Bir hikayede bizden..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anbean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

anbean

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erkan Öz
Meslek
Kimyager, Gen blimci
İlgi Alanı
Bir zamanlar mardinde bir kuş satıcısı dayı varmış elindeki bir çift kuşu pazara götürmüş ama bu kuslarda bire bir birbirlerinin benzeriymiş....

Kanatları aynı gagası aynı kuyrugu aynı rengı aynı takla atısları aynı..
Yalnız bırısınde 30 kuruş birisinde 70 kurus yazıyormuş.

Velası kelam bu kuslara ik, genç gelmip talip olmus ve dayı demıs bu kus 30 kurus diğeri 70 kurus gagası aynı kuyrugu aynı gözu ve taklası aynı? neden birisi 30 kurus diğeri 70 kurus demiş?...

Dede evet demıs birisi 30 kuruş diğeri 70 kurus ama 70 kurusluk kusun bir özeliği var ben onun ayagına bir ip bağlıyorum ve su magranın önune koyuyorum daha sonra bunu gören diğer kuslar ininden cıkıp bu kuşun etrafına dolanıyor bende ağ atıp hepsini yakalıyorum ve pazarda sataıyorum demiş..

O yuzden o kus 70 kurus dıyınce genclerden bırısı tamam demıs bana bu kusu ver vermiş parayı almıs kusu ve dedenın gözunun önunde kafasını çekip koparmıs...

Dede demıs ne yapıyorsun yazık parana demıs 70 kurus verdın kafasını kestın demıs neden böle yaptın,

Gencte demıskı dede bu kus kendı ırkına, kendi halkına İHANET yapıyor o yuzden kafasını kopardım demiş.....

Gerçekten güzel bir hikayeymiş arkadaşım anlatım için teşekkürler... Bu arada iki gencede helal olsun insanlığın ne olduğunu göstermiş..."DADAŞ"

bize de vatanını milletini dinini rkını satanları satan olsa da alsak neyse parası ! alsak da bizde kessek kafalarını... güzel hikayeymiş,
gökhan kardeş erzurumun neresındensın ?

Erzurum-Yakutiye(Merkez)denim...

eyvallah ben de ispirliyim, memnun oldum, merkez dedinya serin bir esintiyle çifte minare ihtişamı geldi gözümün önüne... selamlar

Geri