Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
slm arkadaslar benim bir kac sorum olacakti adana cinsi besleyen tecrubeli abilerimizin tavsiyelerine ihtiyacim var
culuk almak icin en uygun zaman hangi aylar arasindadir?
ve yumurtaya yatmis bir kusun kac gun sonra altindan yumurtasi alinmasi gerekiyor yavrulamasini istemiyorum oyuzden yani,bir kac arakadasim soylemisti cullukleri soktukten sonra ve cift ettikten sonra taritken ucurmamak gerekiyormus taki yumurtaya bir kac gun yattiktan sonra ucurulmili diye soylemislerdi dogruluk payi nedir?
tecrubeli arkadaslar lutfen culuk sokme egitmek ve kac aylikken ucurulmaya baslanmali bunlari aciklarsaniz seviriim..simiden yardimci olan arkadaslara tesekkurler
sordugunuz sorularin biri haric hic bir fikrim yok yumurta konusuna birseyler yazmak istiyorum yavru cikart miyacaginiz yumurtaya kusu yatirmayin lutven 3 5 gunde yumurtada yavru canlanir ve bu yavrunun cikmasina yasamasina izin vermezseniz bence bosuna kus besliyorsunuz bos yumurta ile deyistirin ilk gunlerde sayet yavru cikmasini istemiyorsaniz
saygilarimla
oncelikle cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim..
evet adanada iyi kusa yavru besletmezler sadece yumurtalarini alip posta kuslari yada candir kuslarina besletirler..o yuzden iyi kusun yumurtasini altindan alip candirlarin atina koyuyorlar ve candir yada posta kusunun kendi yumurtalarini sallayip cilk olduktan sonra iyi kusunuzun altina koyarsiniz bir kac gun sonra altindan aldiginizda kusta kirginlik oluyor o yuzden bunun belli bir sure olmasi lazim yani cilk yumurtaya kac gun gun yattiktan sonra yumurtalari altindan almamiz gerekiyor onu ogrenmek istiyorum..
saygilarimla
1-Ne zaman yavru alınmalı?
Mart yavrusunun herzaman iyi olduğu söylenir. Bu durumda şubat-nisan ayları arasında yavru alınmalı.
2-Uçum kuşu ne kadar süre yumurtaya yatırılmalı?
Bu süre 7-10 gün arasında olmalıdır. Eğer kuş uçum sırasında fiske veriyorsa yavru baktırılmalıdır.
3-Cülükler ne zaman çift edilmelidir?
En az bir sezon çift edilmemelidir.Yani bu mart ta aldığın cülük gelecek yavru sezonuna kadar çift edilmezse
iyi olur. Bazı istisna durumlar olabilir örneğin kuş postasını bırakıp gidiyorsa veya fiskeye meyilleniyorsa vb.
durumlarda erken çiftte atılabilir.
4-İlk çifte ne yapılmalıdır?
Kuş çifte alıldıktan sonraki ilk taritliğinde uçurulmayıp 10 gün kadar yumurtaya yatırılmalı. uçurulmamaya devam edilerek ikinci kez yumurtaya yatırıldıktan sonra uçurulmalıdır.
5-Cülük kuş nezaman sökülmeye başlanmalı?
Cülük sökmek için öncelikle elimizde uçan bir dişi olmalıdır.Dişi kuş cülükleri korkutmaz ve rahat uçmalarına izin verir.Kuşlar 1,5-2 aylıktan itibaren uçma eğitimine başlarlar. Öncelikle eğitim vereceğin kuş veya kuşları birkaç gün uçurulacak alanda tek başlarına bırak ve çevreyi tanımalarına izin ver. Bu arada sıkıştırıp uçmaya zorlama. Yemlemelerini herzamanki gibi yap fazladan yem veya su verme. Bu birkaç günün ardından yine sıkıştırılmadan ufak ufak bayrakla korkutularak uçurulacak alanın çevresinde birkaç tur atmalarını sağla. Tüm bunları yemleme saatinden hemen önce yaparsan daha iyi olur. Tüm bu temel başlanğıç yaklaşık 1 hafta sürer artık kuş iyi bir dişiyle uçmaya hazırdır.İlk başlarda başına buyruk uçacaktır bu seni korkutmasın zaman içinde dişi onu saracak beraber uçmaya başlıyacaklardır. Bu arada kuşu çok zorlama. Üzülen yavruyu çabuk kaybedebilirsin yani ölebilir.Yaklaşı 1-2 ay süren bu eğitimden sonra kuşu gözlemle eğer sana göre iyi bir gelişme varsa erkeklerle uçurmaya başla. Bana sorarsan önce yüksek sonra sitil derim. Tüm bunların başı sabırdır bunu unutma.
slm
13 ... veya 14 gün sona alırsan yumurtaları altından daha yumurtmaz küser kus
ıyı kan adana güvercını ıcın farketmez tarıt ken ucur baska yere ınmez ama en ıyısı yavru al kapı gülügü aynı kendın yetıstır
baskasının kusunu getırısen dalar herzaman baska yere
her zaman baska yere ınmez adana kuşu yeterki eşini ve yerini sevsin. ben bı çit aldım kahveden hemde oturdugum ılceden. bır haftada tarıte bındı kuş ucurmaya basladım. yalnız soyle bırsey var kustan en ıyı verım ıkıncı yumurtasında alınır