BİR GÜVERCİN 25 BİN TL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kusbaz123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

kusbaz123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ekrem.
Meslek
işçi/operatör
İlgi Alanı
Köpekler
BİR GÜVERCİNE 25 BİN TL
Kral Taklacı isimli güvercine biçilen değer 25 bin YTL

Nevşehir’de kuş besleyicisi Mustafa Demirayak’ın sahibi olduğu ve Türkiye’nin en uzun takla atan güvercini olan Kral Taklacı isimli güvercine biçilen değer 25 bin YTL.

Nevşehir’de kaynak atölyesi sahibi olan ve uzun yıllardır güvercin besleyen Mustafa Demirayak, sahibi olduğu Taklacı Güvercinler serisinden Gökmardin Öntepeli cinsi güvercinin 250 metre havalanarak bu sürede 50 ila 60 arasında takla atabildiğini söyledi. Normal bir takla güvercinin yuvasının bulunduğu damdan ancak 30-40 metre yükselerek 7-8 takla atabildiğini belirten Mustafa Demirayak, ‘Kral Taklacı’ adını verdiği güvercini için sürekli olarak teklifler aldığını kaydetti.

Güvercini için kendisinin 25 bin YTL talep ettiğini ifade eden Demirayak, “Güvercin merakı çok ayrı bir zevk. Kendim 7 yaşımdan beri güvercin besliyorum ve şu anda 20 güvercinim var. Böylesine güzel takla atabilen bir güvercin çok zor yetişir. Zaten ben de 33 yılda ilk kez böyle bir güvercine sahip oldum. Şimdi Türkiye’nin dört bir yanından güvercinimi izlemek için geliyorlar ve satmamı istiyorlar. Son olarak 20 bin YTL önerdiler ancak satmadım” dedi.

G%C3%9CVERC%C4%B0N.bmp

HABERİN HANGİ YILDA OLDUĞUNU BİLMİYORUM ÖYLE GEZİNİRKEN GÖRDÜM DİKKATİMİ ÇEKTİ ÖZELLİKLE 250 M. FİŞEKLEME VE 50-60 TAKLA OLAYI ARAMIZDA BELKİ TANIYAN VARDIR.

Ben bu haberi 1-2 sene önce görmüştüm galiba.250 mt olayı ilginç

250 metre 60 70 takla:) abartı var gibi geliyor...videosu olsa iyi olur..nevşehirli arkadaslar bize yardımcı olur inşaallah

250 mt 50-60 arası deniyor. 3 yıldır kuşcu amcamız 33 yılda 1 tane böyle kuşu olmuş. ben olsam şahsen satmam.100 bin tl deseler bile satmam 33 yılda 1 görebiliceğim kuşu satmam. 33 yıllık emeğimi izlemenin keyfine doyarım valla kim nederse desin.

haber eski olabilir demiştim. haberin tarihine baktım ama tarih yoktu.

ben satmayı geçtim salmaya kıyamam hocam . dogruysa harika bişey olsa gerek!!!!! MAAŞALLAH.

bir burda değil bütün kuşçularda bu gecerli metre kavramı kişiden kişiye değişebiliyor; somut olarak gösterirsek bu kuş bu binanın dibinden tepesine kadar rüzgarsız havada fışkırması lazım birisi 250 demiş öyle gitmiştir benim görüşüm, ölçüm yaptınmı diye sorarım ben bina 261 m

Ekli dosyalar

Eke oyunu olması mümkün değil.. muhtemelen zer oyununda iken 70 80 metre uzamıştır.. böylece üstüne eklene eklene 80-100 150- 150 200- 200 250 metre olmuştur.. kuşçu milletini bilmiyormusunuz,doğaldır..

orada 250 metre diyen ben degilim haberde öyle yazıyor o şekilde aldım haberi. hiç bozmadım oynama yapmadım.
o bina 250 metre kadarsa o kuş oakdar çıkabilirse izliyenlere çok güzel keyif verir.

BEN HABERİN YALANCISIYIM.

