhasılı kaçırdığım çok oldu bir iki kere arkasından gittim sonra dedimki yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında burdan iyi biyer bulucaksalar güle güle anca giderler. Gelen başka kuşlarda oldu ama ne makas ne bant yaptım yerini severse kalır sevmezse kalmaz ki dediğim taklacı kaldı eş bile altı yakında yumurta yaparlar. Çoğu zamanda yaboz geliyor yani yabani güvercinlerden :ckmk:

bir baskasinin ucurdugu kusu yakalamaya calisan insanin ahlakindan suphe duyarum :asla:

ayda 2-3 tane oda sokakdakilerin cıkıyor veriyorum :D bizde böyle avare kuş gelse bizim oraya etrafımda 7kuşcu var hepsinede aramda en fazla 2sokak var yani dip dipe desen yeri var:D

kuscu_marik' Alıntı:
KAÇAK KUŞ YAKALAMAK İÇİN VERDİGİNİZ ÇABAYI EFORU KENDİNİZİ YETİŞTİRECEK BİLGİLER DOGRULTUSUNDA HARCASANIZ DAHA KAZANÇLI OLUR YAKALADIGINIZ KUŞ SİZİN SEVİNCİNİZ KAYBEDENİN ÜZÜNTÜSÜDÜR HA DİYECEK SİNİZKİ KENDİSİ GELİYOR PESİNE DÜŞMEDEN YAKALAMAK İÇİN UGRASILMASA BİR SEKİLDE YERİNEDE GİDEBİLİR KUŞCU VE KUŞCU OLACAKLAR ÖNCE BİRBİRLERİNE KARSI YAPICI PAYLASIMCI YARDIMSEVER OLMALILAR NEREDE GÖRÜLMÜŞ AGLAYANIN GÜLENE FAYDASI OLDUGU SÖYLEMEK İSTEDİGİM YANLIŞ ANLASILMASIN HER KİM OLURSA OLSUN KUŞÇU TAMAHKARMI BU İŞLE UGRAŞMAMALI BURALARDAKİ KONUŞULANLAR ARANILANLAR KAYBEDİLENLER KIRICILIKLAR PAYLAŞAMAMALAR HEP BU ŞEKİL DÜŞÜNCEYE SAHİP OLANLARIN DA KATKISIDIR KUŞCULUGUN DA BİR ADABI YAPILMA ŞEKLİ VARDIR SÖYLEMEK İSTEDİKLERİM BURADA KİMSENİN SAHSINA DEGİLDİR KENDİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCEM KUŞLARI VE KUŞÇULUGU ANLAYIŞ ŞEKLİMDİR
SAYGILAR
???

filoya katılıyorum sahsen ben yabancı kusu kumesıme sokmam

Geri