Bir kaç gündür "Yabani" ırkından bir güvercin dadandı :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetyucel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ahmetyucel

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet Yücel
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Selamlar dostlar,

İst.'den yazıyorum, bir kaç gündür en üst katta ki evimin penceresine sürekli bir güvercin geliyor, benden de kaçmıyor, zorlasanda gitmiyor, bulgur su takviyesi yaptım ırkı yabani galiba, standart bir güvercin gibi, yarası beresi yok üstünde ancak elimi camdan gösterdiğimde gagalamaya çalışıyor gibi, acaba erkek güvercin de dişi mi arıyor, kızgınlık dönemi mi? Tuhaf bir güvercine benziyor gibi, hatta geceyi ön balkonumuz da geçirdi, sabah yine cama geldi, arada uçuyor tekrar gelip konup yemek yiyor, biri besliyor desem standart bir güvercin ırkı, gözleminiz nedir? Hasta mıdır? Kızgınlık döneminde midir? Fotosunu koyuyorum

Ekli dosyalar

• IMG_0963.webp
    IMG_0963.webp
    242.3 KB · Görüntüleme: 641
Kuş o bölgede yuva yapacak müsade etmeyiniz. Ayrıca söylediğiniz gibi yabani.
Bugün haber aldım ki başkalarının evine de girip duruyormuş komşular söyledi, ancak akşamları burada kalıyor, aklınıza gelen birşey var mı ne yapabilirim? Kovalasamda gitmiyor, gitse de geri geliyor. :))

Merhaba,
Sizin misafiriniz evde beslenmiş bir yabani güvercin yavrusu, elde büyüdüğü için insanlara yakın davranıyor.
Bu sene yazın elde büyütülmüş ve doğaya salınmış olduğu bakım durumu ve kanatlarından anlaşılıyor.
Kışın dışarıda işi zor olacak, imkan dahilinde destek olmanız işini kolaylaştırır.
Selamlar
Khalid

Merhaba,
Sizin misafiriniz evde beslenmiş bir yabani güvercin yavrusu, elde büyüdüğü için insanlara yakın davranıyor.
Bu sene yazın elde büyütülmüş ve doğaya salınmış olduğu bakım durumu ve kanatlarından anlaşılıyor.
Kışın dışarıda işi zor olacak, imkan dahilinde destek olmanız işini kolaylaştırır.
Selamlar
Khalid
Detaylı cevap için çok teşekkürler, tüm sorularım yanıtlandı! :)
Oturduğumuz sitede tüm komşuları geziyormuş ama 2-3 gündür akşamları bizim balkonda kalıyordu, bir kaç komşu sahiplenmek istediğini söyledi ama buraya da son bir kaç gün dadandı, sahiplenen de bıraktığında yine başka bir yere veya yine bizim buraya gelecek heralde, ne olacak bilmiyorum. Ben su, bulgur gibi ek takviyeler yapıyorum.

Geri