Bu haberi görünce aklıma çocukluk yıllarımda arkadaşlarımla mahallemizde ortak kuş beslediğimiz yıllar geldi.... ozamanlarda pazardan arka tepe ön tepe beyaz bir dişi mardin kuşu almıştım... kuşu alıştırma zamanı geçtiken sonra bir arkadaşım kuşun artık kanadını açalım dedi ve kanadındaki bandı çıkartıp kuşu yere diğer kuşların yanına bırakmak için elinden saldığı anda kuşun ne olduğunu anlamıştık kuş takır takır taklalar atarak yaklaşık 3 apartman boyu yükseldi ve aynı kuşların yerde olduğu bölgeye doğru taklalar atarak yine yere indi.... yani 250 mt olmasada kuşun nerden baksanız o anda 60 yada 80 mt takla olarak 50 yada 60 takla attığını görmüştüm ve bu ilk seferdi okuş artık bizim oyuncağımız olmuştu....kümesimiz yerde apartmanların arasında olduğundan kuşu kışlayıp kaldıramıyorduk yani kalkmıyordu ama ele alıp yere doğru her bırakışımızda show yapıyordu adeta başka arkadaşlarla iddaya giriyorduk... kuşumuz rekor olarak 80'in üzerinde takla attığını hatırlıyorum ve bu hünerlerini öğrendiğimiz kuşu bina aralarında olduğumuzdan hiç uçuramamıştık kümesimizin yerini sitemizin açık alan bölgesinin bir kenarına yaptıktan sonra açık alanda bu kuşu bir keresinde diğer kuşlarla bir kedi ürkütüp uçmasını sağlamıştı kuşun uçuş hünerini de o zaman 3 saatten fazla uçuşuyla anlamıştık... ve daha sonraki günlerde bu uçuş performansı 6 -7 saate kadar çıkmıştı dahada açıldığı 2 yada hatırladığım kadarıyla 3 ay kadar sonrasında kuşu sabah okula giderken tek atıyorduk akşam okuldan geldiğimizde hava kararıken daha yavaş yavaş alçalmaya başlamış oluyordu...bir keresinde sabahın alacakaranlığında attık akşam hava karardığında zorlanarak indi nefes nefese ağzı açık uçmaktan kanatlarının kökleri patlamış kanamıştı yani ozamanlar böyle bir mardinin varlığına tanıklık etmiştim ama şimdilerde mardin kuşuna hiçbir ilgim ve alakam olmamakla birlikte mardin yada taklacı kuşlarını kuş pazarındaki kuşların 4 te 3 ünü oluşturması halinde bile görmüyorum :)

Saygılarımla

O.Uğur KORKMAZ

haltbar' Alıntı:
Bu haberi görünce aklıma çocukluk yıllarımda arkadaşlarımla mahallemizde ortak kuş beslediğimiz yıllar geldi.... ozamanlarda pazardan arka tepe ön tepe beyaz bir dişi mardin kuşu almıştım... kuşu alıştırma zamanı geçtiken sonra bir arkadaşım kuşun artık kanadını açalım dedi ve kanadındaki bandı çıkartıp kuşu yere diğer kuşların yanına bırakmak için elinden saldığı anda kuşun ne olduğunu anlamıştık kuş takır takır taklalar atarak yaklaşık 3 apartman boyu yükseldi ve aynı kuşların yerde olduğu bölgeye doğru taklalar atarak yine yere indi.... yani 250 mt olmasada kuşun nerden baksanız o anda 60 yada 80 mt takla olarak 50 yada 60 takla attığını görmüştüm ve bu ilk seferdi okuş artık bizim oyuncağımız olmuştu....kümesimiz yerde apartmanların arasında olduğundan kuşu kışlayıp kaldıramıyorduk yani kalkmıyordu ama ele alıp yere doğru her bırakışımızda show yapıyordu adeta başka arkadaşlarla iddaya giriyorduk... kuşumuz rekor olarak 80'in üzerinde takla attığını hatırlıyorum ve bu hünerlerini öğrendiğimiz kuşu bina aralarında olduğumuzdan hiç uçuramamıştık kümesimizin yerini sitemizin açık alan bölgesinin bir kenarına yaptıktan sonra açık alanda bu kuşu bir keresinde diğer kuşlarla bir kedi ürkütüp uçmasını sağlamıştı kuşun uçuş hünerini de o zaman 3 saatten fazla uçuşuyla anlamıştık... ve daha sonraki günlerde bu uçuş performansı 6 -7 saate kadar çıkmıştı dahada açıldığı 2 yada hatırladığım kadarıyla 3 ay kadar sonrasında kuşu sabah okula giderken tek atıyorduk akşam okuldan geldiğimizde hava kararıken daha yavaş yavaş alçalmaya başlamış oluyordu...bir keresinde sabahın alacakaranlığında attık akşam hava karardığında zorlanarak indi nefes nefese ağzı açık uçmaktan kanatlarının kökleri patlamış kanamıştı yani ozamanlar böyle bir mardinin varlığına tanıklık etmiştim ama şimdilerde mardin kuşuna hiçbir ilgim ve alakam olmamakla birlikte mardin yada taklacı kuşlarını kuş pazarındaki kuşların 4 te 3 ünü oluşturması halinde bile görmüyorum :)

Saygılarımla

O.Uğur KORKMAZ

güzel bir hikaye..

Teşekkürler Ahmet bey sadece bir hatıramı paylaştım, tabi ozamanlar kuşlar bizim için bir eğlence aracıydı yani maddi değer, karşıki mahallenin çocuklarına hava atmaktan daha önemli olamazdı.... :)

Saygılarımla

masallah ama bir yanlıslık var muhakkak 60m 30 takla falan normalde bu abartılı kardesım hele resimdeki kuş kilolu bir kere bir binanın merdivenine 100 kıloluk adammı ıyı cıkar 65 kiloluk adammı muhakkak bir yanlıs var ama en ıyı sıdır ona ınanırım..

Geri